Reklama

Reklama

Takoví normální zabijáci

  • USA Natural Born Killers (více)
Trailer 2
USA, 1994, 118 min (Director's Cut: 122 min, Alternativní 114 min)

VOD (1)

Obsahy(1)

Woody Harrelson a Juliette Lewisová jsou dva mladí sérioví vrazi, kteří se stali miláčky bulváru díky senzacechtivým médiím v čele s Robertem Downeym Jr. Tisk informuje o vražedném řádění manželů, které si vyžádalo 52 životů... Režisér Oliver Stone namířil příběh milenecké dvojice amorálních zabijáků, kteří milují vraždění stejně jako jeden druhého, proti soudobé pop-kultuře, fascinované jakýmkoliv projevem zla. Autorem námětu tohoto kriminální dramatu je Quentin Tarantino. Inspirací pro brilantně šokující snímek Takoví normální zabijáci byla divácká obliba reportáží a rozhovorů s masovými vrahy, z nichž se působením televizního média staly slavné a někdy i oblíbené osobnosti. V tomto prostředí paradoxně sláva podněcuje touhu po krvi, bulvární novináři stoupají stále výš a celému národu připadají vraždy zábavné. Zatímco Tarantino ve svých vlastních filmech tyto jevy rád provokativně paroduje, Stone se pokouší o krutě angažovanou a zároveň atraktivní výpověď o iracionalitě násilí v moderním světě. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (634)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Marna slava ale Stone tu vsechno dokonale rozseknul Americkou kulturu Americkej zpusob zivota i media ti vsichni dostali co proto kdysi sem hltal hlavne ty masakry ale casem mi doslo ze film je hlavne precizni satirou s nejakou tou vrazdou k tomu a poukazuje ze media maji takovy vliv ze udelaji hvezdu i z masovyho vraha lehce absurdni a provokativni ale kazdopadne brilantne natoceno se skvelymi herci z kterych ovsem u mne scela suverene vede Tommy Lee Jones a jeho nezapomenutelny hlasky ty kriple ten uz je davno mrtvej! uz je ti na hovno!!!!! ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Pre obyčajného diváka prakticky nestráviteľný experiment. Možno, že si daný námet vyžadoval zbesilejšiu formu ale to Stonea neospravedlňuje, pretože výsledok je mimoriadne chaotický a skôr ako proklamovanú satiru na násilie pripomína formálne dokonalý no prázdny klip. Ale ani tá forma ma až tak nepresvedčila, jedinou výnimkou bol pokus o sitcom a vzbura v priamom prenose, zvyšok je nepresvedčivý. Palec dole. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(90%) TAKOVÍ NORMÁLNÍ ZABIJÁCI, film, který mi tolik let unikal a na naléhavé doporučení mého oblíbence z CSFD jsem si jej nakonec pustil. A sakra, po skončení snímku jsem byl „lehce indisponován“. Rozhodně se ve mně vířily kladné pocity, přesto jsem si nemohl v hlavě napevno sesumírovat, jak film ohodnotím. Rozhodně jsem byl přesvědčen o lepších 4*, možná víc. Trochu bych mohl vytknout dění v čase cca 60minuta – až – 85 minuta. Ten rozhovor s hlavním zabijákem (W.Harelson) nebyl špatný, ale zbytečně dlouhý. Krom toho bych ve finále ještě přidal víc brutality a sakra, chtěl jsem ještě víííííc, delší stopáž atd. – ale nevadí! Co se týče první hodiny filmu, tam není o čem diskutovat, rovnou bych jí napálil 200%. Má to neuvěřitelně dravé tempo, stále se něco děje. Jak mnozí píší, připomnělo to Tarantinovky, jenže tentokrát s tím rozdílem, že pod taktovkou Tarantina se hodně mluví, je tam spousta dialogů, zato zde je k tomu ještě plno akčních sekvencí, přestřelek atd. Nechybí tomu ani skvělé, stylové hlášky, které nemají ani tak moc konkurenci. Nejvíc jsem se zasmál při pasáži (resp. to vypadalo jako sitcom) s rodiči Mallory, kdy její nechutný fotr sype jednu hlášku za druhou. Celkově mě ústřední dvojice Harrelson a Lewis bavila, včetně skvělého úvodu. Ta druhá půlka už byla mírně slabší, ale stále tam nebylo nic podstatného k vytknutí. Herecké obsazení bylo krom hlavního dua též skvělé. Robert Downey Jr. Měl stejnou vizáž jako v jeho současné roli Iron Manů, i když zde byl ještě mladý – ale rozhodně mě bavil, ke konci trochu zešílel, ale super! T.L.Jones v menší roli určitě neurazil. A T.Sizemore zde byl správně slizký. K tomu ta vydařená hudba, včetně hlavního songu …. Ještě zmíním neobvyklou, technickou stránku snímku. Ta kompozice barev, úhlů kamery – to dodávalo filmovému světu něco nového. Ve většině těchto scén jsem byl spokojen, i když párkrát jsem mrkl očima a byl trochu zmatený, ale jinač super. Ten černý humor a až satirická myšlenka – to vše je zde krásně rozložené, ani víc, ani míň! Těším se na další shlédnutí! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Jako notorický idealista mám pořád pocit, že za zločinem by měl následovat trest a proto mi vůbec nesedí diskutabilní konec s Mallory s Mickeyem. Jasně, je to satira, ale vidět to nějaký psychopat, může si celkové vyznění snímku vysvětlit jinak (což se prý tak i párkrát ve skutečnosti stalo). Ovšem film je po formální stránce naprosto brilantní, úvodním sitcomem počínaje a animovanými vložkami konče a pod 4* u téhle režijní a kamerové laskomině nepůjdu. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 4/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Prostředí 3/10/// +Woody Harrelson, občas mě některé scény zaujali -hrozná kamera, střih, hudba mi nesedla/// Tady někdo při natáčení nebyl při smyslech a nebo totálně přišel o rozum. Onoho tvůrce neomlouvá ani to že se jmenuje Oliver Stone a ani tvrzení že film snese všechno. A i kdyby to byla pravda, tak divák rozhodně všechno nesnese. Je to divné, zhulené, nesourodé, hodně zmatečné a taky pořádně ujeté a krvavé. Navíc zbytečně dlouhé./// Celkem 27%/// ()

Galerie (44)

Zajímavosti (61)

  • Časopis Premiere ho zase zařadil do žebříčku "25 nejnebezpečnějších filmů". (don corleone)
  • Původně se měl na soundtracku podílet Snoop Dogg, ale studio si to rozmyslelo kvůli soudnímu procesu, který postupoval rapper v době produkce. (don corleone)
  • Když Steve Buscemi a Eli Roth dostali nabídku hrát v tomto filmu, pohrozil jim Quentin Tarantino, že pokud ji přijmou, už si v jeho filmech nezahrají. (Terva)

Související novinky

Zemřel herec Tom Sizemore

Zemřel herec Tom Sizemore

04.03.2023

Z kalifornského Los Angeles přichází smutné zprávy, ve věku jednašedesáti let totiž odešel americký herec Tom Sizemore. Zprávu o skonu médiím potvrdil hercův zástupce Charles Lago. Sizemore byl v… (více)

Reklama

Reklama