Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

nash. 

všechny recenze uživatele

Průněrný thriller, ve kterém Angelina marně předstírá, že není Angelina a Denzel marně předstírá, že umí hrát i jedním prstem. Sem tam se blýskne nádechem "sedmičkové" atmosféry, sem tam předstírá mlčení jehňat, ale ve výsledku spíš většinou nudí a občas vyvolává vzpomínky na Lednového muže, komedii, která si kdysi z podobného typu přerafinovaných psychopatů utahovala. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Trošku šablonovité, ale funguje. Angelina jako špindíra z ulice co se rychle vytáhne až na vrchol. To co ve filmu hodně vadí, je ta umělost, se kterou scénář předepisuje napětí - není nejmenší důvod, aby vyšetřovatelka šla na místo činu sama - přesto opakovaně k tomuto dochází. No ale když o tomhle nebudete moc přemýšlet, Bone collector nabídne solidní porci zábavy a lekaček tak akorát. Viděno ve velmi solidním dabingu bez profláklých hlasů. ()

Reklama

prkalil 

všechny recenze uživatele

Výborná, velmi civilní Angelina Jolie jako obyčejná policistka, skvělý Denzel Washington, který ve své roli může hrát pouze hlavou a levým ukazováčkem, plíživé napětí pomalu se proměňující v hrůzu, co bude dál, kdo další?.. Při závěrečném souboji zapomenete dýchat - naštěstí ale netrvá dlouho, takže vás snad nebudou muset oživovat... Výtečná je i hudba, která slouží, neexhibuje, ale občas přesto přitáhne pozornost; na začátku závěrečných titulků pak nádherný duet Petera Gabriela s Kate Bush "Don´t give up". Ten film jsem viděla už třikrát a můj názor na něj se nemění. Těším a děsím se na někdy přístě.. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller, kde Washington v pyžamu hraje pouze ukazováčkem a hlavou, Angelina výjimečně nehraje tělem a M.Rooker dle nepsaných regulí podobných filmů svým tělem diváky naschvál klame. Ač Denzel skrytě toužil po euthanasii v podobě udušení mezi dvěma polštáři na hrudi Queen Latifah, jeho špinavé šlapky na bílých ponožkách mohou svádět k myšlence, že se ten syčák potajmu klidně producíroval po pokoji.. ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Sběratel Kostí se bude líbit těm, kterým se líbilo Sedm. Oba dva mají mnoho společného. 1 - V hlavních rolích vynikající herecké výkony. Zde to byl Denzel Washington a Angelina Jolie. 2 - Vrah se zde mihl ještě před rozuzlením. 3 - V hlavní roli černoch a běloch (teď si dělám srandu:)) Režisér odvedl vynikající práci a perfektně do všeho zapadá brilantní práce kameramana. Jednoznačně film doporučím každému, koho potkám. A film sledujte raději na lačno. Jídlo se v tomhle případě nevyplácí. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Když Amelia (Angelina Jolie) skočí do vody, aby zachránila starce a dívku, tak herečka ve skutečnosti skákala do vyhřívaného bazénu, do kterého bylo přidáno rostlinné barvivo, aby voda vypadala jako mořská. (PußyMagnet)
  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 66,5 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb pak dosáhl 151,5 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama