Reklama

Reklama

Sběratel kostí

  • USA The Bone Collector (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatel Lincoln Rhyme, autor několika knih o skutečných kriminálních případech, je už čtyři roky ochrnutý. Starají se o něj ošetřovatelka Thelma a technik Richard Thompson. Rhyme může pohybovat pouze ústy a jedním prstem, jimiž ovládá počítače. Ví, že nemá šanci na vyléčení, a právě chce spáchat sebevraždu, když ho detektiv Paulie Sellitto požádá o pomoc. Mladá policistka Amelie Donaghyová z oddělení kriminality mládeže pořídí na místě nálezu mrtvého muže fotodokumentaci a zachytí několik věcí, které tu vrah záměrně odložil. Lincoln Rhyme na fotografiích odhalí vrahův vzkaz, který má při správné analýze napovědět policii, kdy a kde dojde k další vraždě. Prosadí, aby byla k případu přidělena Amelie, navzdory jejímu odporu k vyšetřování vražd. Přestože vrahův vzkaz rozluští, přijde policie pozdě. Šéf oddělení vražd není spokojen s probíhajícím vyšetřováním a Rhyma i Amelii odvolá. Dívce se však podaří ukrást důkazy, zajištěné na místě činu, a Rhyme pokračuje v pátrání. Nechá si vyhledat podobné případy a zjistí, že se násilník pokoušel komunikovat s policií už dřív, jeho vzkazy však Cheney nedokázal „přečíst“. Vrah, vydávající se za taxikáře, vezme na nádraží do vozu starého muže s malou vnučkou a cestou zastřelí policistu, který ho staví pro dopravní přestupek. Rhyme rozluští další vzkaz a Amelie na místě, které určil, opravdu nalezne unesenou dvojici. Starý muž je sice již mrtev, dívenku však zachrání. Navíc najde další stopy a pochopí, že na řadě má být Rhyme. Spěchá k němu, ale vrah má náskok. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (417)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Nijak zvláštní detektivní příběh, ketrý má v sobě pár dobrých momentů. Na železniční trati je nalezeno tělo muže. Rozběhne se pátrání v čele s ochrnutým Denzelem Washingtonem a obyčejnou pochůskářkou Angelinou Jolie, která je ale velmi bystrá a má pochopení pro detaily, které jsou velmi důležitou součástí vyšetřování. Je to tak trochu na způsob Se7en, ale mnohem a mnohem slabší. Chybělo mi tam takové to šírší rozvedení jednotlivých pasáží. Tvůrci ale místo toho udělali Z Denzela chlápka, který vše vyřeší během pár minut a pak pošle zásahovku na určité místo. Ne že by to bylo úplně špatně, prece jenom to mělo spád, ale právě v takových to jednotlivostech vyzařoval zmíněný Se7en, a kde teď tento film najdeme? Nicméně to za skouknutí rozhodně stojí a místami jsou scény, při kterých jsem byl napjatý. Navíc herci byli příjemní a hlavně Angilina byla dost odvážná. Takový lepší 3 hvězdičky. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Mám ráda thrillery a mám ráda Denzela Washingtona, takže z mé strany se žádné zklamání konat snad ani nemohlo. Po celý film jsem se dobře bavila, zůstávala v příjemném napětí. Knihu jsem zatím nečetla, nemám tedy srovnání s předlohou a možná je to dobře. Kvalitu "Seven" film sice nemá - v tomto směru chybí hloubka, atmosféra (respektive ne tak dokonalá atmosféra), pořádná pointa... a škodí i hollywoodský konec, ale nemůžu si pomoct: mně se "Sběratel kostí" líbil. 80% ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Obstojný thriller, kde Washington v pyžamu hraje pouze ukazováčkem a hlavou, Angelina výjimečně nehraje tělem a M.Rooker dle nepsaných regulí podobných filmů svým tělem diváky naschvál klame. Ač Denzel skrytě toužil po euthanasii v podobě udušení mezi dvěma polštáři na hrudi Queen Latifah, jeho špinavé šlapky na bílých ponožkách mohou svádět k myšlence, že se ten syčák potajmu klidně producíroval po pokoji.. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Nemáte-li slabost pro tvář Angeliny Jolie, její postavu, krásně plné rty a její pokusy o herectví (jako já kdysi míval), tenhle film vám skoro nic nenabídne. Slabý odvar takových těch sedmičkových thrillerů, kde se skoro nic neděje a skončí to trapným koncem ve stylu: "Hele, a koho to vlastně nakonec necháme na závěr jako že dělat, všechny ty věci? Ty vole, já nevím, zkusíme tohohle, třeba to moc lidem nebude připadat blbý." Mě to blbý připadalo, stejně jako skoro celý film. * teda jen za tu Angelinu a mou někdejší (kdeže loňské sněhy jsou he, he) slabost pro ni. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Pokud nemáte možnost zhlédnout tento film v originálním znění, pokuste se vyhnout dabované verzi Novy. Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že snižuje výsledný dojem (terminologií ČSFD) minimálně o jednu hvězdičku. Což je velká škoda absolvovat, poněvadž se jedná o velice zajímavý thriller se skvělým obsazením. Angelina Jolie představující nezkušenou a řadovou policistku rozehraje společně s charismatickým Denzelem Washingtonem hru plnou záhad, hlavolamů a překvapení. Mimochodem, vzhledem k postavě, kterou zde Denzel hraje, lze zachytit nezpochybnitelný herecký um tohoto opáleného štramáka. Prvkem rozptýlení je El Bunda (Ed O´Neill), zjevivší se v seriózní filmové roli. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (13)

  • Angelina Jolie (Amelia Donaghy) přiznala, že pro film natáčela i nahé scény, ale režisér Phillip Noyce je nakonec nechal vystřihnout, protože odváděly pozornost od příběhu. (PußyMagnet)

Reklama

Reklama