Reklama

Reklama

Schodiště

(seriál)
Trailer 2
USA, 2022, 8 h 16 min (Minutáž: 57–69 min)

VOD (1)

Epizody(8)

Příběh inspirovaný skutečnými událostmi sleduje osudy rodiny Michaela Petersona ze Severní Karolíny a podezřelé okolnosti kolem úmrtí jeho manželky Kathleen Petersonové. (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (84)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Tak ako samotný prípad v skutočnosti, aj seriál ako taký je vystavaný na princípe "nejasností". Miestami má síce človek pocit, že je zbytočne zdĺhavý, bez tempa či výraznejšej atmosféry, no stále sa jedná o solídnu krimi sériu. Mimochodom, Netflix má aj dokument, ktorý sa venuje tomuto prípadu: "The Staircase". ()

Vyhy

všechny recenze uživatele

Recenze bez hvědiček, protože to po třech dílech vzdávám... Téma jistě zajímavé a člověk chce počkat do samotného konce, jestli to manžel udělal či nikoliv. Ale ono je to tak nudné a nezáživné, že jsem si myslel, že po třech dílech sleduju snad už dvacátý. A ono to má osm dílů! Pomalé tempo ve filmech a seriálech mám rád, ale zde to bylo tak pomalé, až mě to vždy skoro uspalo. Finále jsem si vyspoileroval, protože jsem se fakt nechtěl dál tríznit, a hle, udělal jsem dobře. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Obušku, z pytle ven! po americku a kaleidoskopicky, únavně, překombinovaně. Úvod zajímavý, nakonec ztráta času. A nepomáhá tomu ani výborný Colin Mlátička, kterého asi odpornějšího nepamatuju. Rodinka otravných frustrovaných děcek, umocněna blbým scénářem a slabým herectvím, naopak zajímavá byla Júli, která vystřihla pomatenou střihačku na výbornou, Toni tradičně fajn, za některé vydařené epizody nechám průměr, ale dva poslední díly byly opruz neskutečný. Cosi tak mizerně natočeného se jen tak nevidí. Zároveň mi nejde do hlavy amatérsky uklohněná soudní pitva, počty tržných ran a úderů, ty kráso, to by ty schody musely být ze skla říznutého žiletkami, nad kterýma jezdí nahoru/dolů kvalitně napevno uchycená baseballka. To mi neříkej, že takový náš Igi Dvořáček by na stole, schůdek po schůdku, nezjistil, jak večírek gradoval. Jo a s tou sovou? To mohlo skutečně malinko nahrát panu spisovateli. Na moji kamarádku kdysi skočil kohout, to vám bylo něco....... ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo šanci na to stát se kultovním počinem na seriálovém poli! První polovina série je totiž za mě parádní záležitostí, opravdu některé díly za mě naprosto bezchybné. Po stránce herecké zde zejména exceluje Colin Firth, nikdy bych si netipl, že s takovou bravurou dokáže zahrát podivína. I ostatní zde rozehráli mistrovské představení, od takové Toni Collete jsem popravdě ani nic jiného nečekal. Strašně mě zaujalo netradiční pojetí příběhu, kdy si pořád říkáte, jestli hlavní postava doopravdy svou manželku zavraždila, nebo to vše byla jen smutná nehoda. V druhé půlce jsem se těšil na postupné odkrytí všech karet, ale Schodiště se do sebe začalo dost zamotávat. Namixovalo se dohromady  několik časových rovin, ztratilo to svůj nekompromisní tah na branku a celkově se z toho stala průměrná podívaná. Pořád sice čtyři hvězdy, ale za ten konec to musím označit jako mírné zklamání. Za mě dávám 7/10 ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem krimi sérii, dostal jsem rodinné drama na motivy skutečných událostí a populární doku-série Netflixu. Výborně zahraný seriál o záhadné smrti ženy, která zemřela nešťastnou náhodou, nebo ji možná zabil její manžel, který má pár kostlivců ve skříni. Seriál má výborný úvod, ale s přibývajícími minutami a díly je pořád více cítit, že materiálu není na 8 hodin a pokud by se jednalo o 3 dílnou minisérii, o nic by divák nebyl ochuzen, vzhledem k tomu, že nedostane žádné definitivní rozuzlení. Ničemu nepomáhá, ani zbytečně roztříštěné vyprávění, skákající z jedné časové etapy do druhé, bez většího dramatického významu. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo v Atlantě a jejím okolí od 7.6 do 11.2021, rozlehlém a lidnatém hlavním městě Georgie. Ačkoli se příběh téměř výhradně odehrává v Severní Karolíně, štáb se rozhodl natočit seriál v Atlantě z možných logistických důvodů. Díky své příznivé poloze u řeky Chattahoochee, teplému klimatu a také díky pozoruhodnému soutoku různých kultur. (Trajektt)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama