Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

VOD (1)

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

Renton

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Smith .. Velice zvláštní snímek, se kterým jsem si dlouho nevěděl rady. Začnu od konce. To přišla obrovská katarze a o celku jsem dlouze přemýšlel, vlastně přemýšlím doteď.. Konečně vše dostalo smysl a vystoupla genialita tohoto snímku. Se vším co předcházelo jsem měl ovšem problém. Snímek je předně zbytečně dlouhý, v úvodu jsem se opravdu hodně nudil. Čekal jsem typickou Smithovinu, jenže humor byl na výjimky slaboučký. Pořád jsem čekal, kdy se strhne vlna humorných dialogů, jako ve dvou předešlých filmech, ale v hustě přecomicsovaném rozjezdu se ne a ne prosadit. Postupně však vyplouvala a roli přebírala originální romantická linka a s ní snímek začal velmi nabírat na poutavosti až do konečné hluboké duševní očisty.. Ponecháno bez hodnocení. Chasing Jitka. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé druhé setkání s Amy už přece jen dopadlo lépe než to první. Film má opět spoustu fantastických myšlenek a vynikajících dialogů. O sexu se tady opět dozvíme některé nové pojmy. Tak jako byl v Zack a Miri Bludný Holanďan tak tady je to pro změnu termín Želízko. Mlčenlivý Bob v tomto filmu promluví a prakticky celý ten problém rozlouskne. Osobně cítím z tohoto filmu vrchol Smithovy tvorby. 85% ()

Reklama

MonaSax 

všechny recenze uživatele

Kevin Smith si pro své fanoušky připravil po zábavě ve Quick Stopu a Flákačích opravdovou emocionální bombu, která mně osobně velice zasáhla. Tento film rozhodně není pro lidi, kterým vadí homosexualita. Filmové dílo, kde není opravdová a pořádná láska, se mnou nehne. Banky, Holden a Alyssa všichni hrají brilantně své role a já jim nemám, co vytknout. Zezačátku mně trochu rozčiloval nakřáplý hlas Alyssy, ale později mi přišel docela sexy. Trochu mi vadilo, že se tam objevil později Jay se svýma kecama, které jsou jindy vtipné a vhodné, ale Silent Bob to zachránil a se svým projevem mně fakt dost dostal. Tento film je kvalitní od začátku do konce. Opravdu bych si ráda přečetla komiks Chasing Amy od Holdena. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Asi nejupřímnější romantická komedie, jakou jsem kdy viděl. Plná situací ze života a chytrých dialogů, a ozvláštněná (překvapivě) dobrým Affleckem a přímo k sežrání roztomilou Joey Lauren Adams. Smith prostě válí, ať už točí filmy o manících z QuickStopu, puberťácích diskutujících o kondomu z kryptonitu nebo jen o klukovi, který se vyrovnává s tím, že je jeho nová holka lesba a na střední dělala věci, z nichž by se většině lidí protočila hlava. Geniální film? Že mě to nepřekvapuje. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Třetí film od Kevina Smithe. Ten si u mě na rozdíl od jeho prvních dvou filmů nakonec udržel po 10 letech kvalitu. Kevin Smith zde dál rozšiřuje svůj vesmír s flákači z New Jersey, kde se lidi navzájem znají a jako peprnou historku vypráví něco, co jsme mohli vidět v jiném filmu. Zároveň to ale hned takhle zkraje může být dost matoucí, protože Smithovi herci hrají několik různých postav, zde například hlavní trojice Ben Affleck, Joey Lauren Adams a Ben Affleck hráli všichni v předchozím filmu Flákači, ale každý někoho úplně jiného. Chasing Amy patří mezi smutnější filmy "Vew Askewniverse" a Smithovi to překvapivě jde. V Clerks a Flákačích se také hodně řeší vztahy, ale zde jde Smith trochu hlouběji. Taky už zde je třeba znovu motiv "příliš zkušené přítelkyně" (což je vtipné, protože pak s tím Kevin sám v civilu bojoval u své manželky, kterou ale poznal až po premiéře Chasing Amy), ale zde už to je drsnější a jde se víc na dřeň. Pořád tu taky máme motiv kamaráda, který se chová jako slušnej hajzl a někdy si nevidí do huby, ale zde mi to přišlo mnohem povedenější, hlavně díky tomu, že v podání Jasona Leeho to nebyl jen obyčejný prudič. No, abych zase ten film příliš nenalazyoval. Chasing Amy je pořád místy slušná komedie, nerdi si občas užijí komiksové prostředí, ale především je tenhle film působivé drsnější romantické drama... Tohle se Smithovi fakt povedlo. Ačkoliv i když jsou zde vztahy realističtější, pořád můžou občas dialogy působit trochu pateticky a někdy, hlavně u vyhrocenějších scén trochu šustí papírem. Na druhou stranu se zde herci fakt snaží, především Jason Lee je úžasný (mimochodem bych mu tímto rád pogratuloval k tomu, že po více než 20 let konečně odešlel od Scientologie). Velice zajímavá smithovka. (8/10) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Scéna s Alyssou, Holdenem a Bankym v nočním klubu o problémech orálního sexu, byla původně napsána pro Smithův předchozí film Flákači (1995). (Kulmon)
  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)

Reklama

Reklama