Reklama

Reklama

Hledám Amy

  • Česko Zoufalec (více)
Trailer

Komiksoví kreslíři Holden a Banky jsou nejlepší přátelé už 20 let. Zdá se, že jejich bezstarostný život nemůže nic ohrozit. Dokud ovšem nepotkají Alyssu. Holden se zamiluje, pak ale zjistí, že si dělá plané naděje. Alyssa je totiž lesbička. Dva komiksoví nadšenci Holden McNeil a Banky Edwards, kteří žijí v New Jersey, jsou nerozluční kamarádi už dvacet let. Přes den tráví čas společně ve svém studiu a večer se chodí ven bavit. Jejich přátelství má však poprvé v životě dostat povážlivou trhlinu poté, co jim zkříží cestu nádherná mladá lesbička Alyssa Jonesová. Holden se do ní zamiluje a záhy musí čelit Bankyho žárlivosti i barvité minulosti své nové přítelkyně. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (510)

freddy 

všechny recenze uživatele

Tento film, za kterým nestojí nikdo jiný nežli jeden z mých nejoblíbenějších režisérů Kevin Smith, mi velice dlouho unikal. Ale když u nás vyšel na DVD, tak jsem si ho prostě musel zakoupit, už jen ze zvědavosti, co zase předvede má oblíbená dvojice Jay a Mlčenlivý Bob. A opravdu tihle dva nezklamali a konečně mi začalo dávat smysl, o co se jednalo ve filmu Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder. Ale zpět k filmu Hledám Amy. Začátek mě vyloženě nudil a nesedl mi. Ale o to více jsem si užíval pak ten zbytek, protože z nudného filmu o komiksech se stala celkem příjemná romantická komedie, která rozhodně pobavila a zaujala. Ben Affleck v hlavní roli je velice sympatický, čemuž jsem se divil, ale každopádně mu ty vousy slušely, vypadal díky nim mnohem dospěleji. A taktéž Jason Lee mě velice zaujal, tohle jméno si zřejmě zapamatuji na delší dobu. A do třetice velice výrazně zaujala i představitelka hlavní role, sympatická Joey Lauren Adams, o kterém jsem až dosud nevěděl, ale fakt je, že je velice pěkná. A o Jayovi a Bobovi už se zmiňuji na začátku komentáře, ti prostě byli skvělí jako vždy. Filmy Kevina Smithe mě zkrátka a dobře baví a nejinak tomu bylo i v tomto případě, avšak bohužel musím konstatovat, že oproti filmům Dogma či Jay a Mlčenlivý Bob vrací úder to bylo o něco málo slabší, a tak hodnotím čtyřmi hvězdičkami, což i tak považuji za velice dobré a kvalitní hodnocení. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Filmy Kevina Smitha nemám rád. Zdalo sa, že Hľadám Amy bude výnimkou a pri premiérovom sledovaní dostala odo mňa štyri hviezdičky. Bohužiaľ pri repríze som to musel skorigovať. Viem veľmi presne, čo na filmoch Kevina Smitha priťahuje divákov a viem takisto, že presne to isté mňa odrádza. Takže môžem skončiť tým, čím som začal: Filmy Kevina Smitha nemám rád a hľadám Amy je z jeho filmov najlepší. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Skvěle stupňovaný vtip i romantika, životní role Bena Afflecka a Tichej Bob se svým perfektně padnoucím monologem. Co ale klíčová scéna téměř v závěru, kdy Holden podává šílený návrh? Tenhle zkrat jsem nevstřebal a nebýt jej, mohla Amy útočit na pozici jedné z nejlepších romantických komedií, co znám. Má totiž plno kouzelných momentů (Alyssa zpívá na pódiu a Affleck začíná mít na tváři přiblblý úsměv, až přijde Jason Lee a pohledem ho zpraží), ale čím víc přemýšlím nad závěrem, tím víc mě vytáčí. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Na tomhle filmu si cením uejména toho, že je dobrý, i přestože v něm hraje Affleck. om sám sice moc dobré výkony nepodává, ale role to po něm naštěstí ani nevyžaduje. Také se mi líbí, že je to jeden z mála koukatelných romantických filmů a to zejména kvůli své nevšednosti a drsnosti. Humor mi taky sednul. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Plíživé komediální drama o mezilidských vztazích, které je okořeněno problematikou homosexuality. Výborně vyvážený film, který je doslova ze života. Rozesměje, ale je i hodně k zamyšlení. Ačkoliv jsou některé situace, jež zažívá hlavní hrdina, takřka absurdní, dokáže se do nich bez problémů vžít každý divák. A proč vlastně ne? Stát se může v životě cokoliv. Myslím ale, že zlomovým okamžikem filmu, za kterým se skrývá podstata, hlavní myšlenka a i jeho název, je upřímná zpověď mlčenlivého Boba v bistru, kde nastíní problematiku "hledání Amy". Není to ale jediný výborný moment. Skvělých syrových a upřímných rozhovorů a situací k zamyšlení je tu mnoho. Navíc Ben Affleck hraje poprvé ve své kariéře a i to je úkaz, který by si neměl nechat ujít mnohý fanoušek i odpůrce. Naopak Joey Adams, se kterou se Ben potkal už dřív v Omámených a zmatených , mi dojem trochu kazila. Přišla mi krajně nesympatická a její originální hlas mi přímo rval uši, takže doporučuji dabing. Také scéna, ve které Holden nabídne "dorovnání zkušeností" mi přišla už přes čáru. Přesto celkový úspěch. Konec mne vůbec potěšil nejvíc, jelikož nepadl do patetické rutiny a zanechal diváka v myšlenkách. Vřele doporučuji. 85% ()

Galerie (15)

Zajímavosti (15)

  • Scéna v bare, kde si Banky (Jason Lee) a Alyssa (Joey Lauren Adams) ukazujú rôzne zranenia zo svojich “dobrodružstiev", je odkaz na film Čeľuste (1975), v ktorom sa Robert Shaw (Quint) a Richard Dreyfuss (Hooper) predstavili v obdobnej scéne. Rovnako box, v ktorom sedia, sa nápadne podobá interiéru slávnej lode Orca. (MAX666)
  • Mlčenlivej Bob má navzdory svému jménu jednu z nejdelších řečí ve filmu. (Kulmon)
  • Carmen Llewelyn, která hrála Kim, lesbickou milenku Alyssy, byla žena Jasona Leeho. Joey Lauren Adams, která ztvárnila Alyssu, byla přítelkyní režiséra Kevina Smithe. Film byl natočen právě na základě Smithovy zkušenosti s ní. (Kulmon)

Reklama

Reklama