Reklama

Reklama

Vražedné pouzdro na housle

  • Francie Jerry Cotton G-man agent C.I.A. (více)

Obsahy(1)

Po celých Státech řádí ozbrojený gang, který přepadává pečlivě vytipovaná místa a s tučnou kořistí pak mizí neznámo kam, zanechávaje za sebou jen nevinné oběti. Do sídla výcvikového střediska Federálního úřadu pro vyšetřování přichází požadavek nasadit do služby zvláštního agenta Jerryho Cottona (George Nader). Šéf oddělení John High (Richard Münch) totiž nedávno obdržel zvláštní telefonáty, které by se sérií podivných přepadení mohly úzce souviset. Je na Jerrym, aby na základě několika kusých informací našel onu nebezpečnou organizaci a pokusil se do ní infiltrovat. (dopitak)

(více)

Recenze (12)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Tak nevím, je to komedie, nebo není? V pozadí hraje hudební motiv, který by se hodil do francouzských druhoválečných veseloher, ale ve stylové kriminálce nemá co dělat. Ve scénáři se hromadí naivní momenty a i když z děje občas zavane mrazivá atmosféra, nevyhnutelně se blížící odlehčující scéna ji vždy spolehlivě pohřbí. Film svou rozháraností připomíná bondovky, ovšem bez jejich přepálenosti a exotičnosti. Jerry Cotton se zatím hledá a příliš mu to nejde. Charismatické záběry na New York a rychlé tempo vyprávění drží laťku alespoň na průměru. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když Anglie úspěšně pustila na stříbrné plátno Jamese Bonda a s úsměvem natáčela další a další jeho příběhy, netrvalo dlouho a postupně se začaly objevovat další podobní hrdinové. Mimo jiné i agent FBI Jerry Cotton ze západoněmecké produkce. Na rozdíl od Bonda však v černobílé verzi, ale ani dnes jakoby to nevadilo. I takový film má své kouzlo. Jinak je rozdíl markantní. Viditelně nižší rozpočet a velmi jednoduchý scénář. A to tak jednoduchý, že místy vypadá až dětinsky. Literární předloha však nebyla jiná, takže vlastně nic proti ničemu. Možnost porovnat byla, neboť sešitové příběhy vycházeli v 90. letech i u nás. Cotton co se týče své pozice je přeci jen poněkud jiná liga, ale to mu nebrání bojovat se zločinem stejnou horlivostí jako Bond.  Tento snímek je jeho prvním filmovým dobrodružstvím a jako odlehčená podívaná ani dnes nijak neuškodí. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

1/8. V 60-tych rokoch bola západonemecká kinematografia z pohľadu komercie veľmi silná ( mayovky, wallaceovky ), a keďže sa tešili záujmu aj špionážne filmy, séria o neohrozenom agentovi FBI Jerrym Cottonovi bola logickým rozhodnutím. Úroveň je však veľmi rozpačitá, mnohokrát slabá. V tomto snímku ide všetko veľmi rýchlym tempom, aby nebolo času na premýšľanie, akcia strieda akciu, ale všetko je šité horúcou ihlou. Za zmienku stojí hudba Petra Thomasa. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tomuhle se ani z nostalgie (jako malý, když se naši dívali a já měl jako spát, jsem slýchával především tu ústřední melodii) nedá dát větší hodnocení. Tady je špatně úplně vše. Mizerná zadní projekce, nahrané pěstní bitky, kde až okatě je vidět, že se nikdo nebije, ale především ta neujasněnost toho, jestli to chce být vážné krimi nebo komedie. Zloději a vrazi jsou představeni tak, že se pohybují jako v nějaké slapstick komedii a pod tím hraje rozverná melodie, nechápu. Důležité věci se dozvídáme z rychlého monologu mezi přeběhnutím z terasy vily k autu. Zločinec, který slyšel, že ten chlápek, co si hrál taky na zloděje, je polda, ho ochotně odveze ke zbytku bandy, jako by najednou nic nevěděl. Soudce netuší, že jeho zeť mu vykradl sejf. Jerry přijede za soudcem, jako by o tom jejich šéf neměl tušení, přitom šéf sám jim před chvílí řekl, že v tom soudce asi jede... Nebo ta umírající žena v sanitce, to už byl skutečně výsměch jakékoliv logice. Ale když ona to parodie není, protože chybějí vědomé parodické prvky, cokoliv, co by shodilo postavu Cottona. Určité indicie zde sice jsou (Killjoy), ale celkově se i možný míněný pokus o parodii rozpadá tvůrcům pod rukama. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

První film s Jerrym. Je to jako první rande. Nemastný neslaný. Nevím, co mám čekat. Frajer se mi snaží vysvětlit co je zač. Možná neuměle, místy trapně. Prostě takový rozehřívací kolo. Bude další schůzka nebo ne? Já vím, že jo, on netuší a tak se snaží dál. Polopatě mi vysvětluje, co mám čekat v příštích minutách. Mně to nevadí. Vím, že další schůzky budou. A lepší než tahle první ;-) ()

Galerie (25)

Reklama

Reklama