Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Murdock neměl zrovna ideální dětství. Vyrůstal v nebezpečné newyorské čtvrti, kluci ho šikanovali a příliš velkou oporou mu nebyl ani otec, opilec a zkrachovalý boxer, který pracoval pro místního zločineckého bosse. Navíc Matt oslepl, když se mu do očí dostala nebezpečná chemikálie. Překvapeně však zjistí, že díky neuvěřitelně zbystřenému sluchu dokáže „vidět“, a začne tuto schopnost trénovat. Brzy se umí ubránit svým trýznitelům. Úspěšně vystuduje práva a je odhodlán bránit chudé a bezmocné. Pomáhá jim nejen jako „slepý“ právník v soudní síni, ale po nocích také jako maskovaný mstitel Daredevil, který se v rudém kostýmu stává postrachem podsvětí. Seznámí se s Elektrou, která skvěle ovládá bojová umění. Je dcerou řeckého magnáta Natchiose, který se stal terčem útoku bohatého Wilsona Fiska. Ten na něj chce hodit podezření, že je obávaný vládce podsvětí Kingpin, i když ve skutečnosti je jím on sám… (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Ne každý comicsový film se povede tak jako loňský Spider-Man. Pár slušných momentů, ale jinak celkem obyčejný film, na který zapomenete hodinu potom, co odejdete z kina. Affleck je opět absolutně prkenný, na druhou stranu Colin Farrell dokazuje, že je jedním z nejlepších mladých herců současnosti. A Kevin Smith v cameo roličce nemá chybu. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Velmi slabé. Charisma a talent (myslím, že přece jen alespoň v jisté míře obojím disponuje) osobnosti Bena Afflecka zřejmě nikdy nedosáhne do "hvězdných" výšin, kde by dokázal zapamatovatelným a osobitým způsobem ztvárnit komiksového hrdinu. Zde nedokáže svým herectvím ani zachránit alespoň něco z té naházené kopy chabého scénáře. A pomoci mu nedokáže ani obdobně nevýrazná Jennifer Garner coby Elektra. Snad jediný, kdo dokázal všechny s přehledem "obehrát" a Daredevilovi nakopat zadek, byl záporák Bullseye v podání Colina Farrella. Zvažuji, že bez toho jeho irského temperamentu by měl Daredevil i nižší hodnocení. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Obyčejná komiksárna se všemi neduhy ranných "milleniovek". Tedy vizuálně vyhypeovaná, šmrnclá novými technologiemi a fígly, které začaly v tu dobu strašně frčet a samozřejmě plná klišé a patosu. Navíc akce kupodivu dost často nepřehledná. Těžko říci zda je to dobře či nikoliv, ale když se řekne Evanescence, vybaví se mi vždy tenhle film. Affleck obyč, Garner na okrasu. Zajímavě zpracované pohledy hlavního hrdiny a Directors cut tomu taky dost pomáhá. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První půlku jsem si liboval, jak je to svižně a s nadhledem natočené. Potom mně to ale přestalo bavit a ani skvělý Farrell to nezachránil. Bojové scény měly šmrnc, Daredevilův způsob vnímání byl dobře podán, ale to ostatní za moc nestálo. Chtělo to více akce, méně pózy a patosu. Bullsey měl moc málo prostoru a Affleck se na role supermanů nehodí, ačkoliv zas takový průser to v jeho případě nebyl. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Přes den slepý advokát, v noci slepý kat a ochránce bezbranných. To je Daredevil. Místy sice může tento film vyznít směšně, ale nemyslím si, že by se Mark Steven Johnson za tohle musel stydět. Je to ve všech ohledech stylová akce, která se nemá brát vážně. Co se týče obsazení, tak zase budu exot. Protože Ben Affleck se mi líbil, Jennifer začínám mít čím dál radši, ale hlavně IMHO Colin Farrell (a to tohoto herce mám moc rád) strašně přehrával. Zde bylo jasně vidět, že zahrát komiksového záporáka tak, aby to nevyznělo jako přehrávání, umí opravdu jen málokdo. Klidně mě ukamenujte, ale podle mně byl opravdu nejhorší (a to jak říkám, ho mám dost rád, jako herce). K dobru filmu si ještě přičtěte vtipnou mini roličku Kevina Smithe, dvě skvělé písničky od Evanescence (kdo by je neznal, tak jsou to "My Immortal" a "Bring Me to Life") a dostanete sice místy průměrný, za to skoro nenudící komiksovou adaptaci. Lepší tři hvězdy. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (60)

  • Jennifer Garner si kvôli úlohe Elektry nasadila zelené kontaktné šošovky na svoje pôvodne hnedé oči. (Arsenal83)
  • Počas natáčania scén na streche, keď bojujú Elektra (Jennifer Garner) a Daredevil (Ben Affleck), prišla Garner takmer o život. Herečka sa zamotala do lán, ktoré jej mali pomôcť pri saltách vzad, keď sa zrazu v momente rútila strmhlav proti tehlovej stene. Už-už by si bola hlavu rozbila, keď zrazu priskočil Affleck v kostýme Daredevila a zachytil ju do rúk. (martin1m2)

Související novinky

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

Logan od Mangolda je součástí MCU kánonu

03.11.2023

Po zveřejnění informace, že se ve dalším pokračování Deadpoola, jenž je zatím bez oficiálního názvu, po několika narážkách z předcházejících dílů konečně objeví po boku Ryana Reynoldse i navrátivší… (více)

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

Jennifer Garner je zpátky jako Electra

08.07.2023

Nestačily vám multiverzní hrátky ve snímcích Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství a Flash? Pak se nemusíte obávat, Hollywood v tomhle směru rozhodně nehodlá zatím ubírat a tak nás už brzy čeká… (více)

Ben Affleck je nový Batman

Ben Affleck je nový Batman

24.08.2013

Potěšilo to zejména Kevina Smithe, protože to pro něj znamená, že „už viděl nahatého Batmana". Zbytek filmového světa se už téměř čtyřiadvacet hodin zmítá v diskusích, jestli jde o správnou volbu.… (více)

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

Michael Clarke Duncan zemřel ve věku 54 let

04.09.2012

Jeho nejvýraznější rolí byl bezesporu dobrácký obr Coffey ze Zelené míle, za jehož ztvárnění získal nominaci na Oscara. Jeho mohutná přítomnost (výška 196 cm) však byla nepřehlédnutelná v jakémkoli… (více)

Reklama

Reklama