Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nový dokumentární snímek Víta Klusáka 13 minut vychází z jednoduché a o to účinnější úvahy: Nikdo z nás by se nechtěl stát viníkem závažné dopravní nehody. Nikdo z nás by nechtěl na vlastní kůži zažít okamžiky blížící se – a přitom úplně zbytečné smrti. Nikdo z nás by nechtěl do konce života žít s vědomím, že jsme někomu blízkému, či naopak úplně neznámému, sebrali život. Prostřednictvím pěti viníků tak snímek vypráví příběhy řidičů, kteří si výše uvedeným prošli a stále procházejí. Řidičů, kteří našli odvahu svou vinu přetavit do vzkazu, který se tak stává nejen nástrojem prevence. (Hypermarket Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (127)

petikacka 

všechny recenze uživatele

Kuuurwaaa!!! To mě fuckt dojebalo. Opět mi to otevřelo vzpomínku na naši jedinou zkušenost s bouráním na kterou už jsem si myslela, že nebudu muset myslet. V těch opravdu 3 vteřinách, kdy člověk vidí jak se proti němu v protisměru řítí motorka a i když jsme stáli na místě, tak ta srážka byla naprosto nevyhnutelná, stačila jsem říct akorát: "Ty vole" pak přišel náraz a naše půlroční dcera byla pod sedadly. Nakonec jsme se s viníkem nehody setkali v nemocnici, kdy on byl ošetřen dříve než náš případ a to jednoho fuuuck nasere. No prostě lidi něco na tom je...Za mě 95% ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Isteže, osvetový rámec filmu, apelujúci na spomalenie riadenia auta, v záujme minimalizácie tragických následkov nehôd, zapríčinených veľkou rýchlosťou, je chvályhodný. O tom bez debaty. Ale nik ma nepresvedčí o tom, že oveľa účinnejšou formou ako tento zdĺhavý dokument, sú krátke televízne šoty BESIPU (výkonného orgánu Rady vlády Českej republiky pre bezpečnosť cestnej premávky, dnes súčasti Ministerstva dopravy ČR) a poisťovní premietané medzi televíznymi programami. Pitvanie sa v sebaľútosti, neľútosti, popieraní či prijatí vlastnej zodpovednosti kombinované s nezáživnými rekonštrukciami popisovaných nehôd je neveľmi zaujímavé ako dokument, a málo účinné ako apel. Aj keď vidím reakcie a hodnotenia okolo, tak zjavne to efektný dopad na divákov má. Čo je len fajn, no osobne ma to minulo. Dramaturgicky, obsahovo a aj vyznením. Snaha sa však cení, ako píšem v úvode, a za snahu 50%. ()

Reklama

Chundys 

všechny recenze uživatele

No...... síla fakt síla a to obrovská! Kdyby si z toho alespoň jeden magor na silnici vzal z tohoto dokumentu příklad, hned by to bylo lepší, jenže! To je, že je neomylný atd. Ano taky už řídim dlouho, měl jsem nehody a naštěstí, NAŠTĚSTÍ nikdo nezemřel! Po poslední bouračce jsem ani nechtěl řídit! Z tohoto dokumentu mrazí, jsou parádní rekonstrukce nehod a toho holohlavýho kluka bych plácnul a natrvalo bych mu sebral asi papíry, jako takový fáro, taková nezodpovědná jízda, ne tohle na silnici fakt nesmí! A nikdo opravdu nikdo nejsme neomylní a nesmrtelní!!! ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Jako docela koukatelná podívaná, na to jaký tam vystupujou zkurvený cynici bez koulí přiznat si pravdu. Akorát teda chudáci rodiny těch mrtvejch, který tady musej poslouchat ty kecy jako "cyklista jel v protisměru", "to auto nesvítilo" a podobně, nebo poznámky k trestům typu "je to moc", "nevím za co jsem to dostal", a to nemluvím o tom vtipkování během rekonstrukce smrťáku, úsměvech do všech stran a objímání rodiny, to mohl klusák rovnou zajet za pozůstalejma, vyčůrat se jim do voka, do ucha, do nosu (do jedný dirky, do druhý duirky) natočit to na mobilo a pak to ještě hodit na youtube. A na těch lidech je vidět že nemaj ani špetku sebereflexe. Když člověk kterej uvízne ve výtahu chodí už vždycky po schodech, a ten co se jako dítě topí se dokonce života bojí vody, tak tady máte lidi který autem zabijou lidi, a když mluvěj o tom že jim soudce sebral řidičák, tak s výrazem ukřivdění, jako kdyby se proti nim celej svět spiknul a ani zmíňka o tom že se někdo dobrovolně rozhodl že už nebude jezdit autem nebo aspoň že by se mu po vypršení trestu, když zase začal sedat za volant, pár neděl zvedal kufr. Ale možná to nějakej život zachrání, nebo lidi začnou stavět víc posedů, však von si z toho každej přebere to co bude potřebovat. ()

Bush13 

všechny recenze uživatele

Ať už jde o sexuální predátory, nacíčky, Andreje Babiše, nebo právě viníky dopravních nehod, Vít Klusák se vždy rád v celé věci moralistně ponimrá. Nicméně i tady upozorňuje na důležité téma, které uchopuje ze správné strany a šikovně skládá portréty několika mužů, kteří udělali nezvratitelnou chybu, mnohdy s fatálním následkem. A otázka viny a pravdy se přesýpá jak v přesýpacích hodinách, sem a tam, nikdy nezůstane na jednom místě... některé věci jsou jen tušené a nevyřčené, přesto to vypadá, že si někteří protagonisté během natáčení prošli jakousi terapií i vývojem. Je to mrazivý emoční cloumák, který by se měl povinně pouštět ve všech autoškolách, ale asi raději i během servisních prohlídek apod. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

Související novinky

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

12. Ceny české filmové kritiky - nominace

04.01.2022

Dnes byly Sdružením české filmové kritiky zveřejněny nominace na výroční Ceny české filmové kritiky za uplynulý rok 2021. Celkem bylo nominováno 16 děl, z nichž nejvíc nominací (celkem 6) získalo… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama