Reklama

Reklama

Jak si nevzít princeznu

(TV film)
  • Slovensko Ako si nezobrať princeznú (více)
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Velká výpravná pohádka scenáristy Petra Hudského a režiséra Karla Janáka začíná ve chvíli, kdy na zámek přicházejí tři sudičky, aby předpověděly osud malému princi Leopoldovi. Cestou se zastaví u velitele stráží, kterému se také právě narodil syn. Jeho předpověď příliš slavná není. Z Hynka má být nešika, který bude myslet hlavně na jídlo. Malému Leopoldovi sudičky věští, že si vezme za ženu dceru sousedního krále. Princ a princezna se ale jako děti od prvního okamžiku nesnášejí, jenže rodiče trvají na vyplnění věštby. V den svého sňatku Leopold a Josefína objeví cestu, jak jej překazit. Ukradnou sudičkám kouzelné hodinky a s jejich pomocí se vrátí do doby princova narození, aby zabránili sudičkám pronést věštbu. To se jim sice podaří, jenže po svém návratu zjistí, co tím všechno způsobili nejen sobě, ale hlavně celému království. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (348)

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála vánočních pohádek, u které jsem se i občas usmál. Pár vtipů tam opravdu trefili. Jen bylo ve chvíli "co takhle jít do minulosti" jasné, o čem celý film bude a jak skončí. Nejvíc jsem trpěl nad neschopností stráže a přehrávání a idiocii pár postav "Maminko! Co prosím? Já nejsem žádná vaše maminka" a tak... Poté, co ze stejné věci nařkne svou slečnu... Ale když se na to dívám objektivně, jako vánoční pohádka - proč ne :-) Stargate? 55 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

To musí Janák (potažmo Hudský) furt vykrádat Shreka? Minule dvojku, teď čtyřku? Jinak začátek hodně navnadil, fungoval docela svěže, dobré hlášky, ale pak se to celé rozpadlo a přestalo to víceméně dávat smysl. Čekal jsem aspoň, že to celé byl předem připravený komplot sudiček (když znají budoucnost, že spadne šiška nebo že je zatknou) a že na konci na sebe holky mrknou a řeknou něco jako, tak se nám to holky nakonec povedlo. Ale ne, nic takového tam není. Postava velitele stráží se chová každou chvíli jinak, ale pokaždé dost sobecky, takže se na konci těžko dá věřit, že se stydí. Princezna vypadá jako starší ségra prince, zápletka s loupežníky film totálně zbrzdí a zabije (přičemž - co se stalo s ukradenými hodinkami času, které princ při útěku ztratil? Co když je někdo najde? Proč sudičky, když znají budoucnost, dovedou vojáky do doupěte loupežníků? Proč jede lesem vůz se zbraněmi v době, kdy vojáci na loupežníky útočí?), hlášky a vtipy postupně taky ubydou, a už jsem psal, že jednání postav ani v jednom světě nedává smysl? Navíc chybí onen větší konflikt, proč se princ s princeznu neměli rádi. Protože se v mládí poškorpili? To snad dělají všechna děcka. Ale v pětadvaceti by už snad měli mít rozum... Ale jinak musím uznat, kamera a lokace skvělé, to fakt jo. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Jsem si původně říkal, že cestování v čase je pro děti docela těžkej oříšek, aby to mohly pobrat. Jenomže děti v sobě nemají ten komplikovanej přístup nás velkejch, co se šťáráme v logice příběhu. Takže za mě obstojná a zábavná pohádka. Když pominu fakt otřesnej dabing německý královny. Z trojice sudiček nejvíc bavila upjatá Kolářová. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Průměrná janákovina, jakých jsme v posledních letech vídali už povícero, tentokrát "ozvláštněná" všelijakými, tu více, tu méně povedenými a logickými hrátkami s časem. Obstarožní princ se zrovna dvakrát nehodí ke svému sexy protějšku, ale v dnešní době beru jako pozitivum už to, že princezna je ženská. Scénář mnohdy pokulhává na obě nohy, našla by se řada kravin, ale na druhou stranu tahle pohádka netrpí přemírou ječení a pitvoření nad obvyklé poměry a otřesné paskvily let minulých typu "Kouzelníka Žita" nebo dokonce "Slíbené princezny" strčí snadno do kapsy. Asi je to málo, ale koneckonců, veřejnoprávní televize si svoje odkroutila a tak i "Jak si nevzít princeznu" svojí troškou přispěje k tomu, aby Rada ČT v pravou chvíli přiklepla panu Dvořákovi za odměnu nějaký ten miliónek do kapsy. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 7/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 5/10/// PLUS: z prince a princezny je celkem sympatická dvojice, zápletka je moje oblíbená a její provedení je trochu odlišné, prostředí je pěkné, efekty jsou ok MÍNUS: působí to docela levným dojmem, je to taková levnější varianta Princezny zakleté v čase, ze zápletky se dalo vytřískat daleko víc. Shrnutí: Nebyla to ta nejlepší pohádka co jsem na Štědrý den viděl, ale špatná také nebyla. Zaostává za Jánákovou pohádkou Korunní princ, kterou dávali krátce před touto. Rukopis tam je podobný, ale zde to občas jaksi drhlo a nemělo to tah na branku. Asi ji znovu vidět nepotřebuji, už by mě ničím nepřekvapila, třeba že námět a zápletka patří mezi mé nejoblíbenější a trojice sudiček (Janžurka, Kolářová, Konvalinka) jsou super./// Celkem 61%/// ()

Galerie (63)

Zajímavosti (14)

  • Pohádka se natáčela na hradě Pernštejn. Z důvodu filmování byl hrad od 6. 6. do 10. 6. 2021 pro veřejnost uzavřen. Dalším natáčecím místem byl zámek Frýdlant. (SONY_)
  • Sídlo loupežníků je zřícenina hradu Zvířetice a točilo se také v Příhrazkých skalách cestou k Drápským světničkám u Studeného průchodu. (Styx96)
  • Německá koprodukční televize navrhovala do roli královny herečky neevropského původu kvůli diverzitě. To však Karel Janák rázně odmítl kvůli nepochopení u českých diváků. Roli nakonec získala Němka Sonsee Neu. (hansel97)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno