Reklama

Reklama

VOD (1)

Videa (1)

Trailer

Recenze (30)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Finové si natočili vlastní verzi Mlčení Jehňátek! Film je údajně sequelem seriálu z roku 2016, takže znalci seriálu se budou orientovat lépe, dějově je film trochu matoucí, pomalejší a né až tak záživný, ale na druhou stranou jsou zde i solidní momenty a pár slušných nápadů, takže za zhlédnutí určitě stojí. Samotný nápad o anketě, bez kterých lidí by bylo na světě lépe je pozoruhodný, záporák je skvělý, atmosféra ponurá, na vraždy také dojde a objeví se zde jedna solidní taktická přestřelka na mostě proti speciální jednotce a to mě docela zvedlo ze židle. Možná tomu chyběl nějaký silnější závěrečný zvrat či zábavnější tempo v průběhu, takže za mne jen opatrný palec nahoru, ale fanoušci kriminálek by rozhodně měli zbystřit. Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 0/5, Násilí 3/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 1/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Byl jsem zvědavý na to, jak bude film navazující na seriál vypadat, ale potom, co jsem ho viděl, ve mně převládá zklamání. Tvůrci se totiž i tentokrát dopustili chyb, které mi vadily už v seriálu. Je tady sice určitá možnost, že finská policie funguje na principech odlišných od těch, které jsou v Evropě běžným standardem, ale já si myslím, že šlo spíš o díry v logice. Epizody, v nichž se vyskytovala Sorjonenova Nemesis, jsem považoval za nejslabší, takže jsem se fakt nezaradoval nad tím, že se Mastermind zase vrátil. Nebyl to, bohužel, osamocený problém, opakovaly se i celé události (ač mírně pozměněné), takže jsem si několikrát povzdechl: "Už zase?" Ale vážně, v Kátině případě mi připadá sebevražda jako jediné reálné a humánní východisko. A ještě teď těžce vydýchávám tu vykrádačku Mlčení jehňátek... ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"Sorjonen: Muraalimurhat", je voľné pokračovanie troj sezónneho seriálu s rovnakým názvom, pričom námetovo sa vezie na totožnom motíve, dolapenia sériového vraha. Tentokrát ide o samozvaného "Sudcu", ktorý dáva prostredníctvom ankety na sociálnych sieťach ľudom na výber, kto príde o život. Že je námet skvelý, o tom niet pochýb. Prvá hodina je aj scenáristicky výborná. Dobrá hudba, dej má hlavu aj pätu, proste málo čo sa dá vytknúť. Lenže potom to zas a znova (rovnako ako v prvej sérii seriálu) skurvia vďaka nejakému "akože" originálnemu twistu, ktorý vôbec nebolo zapotreby, pričom aj samotný duch snímku, ktorý sa v úvode započal, ide úplne stranou. Počiatočné tempo je pomalšie, tí čo majú radi snímky bez akcie, pričom majú na kriminálky nižšie nároky, budú spokojný. Ja osobne som ostal na pól ceste. Strašná škoda .. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Lasse Maasalo: „Tvoj otec je teraz záporák v príbehu.“ Sorjonen, tentokrát vo filme. Po troch sériách. A tu sa musím zastaviť. Veľmi ma prekvapilo nízke hodnotenie filmu užívateľmi. Príčina bude pravdepodobne v tom, že film videli aj ľudia, ktorí nevideli seriál. Preto im nie je jasná podstata, spôsob, akým Kari pracuje, čím je jeho premýšľanie výnimočné. Pravdepodobne divákom unikli aj vzťahy medzi postavami. Mňa film vôbec nesklamal a ak ho viacerí prirovnávajú k „Mlčaniu jahniat“, pre mňa to bol skôr fínsky „Dexter“. A opäť – čo za preklad názvu filmu sa nám podaril??? ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nezážitný thriller na úrovni Sněhuláka  Sněhulák (2017) | Recenze - Uživatelské | ČSFD.cz (csfd.cz) Někdo dá na internet seznam zločinců a lidi hlasují s tím, že prvních 5 v pořadí zabije do toho to vyšetřuje detektiv co vypadá jak bezďák pak sotva chodí a myslel jsem si, že byl nějaký postižený bohužel nebyl a tenhle člověk má jakýsi smysl, že vidí to co jiní nevidí tak, že si šahá na lidi a něco vidí vypadá to buzerantsky. Vražda zde není ani jedna a nejzajímavější a jediná akční scéna je zbití 5 fízlů. Ani vrah není zajímavá postava a jeho zatčení je trapné a o ničem. 20 procent ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Mŕtvy Lasse Maasalo, v čase od 1:43:08 do 1:44:53, má striedavo zatvorené aj otvorené ústa. (GabrielGabko)

Reklama

Reklama