Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malebnou českou krajinou projíždí motoráček. Lidé uvnitř sedí, švitoří, nebo naopak mlčí, pokukují z oken nebo pospávají. Vlak se náhle porouchá a strojvůdce Miloš musí vystoupit z vlaku, aby poruchu napravil. Vlak stojící v mírném spádu se však samovolně rozjede zpět do výchozí stanice a vyděšenému Milošovi nezbývá než se poklusem vydat za ním. Cestující ocení, že zase jedou, ale záhy si uvědomí, že špatným směrem. Hlasitě protestují a dožadují se informací. Kabina strojvedoucího je neprodyšně uzavřená a nikdo se zpoza dveří neozývá. Mezi cestujícími se šíří první ataky paniky – že by to byl únos, pomsta nebo naprosté selhání systému? Kontakt s okolím prostřednictvím mobilních telefonů selhává a nepomáhá ani zoufalý křik z oken. Cestující za pomocí brutálních prostředků a myslivcovy pušky otevřou dveře obou kabin strojvůdce, ale dosáhnou pouze potvrzení svých nejhorších očekávání, a to - že motoráček nikdo neřídí… (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (599)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Som rád, že existujú moje obľúbené tri hviezdičky. Sú vhodné aj pre filmy odporúčané dcérou, ktoré ma nenaštvú, iba sklamú. A tento druhý Havelkov film ma svojou nevyváženosťou, rozháranosťou a často až lajdáckosťou sklamal. Často som mal pocit, že som strihom prešiel do iného filmu, prípadne do iného žánru. Pravdepodobne existuje nejaké empirické pravidlo, že čím je menší a uzavretejší priestor, v ktorom sa film odohráva, tým musí byť scenár kvalitnejší. A nebol. Je to veľká škoda, pretože samotný námet by postačoval na film o pol hodiny kratší a niekoľko svetlých momentov si zaslúžilo nebyť takými osamelými. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Jak praví úvodní titulek, skutečná jízda vlaku bez strojvedoucího trvala 14 minut. Už jen roztažením na hodinu a půl se dostáváme mimo realitu a můžeme film brát jen jako konverzační komedii. Dobře obsazené osazenstvo motoráčku se snaží diváky bavit a hláškovat, vytváření satiry s lokálním politikem a mediálním obrazem situace trochu pokulhává. Na hodinku a tři čtvrtě to zabavilo, ale taková událost jako Vlastníci z toho nebude. ()

Reklama

Handle 

všechny recenze uživatele

Vlastníky jsem nemohl vystát, a proto jsem od Mimořádné události vlastně čekal podobné utrpení plné nevkusu. Musím ale uznat, že mě film suma sumárum mile překvapil. Nejenže se mnohem víc dařil onen humor, ale dokonce si tvůrci dovolili zariskovat i mírnou invencí, kterou si myslím, že konzumenti českých komedií vlastně v závěru ani nedocení. Pravdou však je, že místy je film opravdu přepálený a ne moc konzistentní, nicméně za tu odvahu nelézt cílovce vyloženě do zadku tupými vtipy (viz Vlastníci) má u mě film spíš palec nahoru (ačkoli se zřejmě nedočká takového úspěchu). 3,5* ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Zpozorněl jsem už u Vlastníků a od té doby mám Havelku na mušce. Je výborný herec, noblesní a vtipný moderátor a velice inteligentní autor i režisér. Mimořádná událost je ze škatulky psychologických sond skupiny lidí cestujících kamsi.. (Florenc 13:30, Kalamita, Účastníci zájezdu) Tento film však není jen civilní komediální příběh, ale dokonalá a velice vtipná karikatura nesourodé cestující komunity s dokonalou zápletkou. Režisér splnil dobový trend a nechybí Jenovéfa Boková a Jana Plodková (z tria Kerekes, Hřebíčková, Plodková) naopak chybí Hádkové a Ramba.. Mě ale rozhodně ne ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Mimořádná událost je velmi příjemným překvapením, které bude pro českého diváka možná dokonce o něco stravitelnější než Vlastníci. Je totiž přímočařejší a nabízí více „vtipných" situací. Humor neztrácí na kadenci, hudební doprovod je místy správně bizarní a herecky si vlakové drama také maximálně užijete. Pokud bych měl v posledních letech doporučit nějakou českou komedii, jednoznačně bych ukázal na „mimořádku". Těším se na druhé zhlédnutí a jsem zvědav, co Havelka připraví příště. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (27)

  • Kancelář hejtmana byla fiktivně umístěna do domu Radost na Žižkově. (Mara97)
  • „Názvem si nadbíháme, ale samozřejmě doufám, že ano, že to bude pro diváky mimořádný zážitek v mnoha ohledech,“ řekl režisér a scénárista filmu Jiří Havelka. (SONY_)
  • Událost se stala 19. 2. 2019 na trase regionální železniční dráhy Studenec–Křižanov, mezi železničními stanicemi Velké Meziříčí a Křižanov. Ve vlaku se nacházelo 11 cestujících. Bezprostřední příčina byla nesprávná manipulace se vzduchovými ventily brzdového systému při odstraňování závady na střadačové brzdě. Vlak, který byl tvořen motorovou jednotkou typu Regio-Shuttle RS1 č. 95 54 5 841 002-9 výrobce STADLER PANKOW, jel bez obsluhy cca 4 kilometry průměrnou rychlostí 18 km, a poté byl mechanicky zastaven po 14 minutách jízdy ve výchozí stanici. Strojvedoucí vlaku se podle policie nedopustil trestného činu obecného ohrožení z nedbalosti. Jeho jednání bylo přestupkem, který řešil Drážní úřad. (sator)

Související novinky

Květnové Kino na hranici se vrací

Květnové Kino na hranici se vrací

21.04.2022

Letošní 24. ročník filmové přehlídky Kino na hranici, která se koná na obou stranách řeky Olzy, v Českém Těšíně a Těšíně, proběhne 29. dubna až 3. května 2022. Organizátoři se vrátili k původní… (více)

Reklama

Reklama