Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do nepřehledných vztahů pražského podsvětí přicházejí noví lidé, kteří si chtějí urvat kus města pro sebe. Číňané si vyřizují spory mačetou, Albánci a Arméni po sobě střílí kvůli malicherným hádkám, čeští kriminálníci si posílají poštou výbušná zařízení... Má policie spolupracovat s podsvětím, které nabízí informace vedoucí k odhalení zločinů? (Česká televize)

(více)

Recenze (79)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Již od prvního dílu bylo jasné, že se nebude jednat o uzavřené kapitoly, ale že těch 6 epizod bude celistvým příběhem. A je to super! Sledovat postupně celej gang kolem Černého a Kopáče, přes kterého se kriminalisté dostanou až k orlickým vraždám je fakt intenzivní zážitek. Velký podíl na tom má Josef Mareš, kterýžto ty případy a vraždy sám vyšetřoval a podle skutečných spisů vytvořil scénář. Je to sakra poznat, že to není žádná nesmyslná blbina, ale sugestivní autentická záležitost. Mám nakoukány skutečné dokumenty (Legendy kriminalistiky), ve kterých vystupuje sám Josef Mareš, odhaluje přípravy a postupy při zatýkání a proto mohu srovnávat. A ono se to takhle všechno opravdu odehrávalo, včetně výpovědí svědků, jakýchkoliv stop a podobně. Co se však taky naprosto dokonale povedlo je obsazení. Dvojka kriminalistů Martin Finger (ten mě dostává čím dál víc) a Ondřej Sokol spolu s mladým uchem Kryštofem Bartošem ladí perfektně. V tomhle díle mě rozsekal Bořek Sedláček v roli jednookého Albánce Alexeje, já ho zprvu nemohl ani poznat! Zdá se, že devadesátky budou nejlepším televizním počinem za rok 2022. ()

no2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10 - Po minulém díle, kde se vyřádil Novotný alias Jonák, jsem měl obavy, zda laťka nebyla nasazena příliš vysoko. Moje obavy se naštěstí ukázaly jako liché. Ve třetí epizodě Devadesátky sviští dál. Pokračujeme ve starších případech a přibývají i nové, taková prostě byla 90. léta. Ústřední trio Finger, Sokol a Bartoš mě baví čím dál víc na úkor ostatních členů policejního týmu. Jonák je sice fuč, ale zpestřením je zajisté nová postava hraná Bořkem Slezáčkem. Kdykoliv se objevil na scéně, musel jsem se smát (na čemž má asi podíl i to, že v práci po telefonu občas mluvím s pár lidmi s podobným přízvukem). A ještě do toho ta začínající "romantická" zápletka s půvabnou kurtizánou z Jindřichova Hradce - mňo, myslím, že se máme v příštích dílech na co těšit... ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak už je asi jasné, jakým směrem se bude ubírat zbytek dílů, a že si asi v závěru seriálu půjdem zaplavat do Orlíku. Vedlejší příběh okolo Arménců (Albánců) působil vcelku nedůležitě, až v závěru naznačil mojí prvotní myšlenku, že Sokol bude hrát zkorumpovaného policajta, tak uvidíme, jestli to ustojí. Zatim nejlepší díl. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak jak jsem předpověděl, že tenhle díl bude o ostrých hoších z východu tak se stalo. Přestřelka v bordelu ukazuje rostoucí vliv východních skupin, bude zajímavé jestli dojde na legendární zátah U holubů. Líbí se mi jak Sokol je na rozcestí mezi světlem a temnotou. Orličtí vrazi jsou zpracováni bravurně, líbí se mi proces policejní práce, jak prozkoumávají souvislosti, koukají do půjčovny aut no a předně jak se jim na konec podaří přesvědčit člověka kvůli přátelství, aby jim pomohl. Zajímalo by mne, jestli to s tou děvkou povede k nějakému manželskému dramatu. Líbí se mi, jak došlo ke konfliktu kvůli orlíku a jeho prohledávání, tak uvidíme co připraví další epizoda. ()

Šimpy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na tomhle případu Orlických vražd mi zase smrdí jedno jméno a to Werner...ani dnes o něm nikde není ani zmínka...pouze se o něm zmiňuje Černý....označuje Wernera jako vraha a též Kopáč prý v dopise na rozloučenou napsal, že vraždil Werner...stejně tak pokusy o obnovení procesu byly vždy smeteny ze stolu. I když jsem přesvědčen o Černého vině, možná vraždili oba. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (14)

  • Třetí epizoda seriálu Devadesátky byla nejsledovanějším pořadem nedělního večera i celého dne, premiéru si nenechalo ujít 1,98 milionu diváků starších 15 let (podíl 44,6 %). (rublik05)
  • Střelba v klubu Kleopatra se ve skutečnosti udála v říjnu 1998, tedy již poté, co byli orličtí vrazi dopadeni a odsouzeni. (Brain)
  • Na vrátnici policie je vidět informační tabule, kde je hrubá gramatická chyba – „Odbor analitiky“. (Ricci)

Reklama

Reklama