Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Silná myšlenka, pěkný rozjezd, ale pak se nahrne tolik nesmyslů, nereálné akce a očekávaných zvratů, až to hezké není. Vše završuje něco, co bych nazval "nejdivnější choreografie filmové historie"... opravdu jsem se té směšnosti zasmál, což asi nebyl cíl... Přes to všechno ale film uteče a drží pohromadě - takže slušné 3 hvězdy by to i byly. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Postkatastrofický blábol ... Takhle si představuji pseudofilozofický snímek. Navíc je tu řečeno všechno tak polopaticky, scénáři i filmu by prospělo trošku rafinovanosti (když se tu pálí obraz, musí to být právě Mona Lisa, symbolika Otcova státu se musí podobat právě Třetí říši, citové probouzení je deklamováno ve scéně s hyperroztomilým štěnětem, které olizuje klerikovi tvář... kam se na tohle hrabe Lars von Trier!). A vůbec nejhorší - ta zjevná stylizace do progresivnosti Matrixu spolu s béčkovou omšelostí mi nějak nepasovala dohromady... ()

Reklama

brit84 

všechny recenze uživatele

Velké počáteční očekávání vystřídalo poměrně rychlé vystřízlivění. Nechytlo mně tady vlastně nic. Odstranit lidem emoce je celkem problematické i s pomocí drogy. Tím spíš, že skrýt emoce ve filmu se ukazuje být ještě těžší. Třeba černoch v podábí Taye Diggse se pořád usmíval. A radost, byť ironická, je přece také emoce. Navíc jsem se absolutně neztotožnil s city Christiana Balea. Tzv. členové rezistence, tedy anarchizující zbytek lidstva mně byli sympatičtí tak, že bych klidně zmáčkl spoušť za něj. Citové vydírání ve scéně se psy bylo do očí bijící a do náruče mu samozřejmě vběhlo roztomilé štěně, ne škaredý voříšek. Dál jsem nepochopil, proč všude posílali celkem nesynchronizovaný komando, když stačilo poslat frajera Balea a bylo po problému. Srovnání s Matriem je úplně vedle, protože tohle na mě působilo jako špatnej minifilm v jeho titulkách. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Dobrý nápad (i když poinspirovaný kde se dalo), skvělá akce a inteligentní příběh (je fakt, že jde dost těžko přijmout předpoklad myšlenky - že si všichni lidé budou dobrovolně píchat emostop, ale na druhou stranu - hrozila jim smrt, kdyby to nedělali, takže těžko říct, jak by se společnost zachovala). Každopádně úžasné bojové scény, naprosto fantastická vizuální stránka (to, že nejezdí a nechodí všichni jen v černé film oživilo, ale svět zůstal stále dostatečně odlidštěný), dobře vymyšlený totalitní svět a hlavně některé konkrétní scény (z těch dětí bez emocí mě mrazilo v zádech) dělají z Equilibria velmi dobré sci-fi. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je slušné béčko, ťažiace z dobrého vizuálu a námetu, a padajúce na klišovitosti a predvídateľnosti. Menej artová, popovejšia verzia Lucasovho THX 1138, určená mladšiemu publiku, odrastenému na počítačových hrách. Kurt Wimmer má niečo do seba. Keď dospeje, môže sa stať veľkým režisérom. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Přestřelka mezi Prestonem (Christian Bale) a policisty se točila jen 30 minut. (ČSFD)
  • Vozy, kterými jezdí Grammaton Clerics, jsou Cadillac Seville s exteriérem i interiérem lakovaným zcela bílou barvou. (veronikajel)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama