Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve snaze skoncovat s válkami a nastolit mír se lidstvo rozhodlo zakázat vše, co vyvolává emoce – literaturu, hudbu i umění. Dohledem nad dodržováním zákona je pověřena zvláštní policejní jednotka, která likviduje všechny provinilce, kteří jej poruší. Když však jeden z nejvyšších ochránců pořádku vynechá pravidelnou dávku drogy potlačující emoce, začne si uvědomovat, že nic není tak, jak se zdá. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 191)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je takový škemravý hybrid. Tuze moc by chtěl být filosofickým sci-fi reflektujícím (nejen) aktuální dění a zároveň líbivou podívanou plnou "coolovosti" pro mladé. V prvním bodě ta snaha vede k tak trapné a kýčovité doslovnosti až je to k zblití. Není tu byť jen jedna jediná originálně podaná myšlenka, respektive vůbec nějaká myšlenka. 451° Fahrenheita, Brasil či Mechanický pomeranč můžou v klidu dál trůnit na svých piedestalech. V tomto ohledu jde tedy o prohru tvůrců na celé čáře. Na druhou stranu co se akční části týče, tak ta celkem funguje. Samozřejmě s ohledem na nízký rozpočet filmu. Pohromadě to drží jedině díky Christianu Baleovi a jeho charismatu, kterým dokáže zakrýt i nezajímavě napsanou postavu. Žádný druhý Matrix se tedy nekoná. Pouze stěží průměrné béčko, které si za každou cenu hraje na něco více než na co má. A to nemám rád. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

What THe Fuck?? Tenhle film se ke mně donesl s velmi krásnými Ohlasy,že se může rovnat s filmy jako je 96 Hodin a Ctihodný Občan.. Po shlédnutí filmu si nejsem jist, Jestli Český Národ na něčem Nejede!! Co to bylo za Akci? Parodie na Matrix či Akční Film?? Byla to Pouze Videohra? Bylo mi vždy do smíchu!! Ono ani není divu, Film je z roku 2002.. Pc technologie nebyla na tolik vyspělá, aby Efekty Měli nějaké Grády... Děj, příběh Super.. Zpracování Hrůza.. a na tom já stavím! Uvítal bych podobný film, ale z Roku 2012+ ! ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Strašné hlúpučký a naivný film. Pôsobí dojmom, že ho napísal 17-ročný chalan a režíroval starší brat. Čiže postavy vedú dlhé, pseudofilozofické dialógy o ničom a nakoniec aj tak vybalia karate a začnú sa navzájom mydliť. OK, viem, že to nie je karate a treba povedať, že práve veľmi netradičné bojové umenie je nespochybniteľným plusom snímky. No ale viacej ďalších plusov by sme hľadali dlho. Občas sa vydarila nejaká scéna, atmosféra nie je najhoršia a po audiovizuálnej stránke je to pôsobivé. Takisto ma bavil Bale, ktorého inak pokladám za nesympatického kreténa, ale tu sa dal. Detto Sean Bean, ale to je samozrejmosť. Strašne mi však vadili tony nelogických somarín. Nič nedávalo zmysel, štruktúra univerza sa rozpadávala zaživa. Prečo sa postavy zdravia „dobré ráno“, keď nemajú emócie? Prečo pália obrazy? Aby umelecké diela nevzbudzovali city? Veď berú tablety na ich potlačovanie. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Equilibrium je navýsost efektní záležitost a má kromě skvělých výkonů ústřední čtveřice postav (na čele samozřejmě s Balem) i nějaké to poselství. Bohužel kromě bojových scén ať na dálku či na blízko - které jsou, jak píše Hitman, uměleckým dílem - nepřináší vůbec nic nového, scénář je místy dost děravý a ona myšlenka filmu je vyextrahována z podstatně hlubších a významnějších snímků; plus nějaké to obrazové připomenutí Metropolis, které ovšem bylo a je myšlenkově někde úplně jinde a odvolávka na něj slouží jen k dalšímu budování atmosféry odlidštěnosti společnosti, což rozhodně Langovy legendy znalého diváka pobaví. Jenže - forma pohltila obsah a já si tu hodinu a tři čtvrtě opravdu užil. A pak znova, a za nějaký čas znova, a tak vůbec;) Je to zcela jiných 80% než třeba u Irmy Vep, abych nechodil (komentátorsky časově) moc daleko, ale každé z nich je stejnou měrou zasloužené. PS: Až při několikráté repríze jsem si začal pořádně užívat i skvěle se hodící (i když nijak originální) hudbu Klause Badelta. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"S Proziem vymažeme trápení, zničíme žárlivost, vymýtíme vztek. Že s nimi zmizí i jejich sestry - láska, radost, a eufórie - bereme jako spravedlivou oběť." Každé ráno se modlím k Zentivě, aby vymyslela další ze svých skvělých léků, díky kterým zemřu bez bolesti, radostněji a hlavně o dost dřív. Také si samozřejmě dávám Prozium před každým jídlem, střelbou a sexem, takže jsem na funkci klerika naprosto skvělým kandidátem. Kdybych to Prozium nebral, tak bych si dovolil napsat, že mě můj kolega John Preston svými kousky dost bavil, ale jako bezemoční člověk to rozhodně nenapíšu. Otec by se totiž určitě zlobil a klerikem bych se pak nestal, což nehodlám riskovat. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (45)

  • Na motivy filmu vznikly dvě modifikace počítačové hry "Max Payne 2" ("Hall of Mirrors" a "EQ Gunkatas v3.0"). (Danny F.)
  • Meče typu „kendo“ použité během scény sparringu byly navrženy speciálně pro film a jsou ze soustružného dřeva, které se během natáčení poměrně snadno zlomilo, protože Christian Bale (John) a Taye Diggs (Brandt) se s nimi opravdu mlátili. (veronikajel)
  • Řecké slovo „Tetragrammaton“ označuje čtyřpísmenné Boží jméno (nevyslovitelné JHVH), které se vykládá jako Jahve neboli starozákonní Hospodin. (Danny F.)

Související novinky

Všichni chtějí Arnolda

Všichni chtějí Arnolda

05.06.2009

Někteří přímo, druzí ho touží pouze remakovat. K těm prvním patří Robert Rodriguez, který prý předělávky nesnáší ještě víc než... než všichni ostatní, a jeho Predators pro studio 20th Century Fox by… (více)

Jolie na útěku

Jolie na útěku

14.08.2008

Angelina Jolie patří mezi nejvíce vytížené herečky v Hollywoodu a jak to tak vypadá, po pauze netouží. Na plátna kin se totiž začínají vracet vládní agenti, kteří dokáží člověka zabít během dvou… (více)

Ultranásilná Milla

Ultranásilná Milla

28.11.2005

Režisér Kurt Wimmer už jednou na plátně ukázal, jak vypadá nelichotivá budoucnost, filmem Equilibrium. Nyní se do budoucnosti opět vydá s filmem Ultraviolett a krom Milli Jovovich s sebou bere také… (více)

Reklama

Reklama