Reklama

Reklama

Čtyři z tanku a pes

(seriál)
  • Polsko Czterej pancerni i pies (více)
Polsko, (1966–1970), 18 h 58 min (Minutáž: 42–66 min)

Předloha:

Janusz Przymanowski (kniha)

Hrají:

Włodzimierz Press, Tadeusz Fijewski, Janusz Gajos, Wiesław Gołas, Franciszek Pieczka, Malgorzata Niemirska, Pola Raksa, Roman Wilhelmi, Szarik (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(21)

Obsahy(1)

Polský televizní seriál Čtyři z tanku a pes překonal všechny rekordy ve sledovanosti. Humorným způsobem přibližuje příběhy čtyř vojáků a psa Šarika. Při své dlouhé cestě za osvobozením Polska se dostanou až do Berlína. Nastávají situace plné bojových scén, ale i humorných příběhů. Jako vítězové se varcejí do hlavního města Slezska - Katovic. Seriál ukazuje kontrasty mezi romantikou a skutečností, nebezpečím vojenského života, a proto je stále tak oblíbeným. (Řitka video)

(více)

Recenze (126)

Winster 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtyři z tanku a pes mám spojene predevsim s detstvim, kdy jsme na to s brachama cuceli v nedeli rano v televizi. Clovek vnimal hlavne ten tank, střílení a "akční scény". Po dalším shlednuti musim rici, ze serial je rozhodne koukatelny, kdyz ho nevnimate jako valecny serial, ale spis takovou pohadku co moc nevychází z reality. Sceny jsou tam nekdy dosti komicke, hlavne ty kde se strili...Tankysti dost casto plni ulohu zenistu, pesaku a specialnich jednotek, aby to nebyla nuda. Libi se mi i zapojeni vice vedlejsich postav do deje, ktere je mnohdy spise obohacujici. Nejvice mi v serialu vadila postava Janka, jeho Dušínovká povaha, vzdy vsecko spravne, vzdy vsechno nejlepe...a vzdy vsechno pro nej: zbrane, povýšeni, holky...chvála. Do smrti puvodniho velitele tanku se to jeste da...pak uz je to otres a hrozne mi to vadi. Nejlepsi postavy jsou Gustik a Tomek, protoze presne tohle vtipne duo se do tohoto serialu hodi. Nejcernejsi kartu si vytahl Grigori, ktery je v tanku spis jako pate kolo u vozu a jeho hlasky jsou po vetsinu spis trapne. ()

gstudio 

všechny recenze uživatele

Dal bych čtyři, ale dám pět hvězdiček už jenom za tu spoustu stupidních komentářů dole. Jasně že je to těžká propaganda - narozdíl od vysoce ceněného "vojína Ryana", i s všudepřítomnou vlající americkou vlajkou, zachraňováním francouzských dětiček a patetickým umíráním na konci:) Jasně, že je to nereálný pohled na válku - narozdíl od vysoce ceněného Vinetoua, který nám přináší skutečný pohled na osídlování západu a vyvražďování indiánských kmenů:) Tady na fóru prostě stačí, aby se v příběhu objevil Rus (nedejpříroda v kladné roli) a řeklo se "soudruhu" a většina místních hodnotitelů má o kvalitě filmu jasno. No tak já zase radši vysmáté špinavé polské tankisty, než americké hrdiny z válečných filmů ze stejné doby, kteří pobíhají v nažehlených maskáčích, se žvýkačkou v hubě a tváří se, že 2.světová válka je vlastně americký western, který se jen náhodou zatoulal na jiný kontinent. ()

Reklama

Eire 

všechny recenze uživatele

V detstve som to, ako kazdy chlapec ktory chcel OSLOBODIT CESKOSLOVENSKO*** zral. Navyse ten BONUS**** v podobe SARIK-a... Tolko vlciakov na slovenskych dedinach sa volalo Sarik... :-D Z nostalgie som si pustil (a pretrpel) 3 prve casti....avsak dalej to uz nejde. Ked kua clovek vie o Katyni, Stalinovi, o Povstani vo Warsave, kde kurvy z cervenej armady na rozkaz Stalina ani nepohli prstom... Myslim ze Poliakom (okrem komunistov) z tohoto propagandistickeho shitu musi byt este aj dnes na grcanie... Takze 20 % za toho nadherneho psa a vtedy este funkcne ruske tanky.... HOWGH! ()

Mr.Bulanek 

všechny recenze uživatele

K tomuto seriálu necítím žádnou nostalgii, přece jenom jsem o 25 let mladší než tento seriál. No a co že je východně propagandistický, když americké filmy ukazují amíky jako nej nej nej, tak proč by to nemohlo být i u jiných filmů na východ a ne na západ. Holt když je to na západ tak to vezmete a lehce přimhouříte oči, ale jakmile to je na východ tak automaticky je to špatně. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Tankisti a pes Sarik bol veleuspesny serial ktory zaciatkom sedemdesiatych rokov bezal v nasej telke. Pamatam sa ze som sa musel ponahlat zo skoly pretoze siel nieco medzi druhou a tretou poobede. Dodnes si pamatam niektore sceny ktore boli skutocne originalne, napriklad kotulajuce sa platne nemeckych slagrov dolu ulicou v istom dobytom nemeckom meste ci zatieranie spar vazelinou aby do taknku nenatiekla voda Gustikom ked sa v brodili po zatopenom Berlinskom metre.Par DVD sa mi podarilo si zohnat a bol som prekvapeny ako sviezo este stale aj napriek ciernobielemu obrazu na mna zaposobil. Bojove sceny su samozrejme tocene nizkorozpoctovo ale duch serialu je niekde inde, v medziludskych vztahoch a hlavne o priatelstve a dobrodruzstve. A tieto veliciny su proste nadcasove.... Serial ako stvoreny na lenive nedelne dopoludnie. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (45)

  • Seriál byl prodán do mnoha zemí socialistického bloku (ČSSR, SSSR, Maďarsko, NDR, Kuba), ale také třeba do Finska. (Hans.)
  • Počas natáčania prišiel takmer o život Janusz Gajos (Janek), keď si chcel po náročnom dni zdriemnuť na zemi a zabudol si zobliecť maskáče. Práve preto si ho nevšimol vodič sprievodného vozidla a zaparkoval si to rovno nad neho. Našťastie sa nič nestalo. (Raccoon.city)
  • Během natáčení posledních epizod seriálu zemřel Tadeusz Kalinowski, který hrál plukovníka. Díly byly natočeny v roce 1970 po jeho smrti, takže jeho postavu plukovníka odehrál Józef Nowak. (sator)

Reklama

Reklama