Reklama

Reklama

SILVER STREAK je rychlík směřující napříč státy do Chicaga. George Caldwell je jedním z cestujících a původně měl v plánu prožít klidnou několikadenní cestu, ale to jen do chvíle, než se seznámí s půvabnou spolucestující Hilly (Jill Clayburgh) a uvidí padat mrtvolu z vlaku. Od tohoto momentu se jeho cesta změní v jedno velké dobrodružství... (5150)

(více)

Recenze (30)

charge 

všechny recenze uživatele

V expresním vlaku Silver Streak, dojde k vraždě profesora, který objevil důkaz padělků Rembrantových děl, Gene Wilder tomu chce za každou cenu přijít na kloub a zachránit ženu, kterou zde potkal, cestou je ovšem několikrát vyhozen z vlaku a dokonce potká i stupidního šerifa (v USA asi nebude vzácností), dobrá komedie, ikdyž trochu roztahaná, kde humorných scén moc nenalezneme. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Arthur Hiller /Rodina Addamsova 1964/ natocil len dalsi nudny film Us proveniencie zo 70. rokov. Film, v ktorom sa toho deje zufalo malo, Gene Wilder /Bonnie a Clyde/ miestami prehraval, nijako to od priemeru potom nezachranil ani Clifton James /bondovky Live and Let Die a Man with the golden Gun/. Nudna a nicim nezaujimava filmova produkcia 70. rokov, film pravom zapadol v sedivom, sivom priemere : 50 % ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Zajímavý mix žánrů. Začíná to jako příjemná romantická komedie, kde se nakladatel ve vlaku zamiluje do sekretářku, tahle idylka je ovšem přerušena mrtvolou za oknem. A do komedie přichází zajímavý thriler s klasickým schématem (hrdinovi nikdo nevěří, hrdina je považován za vraha). Nálady a žánry se i nadále střídají, výborné hlášky, scény (maskování za černocha), running jokes hrdina 3* vypadne z vlaku což vždy okomentuje doprdele práce :D, je tu parta figurek včetně z bondovek vypůjčených Jamese a Kiela. Po půlce filmu se objevuje Wilderův budoucí parťák Pryor a dodá filmu novou šťávu. Ale zároveň jsou tu napínavé scény, slizký záporák a vše kulminuje nečekaně akčním a katastrofickým finále. Wilder kterého nepovažuji za nijak úžasného kupodivu bez problémů zvládá obyčejného chlápka, smolaře i téměř akčního hrdinu. A celkově na u nás neznámý film překvapivě výborná záležitost. Hiller byl výborný režisér. Solidní 4*. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem jako dítě viděl film, kde rozjetej vlak na slepý koleji rozbourá nádražní halu v Chicagu a připadlo mi to děsně cool. Dlouhý léta to ale bylo všechno, co jsem si pamatoval a až teď na to znovu narazil. Scenárista se musel vyřádit, ale pro mě to bylo místy zmatené, zvláště v momentech, kdy se v ději motalo několik osob s vícenásobnou identitou. Celkově jsem se ale docela bavil a hlavně scéna s šerifem byla výtečná. ()

magu 

všechny recenze uživatele

Keď sa rozpojí vlak, zastanú obe jeho časti, nie iba zadná... Ale možno v Júesej to majú inak vymyslené. Ďalšie železničné chyby radšej hľadať nebudem. Inak celkom zaujímavá detektívka odohrávajúca sa vo vlaku. Wlder s Pryorom k sebe pasujú. Nenudil som a škoda, že medzi železničnými fanúšikmi je tento film takmer neznámy. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama