Reklama

Reklama

Mars útočí!

  • USA Mars Attacks! (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Z rudé planety zamíří k Zemi stovky létajících talířů. Zatímco americký prezident řeší otázku, zda chystat uvítací projev, nebo vyhlásit pohotovost armádě, zbytek světa žije obvyklými starostmi. Ovšem jen do chvíle, než marťané zlikvidují uvítací výbor, poté americký kongres a vzápětí zaútočí po celém světě. Zvesela a s nebývalou vynalézavostí, pokud jde o způsoby zabíjení. Hravě přitom odrazí všechny pokusy o protiútok, a tak se zdá, že dny lidstva jsou sečteny. Až Richie Norris, kterému se podaří zachránit před smrtí svou babičku, přijde na to, že jedinou účinnou zbraní proti marťanům je její oblíbená písnička, Indiánská píseň lásky v podání Slima Whitmana. Zanedlouho zní písnička ze všech reproduktorů a Marťané padají jako mouchy. Možná, že se lidstvu přece jen podaří přežít. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (762)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Poněkud netypický film na Tima Burtona. Mírně rozháraná sci-fi, která asi původně chtěla být více vtipná, než nakonec je. Velká plejáda hollywoodských hvězd nepomohla režisérovi vytrhnout z paty trn v podobě nedokonalého scénáře, neboť svým rolím herci věnovali vesměs jen přiměřené množství energie, ale ani kapku navíc. Přesto není možné tento film šmahem odsoudit, neboť jako komerční zábava si stále ještě drží poměrně vysoký standart. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tim Burton je buď psychicky labilní šílenec, anebo génius, jehož myšlenkové pochody nejsem s to pochopit. Anebo obojí. jedno však nelze popřít - Mars útočí není normální film a bude-li se vám líbit záleží právě na vašem duševním stavu. Já zůstávám neutrální. 55% Zajímavé komentáře: Gemini, codeas, Cassandra, spaceboyCZ, kitano, marshall ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Těžko se mi to říká ale ten film je prostě špatný-přemrštěný bláznivý mišmaš,který nezachrání ani plejáda hollywodských hvězd v režii zde netypického Tima Burtona. Já vím, že je to parodie na sci-fi filmy z padesátek a šedesátek ale tohle se vážně nedalo. A jak jsem už napsala ke Spielbergově Hookovi- i mistr tesař se jednou utne,''černý petr'' bohužel padl i na mého milovaného Burtona. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

Tento film ma hned dva velke klady. Prvy - vzdava hold klasikam ako Vojna svetov ci Godzille, a ta druha - robi si vysmech s americkych filmov a paroduje mnohe zauzivane postupy v hollywoode. Za vsetko aspon hlaska - "Mam dojem, ze musime teraz vybudovat znova nase domy a vsetko ostatne. Ale tak ma napadlo, ci by sme nemohli byvat v indianskych stanoch. Maju vela dobrych vlastnosti." :))). Mimo toho skvely cierny humor a plejada kvalitnych hercov v cele so skvelym Nicholsonom v dvojrole (neda mi nespomenut skvelu vedlajsiu rolu Pierca Brosnana a genialnu, hrozostrasne krasnu martansku zabijacku). Zabavil som sa skvelo. Dalsi z rady Burtonovych vynimocnych filmov. (9/10) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Komedie, která ale oproti svému původnímu záměru místy spíše děsí. Nebo scifi horor, který má být trochu komediální? Řekl bych, že to je hlavní problém tohoto snímku. Přestože mám Tima Burtona rád, myslím si, že tohle trošku nezvládl. Další problém je to, že film měl premiéru naplánovanou na stejný čas jako "Den nezávislosti", ale kvůli němu byl přeložen a posléze nechtěně vnímán jako jeho parodie, kterou v žádném případě není. Přesto je to uchylárna, která stojí za zhlédnutí. Navíc, kde uvidíte tolik Hollywoodských es v jednom filmu pohromadě?... umírat... ()

Galerie (159)

Zajímavosti (42)

  • Scenárista Jonathan Gems nabídl Burtonovi dva koncepty, a to Mars útočí! a "Dinosauři útočí!". Dohodli se, že příběh o dinosaurech by byl příliš podobný filmu Jurský park (1993), a tak začali pracovat na prvně jmenovaném. (Olík)
  • Mimozemšťané se moc neliší od podoby, jež jim vdechl H.G. Wells ve svém románu "Válka světů" a kterou dodrželi i autoři jeho filmové verze z roku 1953. (hippyman)

Reklama

Reklama