Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

RAiken 

všechny recenze uživatele

Film, který je jedinečný ve své autentičnosti prostředí. Až se ocitnete na nádvoří jednoho anglického středověkého městečka, které stojí ve stínu ponurého kamenného hradu, vžijete se do pocitů a beznaděje tehdy žijících lidí. Spolu se skvělou výpravou v podobě nádherných dobových kostýmů vytváří depresivní atmosféru, ze které by nejeden chtěl spáchat sebevraždu, jenže to by byl zase smrtelný hřích. A pak si má člověk vybrat! Velice příjemnou vsuvkou do celkového vyznění filmu jsou veškeré jednotlivé herecké výstupy, kterými častuje herecká společnost okolní obyvatelstvo a jež mají úžasný nádech tajemna, napětí a očekávání věcí příštích. Navíc Paul Bettany doslova vyráží dech a zdatně mu sekunduje Willem Dafoe, i když bych očekával, že tomu tak bude obráceně. Snímek se také zabývá neuvěřitelným množstvím motivů, které mohou být na první pohled skryty za zajímavou zápletkou, např. vztahy světské versus církevní, tehdejší smysl pro spravedlnost a trest, problém viny, svědomí a odpuštění a další. Zkrátka film, který vás nezklame, i když středověku moc nefandíte... ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

Neříkám, že to není nadprůměrný snímek, ale v průběhu jeho sledování jsem se několikrát shledala v nudě a lekování (hlavně v druhé polovině)... přestřeleně dlouhé dialogy a monology a "filozofování", které nevyzní, příliš dlouhé scény, kterým ale chybí potřebný náboj k udržení pozornosti a napětí atd. Vizuálně a formálně dobrě zpracovaný snímek, ale celkový dojem vyšuměl do ztracena.. ()

Reklama

Kroupa 

všechny recenze uživatele

Dovedně vykreslená atmosféra dob černé smrti v Anglii, se vší dekadencí, jež byla té době vlastní. Na druhou stranu ale poněkud jednostranný pohled na církev a šlechtu té doby. Detektivní rozměr je obohacen o morální a politické otázky, nicméně nedosahuje brilantnosti Jména růže. Scénář mi připadá, jakoby nevěděl, čeho chce dosáhnout, takže rozhodující podíl na kvalitě filmu mají excelující herci - vede Coxe a Bettanyho především Dafoe ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Sice ne tak kvalitní jako Jméno růže, ale i tak poutavý příběh o vraždě a detektivním pátrání partou herců a jedním mnichem s černou minulostí. Atmosféra temného středověku se povedla na výbornou. Casting zde je excelentní i hudební doprovod trefný. Jen škoda, že scénář z velice kvalitní zápletky nevyždímal o fous více. Mohlo tak jít o originální filmový počin, který by nejen potěšil, ale k němuž bych se rád vracel a hlavně mi nezapadl za jiné kvalitní dílo, které jsem zmínil na počátku svého komentáře. 75% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Středověkou dobu temna ve spojení s žánrem mysteriózního krimi bezmezně miluju a je škoda, že podobných filmů zas až tak moc není. Obsahově Il nome della rosa sice překonáno nebylo, ale takové ambice The Reckoning snad ani od začátku neměl. Přesto se jedná o chytlavě ponurej film plný špíny a bláta. Přesně taková ta středověká mrazivá bída, která vyzařovala i ze zmiňované adaptace knihy Umberta Eca. A i přes umírněnou, spíše televizně působící režii, The Reckoning baví, protože je kvalitně napsaný, dobře zahraný a navíc zasazený do stále ne až tak okoukaného prostředí. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • Filmovanie snímky prebiehalo vo Veľkej Británii a taktiež v Španielsku. (MikaelSVK)
  • Skupinka hercov sa pri táborovom ohni chce ísť na sever, ale po páde mosta sa rozhodujú, či ísť na východ, alebo západ. Ale smery svetových strán ukazujú naopak. (vander19)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama