Reklama

Reklama

Hra o smrti

  • Velká Británie The Reckoning (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1380 a Anglií zmítají mocenské boje mezi církví a světskou vrchností. Mladý kněz Niccolas de Valans je nucen uprchnout poté, co se dopustil cizoložství. Na své cestě narazí na potulnou hereckou společnost, v čele s Martinem (WILLEM DAFOE), a protože je schopný, přidá se k nim. Putují do města Daremu, kde mají hrát místnímu lennímu pánovi k narozeninám. Stržený most přes řeku je však donutí, aby prošli panstvím lorda de Guse a zastavili se u jeho hradu. Přicházejí zrovna ve chvíli, kdy je město vzrušeno vraždou malého chlapce, z níž byla obviněna hluchoněmá žena. Niccolas brzy pozná, že něco zde není v pořádku. Společně s Martinem se zapletou de temné sítě zločinu a nenávisti (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (149)

nunka 

všechny recenze uživatele

Pochmúrna a temná atmosféra stredovekého Anglicka spolu so špinou na uliciach, v cirkvi a v panstve naháňa správny strach. Od úvodu výborný dojem celý čas udržiava Paul Bettany (v role kňaza, ktorý "zlyhal" odviedol geniálny výkon). Zápletka je pútavá a tajomná a detektívna skladačka sa postupne odkrýva. Rovnako aj postavy hercov sú zaujímavo vyprofilované - najmä postava W. Dafoe. Malinká výhrada k voľbe Vincenta Cassela ako vojvodcu a vrcholného predstaviteľa šľachty môže divákovi vopred prezradiť dejovú líniu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá zápletka a zasadenie, pôsobivý Paul Bettany v hlavnej roli a výborný príbeh, no na druhej strane istá scenáristická plochosť, príliš málo priestoru pre niektoré postavy a zvyčajné bláboly o krutosti či viere v boha, ktoré sa opakujú v takmer každom diele odohrávajúcom sa v stredoveku, mj. "dobe temna". Výsledok je trochu rozporuplný, no hlavne vďaka Bettanymu je to stále slušný žánrový príspevok. ()

Reklama

Motinski 

všechny recenze uživatele

Dafoe a Bettany opäť predviedli maximum čo mohli a dvíhajú výslednú kvalitu nahor. Hlavná zápletka a výprava zaujali, čo mi ale vadilo bolo veľa nudných pasáží a predvídateľnosť. Scenár nemá nápady aby film zanechal v divákoch výraznu stopu a chýbali mi scény ktoré vedia strhnúť. Žánrovo podobné by som skôr odporučil Meno ruže ()

Lanark 

všechny recenze uživatele

Dobrý námět s dobrými postavami, nicméně zvláštně poskládanou dějovou linkou. Expozice se žene zběsilým tempem, aby se pak zastavila těsně před kolizí, která se zas klikatě vleče až v mžiku přepadne přes okraj krize a cestou smete peripetii, která ale v nekončícím pádem uspí diváka natolik, že když tedy přijde závěrečná katastrofa, člověk zvládne si tak akorát zívnout a jít spát s myšlenkou, že by si zašel na nějaké parádní divadlo. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Anglický středověk mě vždycky fascinoval a tohle je poutavý film o době, kdy byla Anglie trápena morem a chudobou. Výprava a hudba věrně doplňují příběh a neustálé prostřihy a úhly kamery dodávají onu potřebnou kapku nevšednosti. Willem Dafoe a hlavně Paul Bettany byli obsazeni do rolí, které jim padly přímo na tělo, a Cassel, který ačkoli se tam moc neohřaje, tak dokáže maximálně využít svého prostoru. Hodně silné 4*. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (6)

  • V závěrečné scény zúčtování, jsou scény, kde Lord De Guise mluví, i když ústa má zavřená, to kvůli vytvoření efektu dezorientace. (akisha)
  • Psát levačkou byl ve středověku hřích. Bratr Simon Damiens se to naučil, když se na něj zrovna nikdo nedíval. (akisha)

Související novinky

Bond má prvního kandidáta na režii?

Bond má prvního kandidáta na režii?

03.05.2017

Po miliardovém Skyfallu nám bondovská série nabídla Spectre, které se dočkalo horšího přijetí a nevydělalo ani 900 milionů dolarů. Filmová logika v takových případech velí zastavit stroje a zvážit… (více)

Reklama

Reklama