Reklama

Reklama

A House on the Bayou

  • Slovensko Dom pri močiari
Trailer

Manželia Jessica a John Chambersovci sa po odhalení mužovej nevery rozhodnú zachrániť svoj vzťah aj rodinu. Jessica sa nechce rozviesť, ale má tri podmienky – manžel preruší kontakty s milenkou, o jeho nevere sa nikdy nedozvie ich dospievajúca dcéra Anna a všetci traja pôjdu na spoločnú dovolenku do odľahlého sídla v Louisiane, aby obnovili narušené vzťahy a zblížili sa ako rodina. Keď ich však jedného večera navštívia nepozvaní a podozrivo priateľskí susedia, víkend naberie zlovestný spád. Na povrch vyplávajú temné tajomstvá a ich krehké vzťahy, jednota, súdržnosť a solidarita sa začnú rozpadávať. Jedno je však isté - na túto dovolenku v Luisiane nikto z nich do smrti nezabudne. (TV JOJ)

(více)

Recenze (46)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Moc pěkně řemeslně zpracovaný a konceptuálně zajímavě vymyšlený hororový home invasion thriller, který se do vyvanulého subžánru snaží přinést něco trochu nového. Zároveň je ale podle mne příliš doslovný - působivější by bylo nechat to mystérium v náznaku. A postavy mi nepřišly jako živí lidé, spíš jako figurky, které se chovají tak, jak scenárista zrovna potřebuje. V rámci letošní konkurence ale určitě mírný nadprůměr. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

This House is definitely not on the Left! Doba, kdy vycházely Home invasiony s exploatačním nádechem jsou rozhodně pryč. Rape, Revenge, Gore už není moderní- tohle vše je vystřídáno za nudné dialogy a nahrazeno za Drama, které nefunguje, protože k tomu zde chybí dobře napsané postavy. 1 pěkná ženská, 1 gore scéna a poměrně zajímavý zvrat, tak to je zoufale málo i na mé požadavky. Většinu času se zde nic moc zajímavého a záživného neděje, chybí zde Home Invasion Terror, žádný pořádný Inferno, divočení, řev se zde nekoná, krví tvůrci šetří více než vínem, natočeno obyčejně, rozhodně žádný kamerový hrátky se nekonají. Chybí ambice i snaha šokovat a účel zabavit zde rozhodně taktéž nebyl. Neoslnilo, nebavilo, otrávilo. Příběh 3/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 2/5 Hudba 2/5, Vizuál 3/5, Atmosféra 3/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 4.5/10. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono to vôbec nemuselo byť zlé, ale nedám tomu až 3*, lebo to napokon ani zďaleka nie je také dobré, ako mohlo. Prostredie parádneho domu v divočine je skvelé, ale drvivá väčšina sa odohráva v interiéri, takže divák nemá nič ako z divočiny, tak ani z krásne nadizajnového domu s bazénom a trávnikom. Je to celé také nejaké... o ničom. Kasting je akceptovateľný, ale žiadny zázrak. Po scenáristickej stránke čudo, ktoré je síce na jednej strane sympaticky nepredvídateľné, na druhej strane veľa vecí z toho nedáva žiadny zmysel. Ako keby by sa bili (minimálne) dve zápletky v jednom filme. Záverečný pokus o šokujúci twist je síce fajn, prikláňam sa k tomu, že sa mi skôr páčil, než nepáčil, ale opäť: ani z neho nič podstatné nevyplýva a navyše to spätne nedáva žiadny zmysel. Každopádne ak je tu niečo horor, tak práve finálny zvrat, predtým je to absolútne bežný triler s pársekundovými hororovými záchvevmi (divná izba). Takže nie, 2* sú tak akurát. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Louisianský duch místa a twistování na route Nadpřirozeno po úsecích Možná, Ne a Ano. Obrácené pořadí názvů úseků je pak totožné s tím, jaké dojmy se u mě z toho střídaly.. No home invasion s nasranou všehoschopnou Arménkou a fajn hudbou (byť to chvílemi vypadalo, že se blíží Magneto).. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Tento počin bych ani tak nepovažoval za horor, jako spíš velice napínavý psychologický thriller s mysteriózními prvky. Právě tu mysteriózní část jsem si v příběhu užil mimořádně a díky tomu jsem byl závěrečným vyvrcholením zcela uchvácen. Finální zvrat o dobru a zlu mne oslovil natolik, že jsem tomu rovnou napálil plný počet. Po emocionálním vystřízlivění jsem nakonec jednu hvězdu musel stáhnout, ale stále se jedná o skvělý a originální kousek. Vydařený počin s minimem herců a i když se tu s krví poměrně šetří, tak každá scéna je o to lépe propracovaná. Především je tu cítit zcela zřetelně atmosférický teror. 76% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Spočiatku sa “House on The Bayou” javí ako nejaký “Funny Games U.S.”. Dvaja darmožráči sa nanútia rodine do baráku, človek by povedal, že sa to bude uberať smerom snímkov ala “Last House on The Left” a podobne, lenže to je len také, akési krátkodobé pohrávanie sa s mysľou diváka, pričom skutočnou podstatou či zámerom je záhadnosť a mystika, ktorá sa postupne vkráda do deja, zahmlieva, dostatočne klame telom, vďaka čomu samotný film pôsobí naozaj originálne. Ja si fakt nepamätám, kedy naposledy som sa stretol s námetom, ktorý je tak nejasný, pričom človek netuší “kto s kým vlastne proti komu” kope. Ja skrátka musím hodnotiť pozitívne, lebo napriek tomu, že sa divák príliš násilia nedočká, toto je prekvapivo netradičné spracovanie “home invasion” žánru, mimo zaužívanej, otrepanej šablóny. Silné tri, či slabšie 4 .. neviem. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

- V Ďábla nevěřím. - Ale Ďábel věří ve vás. - Když uděláte něco zlého, pootevřete Ďáblu dveře. A pokud ho navíc pozvete, pak se nesmíte divit.  John podvádí Jessicu se studentkou Vivienne. Jessica nevěru odhalí, avšak nechce rozbít rodinu nejen kvůli čtrnáctileté dceři Anně. Je makléřkou, a tak si vyhlédl jeden nóbl dům pro pracháče, co by se měl za měsíc prodat. Je na samotě, tudíž ideální místo pro společnou dovolenou, co by mohla zahojit rány. John na její podmínky i výlet přistoupí. John je ovšem větší parchant, než by se zdálo. Když přijde na návštěvu mladík Isaac se svým dědou a Jessica je s Johnem pozvou do domu, není už cesty zpět. Poněkud netradiční home invasion je psychologickým thrillerem s přesahem do fantastiky. Je o dobru a zlu a ošklivých lidských vlastnostech...řekněme na rovinu, o sedmi hříších.... Přitom se nejedná o lacinou moralitu, ale v prvním plánu jde o ohrožení rozpadající se rodiny. Johne, ty hajzle! Velmi pěkný vizuál a skvělá hudba. A krev tu vůbec nechyběla, byť nějaké ty kapky a střeva ven se najdou. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Mě osobně tohle hodně bavilo. Jde o Home invasion místy okořeněnou až mysteriózní atmosférou. Začátek je sice takovej vlažnější ale kolem 30 minuty(večeře) to začne nabírat pořádný grády. Sice mám rád filmy kde je gore a nešetří se s krví ale tomuhle snímku to vychází i bez toho. Takže kdo by čekal kravou jízdu ten bude nejspíš zklamán. Určitě to ale mělo atmosféru a drželo mě to v napětí co z toho nakonec vyleze. Rozzuzlení filmu asi nesedne každýmu, mně ale nevadilo. Líbil se mi i celkovej vizuál a vyzdvihnout musím herecký výkony Jacoba Loflanda a Angely Sarafyan která zahrála hodně přesvědčivě. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Hodně netradiční Home Invasion. A za mě osobně dost povedený a zajímavý. Ani mi nevadilo to pomalejší tempo, celkem mě to chytlo od samého začátku a užíval jsem si sledování v napětí po celou dobu. Výborná, temná hudba, parádní finále (Top scéna - zapálení auta) a jediné co bych asi změnil, je složení té rodinky, která byla celkem nesympatická, ale jinak cajk, líbilo se mi to. (75. hodnocení) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nápad slušný, řemeslně také na úrovni, ale jakoby vše zajímavé proběhlo v první půlhodině a na zbytek filmu si tvůrci žádné zajímavé nápady neschovali. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tu sa na castingu krásne vyhrali. Hnusnejšie obsadenie som nevidel ani v petrohradskom obludáriu zvanom Kunstkamera. Matka je akýmsi krížencom smrtky a kólie, ktorej buď nedávali dva týždne jesť, alebo práve vyšla z Buchenwaldu. Malú odpoveď síce dáva jej dcéra, ktorá jej zjavne kradla jedlo priamo z taniera, z čoho matke ostalo oči vypúlené ako po trojhodinovej zápche, a to samozrejme teraz nehovorím, že by tie tri hoďky trčala na diaľnici D1. No a pri mladom záporákovi, evidentne synovi bezzubého vlkodlaka, vlastne aj ten starec s bradou omastenou od škvariek vyzeral ako milý pocestný. 80% filmu inak veľmi dobre, záver pokazený, ponorený do tej bažiny, pričom o horor nejde vôbec, ale o sympatický thriller s odpudivými kreatúrami určite. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Keď sa do zdanlivo počestných životov vkradne tieň pochybností hraničiacich s istotou, je snaha o znovunadobudnutie rovnováhy ohrozovaná zo všetkých strán. Najmä v prípade keď sa rozhodnete kráčať ďalej bez tzv. radikálneho rezu. V hororovom žánri sa podobné námety z času na čas viac či menej opakujú a tvorcovia "domu" - remeselne nesmierne zruční a skúsení - sa s námetom pohrali celkom zaujímavo. Vynikajúco im v tom pomáha aj skvelé herecké obsadenie na čele s Angelou a sľubným talentom Jacobom Loflandom. V závere síce atmosféra poľaví, no ja napriek tomu udeľujem 4 kojotov. Napätie sa totiž krájalo veľmi slušne. (28.11.2021) ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Slabá třetí za jakous takous dějovou neotřelost, protože terorizování rodiny měšťáků nevyzpytatelnými vidláky probíhá přece jenom v trochu odlišném stylu, než na jaký jsme v podobných filmech zvyklí. Tenhle námět by si ale býval zasloužil kvalitnější filmový štáb, takhle je z toho jenom průměrný televizní nízkorozpočťák. Největší slabinou jsou asi herci, z nichž jediný (Lofland/Isaac) působí víc profesionálně než ochotnicky. Ještě arménská anorektička je aspoň vizuálně zajímavá a dokážu si ji představit v rolích nejrůznějších mimoněk, podivínek a šílenkyň. Zbytek je ovšem nehoden komentáře. Vlastně až na dceru, která je asi jednou z nejošklivějších filmových dcer, jaké jsem zatím viděl. Když na půvab téhle ohavy Isaac opakovaně pronášel chvalozpěvy, nevěděl jsem, jestli mám dřív zvracet nebo se smát, takže jsem vydával jen jakési neartikulované dávivé skřeky. Mně osobně totiž tahle dívčina po celou dobu neodbytně připomínala jistou ekologickou mongoloidku Grétu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasický motiv s vesnickými balíky terorizujícími městskou rodinku říznutý notnou dávkou řekněme až biblického mysteriózna. A docela mě to bavilo. Občas mi sice připadalo, že je scénář ušitý příliš horkou jehlou a představitelé otce s dcerou se mi vůbec nelíbili, ale film mě dokázal udržet ve střehu, došlo i na nějaký ten zvrat, který jsem úplně nečekal a hlavně jsem byl zvědavý, co za tím vším je. Konec mě nezklamal, což je u podobných záležitostí plus a jeho doslovnost jsem spíš uvítal, ačkoliv polopatické vysvětlení bylo fakt jak pro debily. 60% ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Scenár je síce prepchatý až príliš nezmyselnými zbytočnosťami, rodinní členovia nehrajú veľmi presvedčivo a občas sa neviete rozhodnúť komu z ústredného páriku prijebať skôr, ale v tomto prípade to ani veľmi nevadí, pretože má to grády, má to šmrnc a po celý čas to prichádza so stále novými a nekonvenčnými (aj keď súčasne strašne hlúpymi) nápadmi, že sa človek nestačí ani chvíľu nudiť. Zdanlivo nešikovné prevedenie originálneho námetu sa tak razom mení na snímok, ktorý je de facto vlastne celkom zábavný a občas aj nepredvídane prekvapivý. U mňa spokojnosť. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nemělo by být připsáno v žánru i mysteriózní vzhledem ke konci? Ženská zjistí, že jí chlap zahýbá  se svou studentkou (ne, že bych se mu divil ta studentka byla proti jeho ženě překrásná) a jelikož nechce rozvod navrhne mu dovolenou kdesi v baráku. Tak tam dojedou poznají jakéhosi dědka co tam prodává a jeho syna pozvou je na večeři a ti  je pak přepadnou (dál nebudu spoilerovat). Námět je dobrý bohužel to kazí herci kromě toho kluka za nic nestojí dcera vypadá divně a neumí si ani nalakovat nehty otec je takový nemastný neslaný a manželka je v permanentním módu, že je nasraná na všechno dědek je tam vyloženě do počtu. 60 procent ()

Reklama

Reklama