Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

iamek 

všechny recenze uživatele

Skvělé pokračování legendárního prvního dílu. Samozřejmě druhý díl není tak kvalitní jako předchozí díl, ale u dvojky se nebudete nudit a druhý díl Lvího krále vám dokáže vykouzlit úsměv na rtech. O humor celých 80 minut se především stará Timon a Pumba. Jejich hlášky nemají prostě chybu a celý film docela slušně táhnou. ()

MP17 

všechny recenze uživatele

Místo lvího Hamleta tu máme Romea & Julii, opět v podání největších afrických kočkovitých šelem. V mých očích je dvojka minimálně stejně kvalitní jako první díl, dokonce bych řekl, že jsou zde ještě lépe rozvinuty a diváku lépe představeny charaktery jednotlivých postav. Písně jsou velmi podařené a zejména ty "píšťalkové" jen tak lehce z hlavy nevyženete! ()

Reklama

Andrej235 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh, fantastická atmosféra a aj začiatok nového príbehu. Leví kráľ bol pre mňa trocha nezaujímavý (ja viem že toto zrejme fanúšikovia nepočujú radi) ale ten príbeh ma až tak neoslovil. Naproti tomu "Symbova pýcha" alebo (čo sa k filmu s takouto tematikou viac hodí) "Symbova svorka" ukazuje príbeh ktorý sa odohráva dlho po prvom diely. Tento film ma priviedol k pátraniu: aké udalosti nasledovali po tom čo sa Simba stal kráľom atd. atd. Doviedlo ma to až k Simbovmu synovi Kopovi ktorý umrel (aspoň to tak vyzerá) dlho pred Kiarou. Leví kráľ 2 zakončuje fantastický, emotívny epos podľa príbehov z knihy TLK: Six new adventures. Konečne to má strhujúci príbeh a všetko animácia, hudba (určite krajšia ako v jednotke). Jediné čo mi vadí je stereotypné sledovanie Kiari Timonom a Pumbom. Ale inak bravo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Doteď nechápu, co tenkrát Disneyho popadlo, že z miliardového hitu udělal video-film. Nezdálo se mi to vyloženě horší než první díl, jen příliš podobné. Kdybych to viděl jako malej, tak bych z toho byl určitě stejně hotovej jako z prvního dílu, ale takhle musím udělit pouze 60% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Svého času jsme sledovali všechny tři části Lvího krále pořád dokola a mnohdy se mi i první díl s druhým pletly, přestože jednička je samozřejmě kult a dvojka dle mnohých jen videovykrádačka. Já k ní ale tíhnu skoro stejně a nikdy na ni nedám dopustit. Vždycky se mi strašně líbilo, jak tvůrci nakreslili malého Kovu. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Vitani se původně jmenovala Shetani, a dokonce můžete slyšet, že o ní některé postavy tímto jménem mluví. Shetani znamená ve svahilštiněi "ďábel", což se asi studiu Disney zdálo nevhodné, tak jméno změnili na Vitani, což ve svahilštině, ze které pochází většina jmen postav, nemá žádný význam. (HappySmile)

Reklama

Reklama