Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

LVÍ KRÁL 2: SIMBŮV PŘÍBĚH dějově završuje trilogii o Lvím králi. Působivý a velkolepý snímek vychází v novém zvláštním vydání. Potkaní se zde Kiara a Kovu, zástupci nejmladší generace vládnoucí lví dynastie. Prožijí spolu "Upendi" - lásku - a pochopitelně také spoustu legrace s oblíbenými Timonem a Pumbou! Kiara, tvrdohlavá dcera Simby, je dědičkou trůnu. Místo vladařských povinností jí ale láká daleko více dobrodružství. Když nebojácně prozkoumává přísně zakázanou Vnější zemi, setká se s rozpustilým mladým Kovu, který se rozhodl vydat se po stopách Scara. Kiara a Kovu se tak spolu snaží najít své místo v "Kruhu života" a poznávají, že jsou jedinou nadějí na usmíření mezi dvěma znesvářenými královstvími. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (159)

emo 

všechny recenze uživatele

Dvojka sa snaží naviazať na originál, ale márne. Autori mali príliš vysoké ambície, ktoré sa možno ani nedali realizovať. Na animácii je vidno videovosť... Pripomína taký kvalitnejší seriál. Hudba je bohovská a pesničky v ničom nezaostávajú za jednotkou. Nečudo- väčšinou ide o prerábky skladieb z albumu Rythm of the Pride Lands na ktorom spolu pracovali Mancina, Zimmer a Lebo M. ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Nebudu polemizovat s ostatními, opravdu je to horší film než jednička. na druhou stranu v sobě ale navzdory zaměření na dětské publikum opět skrývá "dospěláčtější" témata - jak je to s "dědičností" zla nebo jak to dopadne, když se rodiče perou a jejich děti milují. Opět silný příběh rozšiřující svět lvího království o další generaci. Mimochodem pokud byste chtěli vidět, jak se dá tématika lásky mezi dvojicí ze znepřátelených stran solidně zanedbat, zhlédněte na vlastní nebezpečí Alfu a Omegu. ()

Reklama

Andrej235 

všechny recenze uživatele

Krásny príbeh, fantastická atmosféra a aj začiatok nového príbehu. Leví kráľ bol pre mňa trocha nezaujímavý (ja viem že toto zrejme fanúšikovia nepočujú radi) ale ten príbeh ma až tak neoslovil. Naproti tomu "Symbova pýcha" alebo (čo sa k filmu s takouto tematikou viac hodí) "Symbova svorka" ukazuje príbeh ktorý sa odohráva dlho po prvom diely. Tento film ma priviedol k pátraniu: aké udalosti nasledovali po tom čo sa Simba stal kráľom atd. atd. Doviedlo ma to až k Simbovmu synovi Kopovi ktorý umrel (aspoň to tak vyzerá) dlho pred Kiarou. Leví kráľ 2 zakončuje fantastický, emotívny epos podľa príbehov z knihy TLK: Six new adventures. Konečne to má strhujúci príbeh a všetko animácia, hudba (určite krajšia ako v jednotke). Jediné čo mi vadí je stereotypné sledovanie Kiari Timonom a Pumbom. Ale inak bravo. ()

IsaacNewton 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoci, ale Lví král 2 je podle mě stejně skvělý jako první díl, i když má trochu jiný nádech a atmosféru - to je ale podle mě jen a jen dobře! Představa, že by byl jen kopie původního filmu, je hrozivá- takhle film přináší další nový příběh a přesto si zachovává krásnou hudbu a písničky, milý děj a své kouzlo, kterému mohou podlehnout děti i dospělí... Kdyby takové byly všechny rodinné filmy, asi bych se od televize nehnula... ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Na jednotku to nemá, ale inak je to celkom fajn rozprávka. Pokračovanie v podobe Simbu a jeho rodiny ma tiež bavilo. Krásne pesničky, postavičky, príbeh, pre deti ako stvorené. Trocha ma mrzí to elitárstvo a reči o tom, že musíš byť kráľovná, lebo to máš v krvi a podobné reči, z prvého dielu a jeho malých nedostatkov sa nepoučili a tak musím tentokrát už aj znížiť hodnotenie. Príbeh je to už iný, nie je to také presvedčivé, ale je to v mnohom pre deti poučné. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní píseň "He Lives In You" zazněla také v broadwayské verzi prvního Lvího krále. (HappySmile)
  • Během tohoto filmu spolupracovali Neve Campbell (Kiara) a Lacey Chabert (Vitani) na seriálu Správna pětka (od r. 1994). Namluvení postav však bylo náhodné. Herečky navzájem nevěděly, že budou spolupracovat i na tomto projektu. (newpage)

Reklama

Reklama