Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu som sa strasne dlho vyhybal a nakoniec som mu dal sancu na pozretie a dobre som urobil. Najprv som som si myslel, ze to bude nejaka sci-fi splatanina s predpotopnou, pocitacovou grafikou, ale mylil som sa. Aj ked ta pocitacova grafika v tom virtualnom svete je v tejto dobe uz skor na smiech:) Najviac zo vsetkeho ma uputal dej filmu a jeho samotny vyvin do zaverecneho finale bol pekne vymysleny. Film ma dobry spad a skoro vsetko je to zahrane do dokonalosti. K lepsiemu hodnoteniu mi tam chybalo troska viac adrenalinu a aj tych napinavejsich scen mohlo byt viacej a lepsie prepracovanejsie, aby to este malo lepsi efekt na moj vkus. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Příběh sice hodně ohraný a přitažený za vlasy, ale výsledek překvapivě není zase tak špatný. Čekal jsem totální sračku a místo toho je Trávníkář lehce nadprůměrný béčko, který si hlavně na nic nehraje. Pierce Brosnan se snaží a Jeff Fahey většinu scén zvládá vcelku s přehledem. Trávníkář je sice plný tisickrát viděných klišé a Kingově povídce se podobá asi jako Scary Movie Vřískotu, ale i díky ne-úplně-šťastnému konci je to nakonec řekněme zdařilý dílko. ()

Reklama

VerteX 

všechny recenze uživatele

Kdybych film neviděl nedávno podruhé, dal bych nejvyšší hodnocení. V roce 1992, kdy byl film natočen, byly digitální efekty jednou z jeho silných stránek, dnes už vám připomínají spíše levné počítačové hry. Ale hlavní myšlenka filmu, přerod mentálně retardovaného Jeffa Faheyho (nic proti :-) na počítačového génia, je nápad, který musím ocenit. Druhá půlka filmu má poměrně rychlý spád a člověk skoro nestíhá. Jenom doufám, že se jednou nerozezní telefony v našem domě... ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za strhující myšlenku a jak zde bylo už i řečeno strhující konec!Neo z Matrixu a Trávníkář jako Kiberkristus mají až nápadně podobné rysy nemyslíte:-)?Myšlenaka (ač již otřepaná, tak přec čímsi inovovaná a dráždivá) a závěrečná scéna, kdy hlavní hrdina hledá zadní vrátka pro úník ze svého kibervězení, mě naprosto ohromily! Takže tento snímek určitě shlédněte! PS: A pozor na telefony:-) ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Ten film som ako jedenásťročný miloval, dokonca som na ňom bol v kine. Neodolateľná kombinácia sf a Kingovského hororu, aj keď King dal svoje meno z filmu odstrániť. Možno film nemá z poviedkou mnoho spoločného, ale tvorcovia ho majú pekne prečítaného. Mestečko, postavy, dokonca aj námety, ktoré sa v jeho knihách často vyskitujú. Ok, možno digitálne efety "trošku" zastarali, ale aj to patrí k čaru nostalgie. Objektívne za štyri, neobjektívne za päť. Love it! ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)
  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)

Reklama

Reklama