Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Andronikos 

všechny recenze uživatele

Ak nechám bokom dnes už trochu podivné efekty (za to by som film skutočne nerád kritizoval, vo svojej dobe boli asi zaujímavejšie), stále mám pocit, že to bol pomerne odfláknuto skoncipovaný a natočený film, hoci nápad tematizovať umelé zvýšenie ľudských schopností a inteligencie (a aké riziká to so sebou prináša) je zaujímavý. ()

BlackTom 

všechny recenze uživatele

Atmosferické, zaujímavé a omnoho zábavnejšie než o 10 rokov starší Tron. Jeff Fahey je tu vynikajúci, aj keď mi už začal liezť na nervy, keď vymenil "rozcuchané" háro a monterky za gay-trvalú a obtiahnuté džínsy. Pierce Brosnan s náušničkou v uchu a cigaretou v ruke je sympatickejší ako kedykoľvek predtým. Pred pár rokmi by to bolo za *****, nedávno som si to pozrel znovu a musím uznať, že silné kvality to má doteraz. A preboha, neočakávajte nič v štýle otrasnej Kingovej poviedky. Tú jeho snahu za odstránenie mena v úvodných titulkoch vôbec nechápem, mal by byť chudák ešte rád... ()

Reklama

majo25 

všechny recenze uživatele

Na 92. rok je to trocha sklamanie. A to nielen z hľadiska lacných efektov, ale aj kvôli priemerným hercom, nevyváženej zápletke, logike konaní postáv a slabšej atmosfére. Ak by tvorcovia išli skôr do rodinného žánru, mohlo to dopadnúť lepšie, ale ako akčný sci-fi triler to nemá grády, ani na začiatku, ani na konci. Aspoň že akcie je tu dosť a autori sa celkom pohrali s nejakými tými hi-tech hračičkami. Inak priemer ako vyšitý. ()

Vercinix 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček dávám za strhující myšlenku a jak zde bylo už i řečeno strhující konec!Neo z Matrixu a Trávníkář jako Kiberkristus mají až nápadně podobné rysy nemyslíte:-)?Myšlenaka (ač již otřepaná, tak přec čímsi inovovaná a dráždivá) a závěrečná scéna, kdy hlavní hrdina hledá zadní vrátka pro úník ze svého kibervězení, mě naprosto ohromily! Takže tento snímek určitě shlédněte! PS: A pozor na telefony:-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tron meets Scanners. Zajímavé sci-fi béčko na tehdy ještě neotřelé téma virtuální reality, které je v pohodě koukatelné i dneska a zastaralé triky mu podle mě nijak neubírají, právě naopak - komický je spíš sexy vědec Brosnan rozjímající s odhalenou chlupatou hrudí. V pubertě mě to moc nevzalo, ale po letech jsem docela čučel, jak je to perfektně vygradované a napěchované nápady. Že to nemá s Kingovou stejnojmennou, nijak zvlášť dobrou povídkou nic společného, je úlet, ale považuju to spíš za klad, protože co se pamatuju, ta povídka stála za vyližprdel. Jako nášup si můžete dát Leonardovu Virtuozitu. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Stephen King zažaloval výrobce filmu a požadoval, aby bylo jeho jméno odstraněno z titulků. Jediné, co má film a jeho povídka společné, je fráze, ve které policista říká, že chybějící kus mrtvoly je v ptačí vaničce. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama