Reklama

Reklama

Trávníkář

  • Česko Sekač trávy (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Obyčejný muž se promění v génia. Do života slabomyslného Joba zasáhne Pierce Brosnan jako doktor Angelo, který na tomto retardovaném zahradníkovi provádí své experimenty. Ve své laboratoři se mu snaží zvýšit inteligenci pomocí speciálních počítačových her a drog ovlivňujících mozek. Jenže Angelo dá Jobovi omylem sérum zvyšující agresivitu. Prostoduchý tvor se tak mění v děsivého anděla zkázy a tento výlet do virtuální relaity znenadání nabírá nebezpečný směr... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (131)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem si opravdu myslel že je to výborně natočené. Po letech přišlo vystřízlivění. Na vině nejsou ani tak počítačová animace, která byla v té době ještě v plenkách, ale spíše fakt že Brosnan měl v životě prostě ukrutné štěští že mu do cesty vstoupil alkoholický 007, protože mimo této role nikdy v žádné roli vyloženě neexceloval a spíše se zmítal v zajetí béčkových projektů. Trávnikář je rozhodně jedním z nich. O příběhu netřeba psát, jedná se o klasický příběh experimentu, který se vymkne kontrole (Moucha). Kdysi jsem se pokoušel i o druhý díl, ale jednalo se o nekoukatelnou záležitost, kterou jsem po pár minutách musel vzdát. 40% ()

pursulus 

všechny recenze uživatele

Výtečné kdyby.¬         Poznámka: Toto opoznámkování i mé (zprůměrované) hodnocení je za celou řadu "Trávníkáře". Vysvětlení, proč hodnotím více snímků jako celek, lze nalézti na mém profilu v úvodní části "O hodnocení".¬                 Výtečný námět s dobrým vypracováním, doporučitelno pro milovníky vědecké fantastiky, zajímatele o virtuální realitu a zároveň oblibovatele snímků s horrorovými prvky. — Tohohle kdyby se chopil S. Kubrick!¬                 Pokračování "Trávníkáře" chopil se po několika rocích nijaký USA režisér F. Mann. Pokračování je ostudou, "odpadem" a s původním "Trávníkářem" má společnou leda část názvu.¬                 Tento první díl řady, původního "Trávníkáře", hodnotím za 3 *. Případná opoznámkování: uživ. SOLOM.; Djkoma. ()

Reklama

Biopler 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý námet, ktorý sa postupom času nerozmieňa na drobné, ktoré by sa blyšťali. Pozoruhodný experiment a hrátky s virtuálnou realitou, ktorá má zodpovedajúcu úroveň doby vzniku. Brosnanovi dlhšie vlasy svedčia, náušnička v uchu má tiež niečo do seba. Jeho úporné snahy o vypilovanie projektu i boje s nadriadenými sú uveriteľné, zahral to fakt dobre. Miestny truľko v podaní Faheyho bol tiež dobrý výber, no jeho románik s miestnou slečnou bol čudný a hlavne čudne napísaný, mám na mysli mäkkosť a tvrdosť istých častí tela. Toto dielo má isté prvky béčka, citeľné aj v scenári, ale all in all sa jedná o originálny výtvor. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Brosnan je idealistický vědec který chce sloužit pokroku lidstva a ne ministerstvu obrany. Fahey je prosťáček kterýho cepuje bláznivej kazatel. Jak dopadne jejich spojení v experimentu se zvyšováním inteligence? No v první půlce přinejmenším zajímavě kdy je ten neotřelý námět celkem solidně využitý. Bohužel postupný budování atmosféry kazí druhá půlka která se mění v předvídatelnou vyvražďovačku kdy Fahey explicitně likviduje všechny záporný postavy. Škoda na slušnej průměr to dá, ale šlo z toho vytěžit i víc.60% ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Pokud chci hodnotit tenhle film, musím se ponořit zpátky do roku v kterém byl film "in", jinak bych filmu hodně ubral. Na danou dobu jsem byl doslova uchvácen z triků a děje, dnes bych byl asi zklamán. Nejde jen o triky ale o cítění filmu a o dobu, kdy se u nás nepřetržitě smažil Rambo a Rocky a najednou toto. Líbilo se mi to moc až na můj vkus hodně zdlouhavý příběh. 3 a půl hvězdy. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (7)

  • Jobeovy vlasy měly být původně červené. Protože však nevypadaly příliš realisticky, byl po později změněny na plavé. (hladass)
  • Vytvořit osm minut počítačem vygenerovaných triků, které byly ve filmu použity, zabralo sedmi lidem osm měsíců a stálo to 500 000 amerických dolarů. (hladass)
  • Dálkově ovládaná sekačka na trávu byla vyrobena speciálně pro tento film. (hladass)

Reklama

Reklama