Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lilly Cummingsová se vdává a její sestra Gwen má jako družička nejen krásné šaty, ale také pořádnou kocovinu. Za sebou má totiž další z mnoha velkých pitek. Urazí svatebčany, zničí svatební dort a jen v kombiné se vydá v ukradené limuzíně koupit nový. Nabourá se a skončí před soudem, který jí nařídí čtyřtýdenní odvykací kůru. Sebevědomá žena se odmítá zapojit do aktivit v léčebně, bojkotuje skupinovou terapii. V parku požádá o cigaretu neznámého muže a zeptá se ho, kde by mohla sehnat alkohol. Vzápětí zjistí, že mluvila s ředitelem Cornellem. Jak se žena seznamuje s ostatními pacienty a poznává jejich problémy, začíná si uvědomovat závažnost toho svého. Vybavují se jí vzpomínky na dětství, prožité s matkou alkoholičkou. Snaží se usmířit s lidmi, kterým nejednou ublížila, zejména se sestrou Lilly. Gwen marně hledá někoho, s kým by si mohla promluvit, a postupně se sbližuje s některými pacienty - mladou spolubydlící Andreou či bývalou baseballovou hvězdou Eddiem Boonem. Na cestě k řešení problému ji však čeká ještě nejedna překážka, zklamání a řada bolestných rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Frankie 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco opravdu špatně, tak je to zpackané obsazení hlavních rolí, od čitelné Bullockový po zbytečného Buscemiho. Navíc je celý pohled do zákulisí léčebny nezajímavý, prvoplanovitě odvyprávěný, s absencí vlídné přirozenosti. Plochá umělohmotnost je sice tu a tam narušena přívětivou pasaží, kupřikladu narychlo připravená divadelní improvizace behem loučení s jednou z pacientek je usměvná i trefená ilustrace vzajemného sblížení nemocných v léčebně, tady se ale jedná jenom o plácnutí do vody. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tak komedie nebo drama? Sandra Bullock dává jistotu, tohle drama určitě není. I kdyby být mělo, ona to zahrát neumí. Naopak zábavný úvod zvládá perfektně. Je tu ovšem pár skvělých záblesků, prostě tohle téma má a asi vždycky bude mít potenciál. Mnoho z nich má na svědomí také Steve Buscemi, nadabovaný řekněme asymetricky Pavlem Křížem. Nic převratného to tedy není, ale přesto si u toho tu dvojku červeného asi odpustíte... ()

Reklama

Jaroslaf 

všechny recenze uživatele

pouhých dvacet osm dní na vyléčení závislosti na alkoholu a vicodinu! Dr. House approved. Když pominu, že už tahle myšlenka je naprostá blbost, tak jinak v pohodě. Buscemi dost nevyužitej potenciál. Co tam vůbec dělal? P.S: Viggo vedle Sandry....herecky to je jako postavit nablýskanej Ford Mustang vedle trabanta. Díky tomuhle filmu vám dojde kdo umí hrát a kdo ne. To je asi tak všechno, co snímek nabízí. (Ale filmy z prostředí léčeben budu mít vždycky rád.) ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziserka Betty Thomas /serial On the Air, Dr. Dolittle/ natocila len nudny, podpriemerny film, ktory navyse v kinach zhorel. Ono so Sandrou Bullock to bolo povazlive uz roku 1998, kedy minule hity Speed a Speed 2 Cruise Control uz boli minulostou apo uspesnom roku 1995 /Sit a Zatimco jsi spal/ prislo trapenie, kedy samotna Bullock natocila 4 prepadaky /Pristav nadeje, Zivelna Pohroma, Magicka Posedlost a tento 28 dni/. Bullock nevie hrat, scenar je deravy ako reseto, a dialogy boli tak hrozne, ze horsi bol len scenar. Nijako tomu nepomohli ani Steve Buscemi /Big lebowski/ a ani Viggo Mortensen. Krasny dokaz toho, preco sa Sandra Bullock zosupla do B -ckovych vod. 10 % ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když se řekne protialkoholní léčebna, český divák si vzpomene na snímek ´Dobří holuby se vracejí´. Americký počin ´28 dní´ je něco podobného. Sandra Bullock v roli mladé ženy Gwen závislé na alkoholu, bujarém životě a naprosté nezodpovědnosti. Když své sestře zkazí svatbu, pohár trpělivosti přeteče a ocitne se v protialkoholní léčebně. Tvůrci velice dobře podchytili chování a vůbec život alkoholičky, i když si přiznejme, že na pilu se v žádném případě netlačilo. Psychologie, jako u výše zmíněného českého filmu, je tu zcela vedlejší. I když se snímek vyznačuje zábavným dojmem a je plný energie, ryze o komedii se v žádném případě nejedná. Dokonce je tu i romantický motiv, ale jestli příběh skončí šťastně či nikoliv, záleží na úhlu pohledu diváka. Gwen si projde ohromným vývojem, zkušenostmi a city. V léčebně pozná různé lidi různých povah a od každého si něco vezme. Snímek tak má dokonce i lehčí moralizační podtón. Určitě nezklame a přinese zajímavý pohled na jeden z problémů lidstva v jednoduchém kabátě a upřímnosti. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Sandra Bullock pár dní pobývala v léčebně, když se připravovala na tuto roli. (Bauer)
  • Sandra Bullock pila před každou svou scénou, kde byl vyžadován nekontrolovatelný třes, trojité expreso. (Bauer)
  • Většina obrazů na zdech v léčebně byla opravdu vytvořena reálnými pacienty. (Bauer)

Reklama

Reklama