Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lilly Cummingsová se vdává a její sestra Gwen má jako družička nejen krásné šaty, ale také pořádnou kocovinu. Za sebou má totiž další z mnoha velkých pitek. Urazí svatebčany, zničí svatební dort a jen v kombiné se vydá v ukradené limuzíně koupit nový. Nabourá se a skončí před soudem, který jí nařídí čtyřtýdenní odvykací kůru. Sebevědomá žena se odmítá zapojit do aktivit v léčebně, bojkotuje skupinovou terapii. V parku požádá o cigaretu neznámého muže a zeptá se ho, kde by mohla sehnat alkohol. Vzápětí zjistí, že mluvila s ředitelem Cornellem. Jak se žena seznamuje s ostatními pacienty a poznává jejich problémy, začíná si uvědomovat závažnost toho svého. Vybavují se jí vzpomínky na dětství, prožité s matkou alkoholičkou. Snaží se usmířit s lidmi, kterým nejednou ublížila, zejména se sestrou Lilly. Gwen marně hledá někoho, s kým by si mohla promluvit, a postupně se sbližuje s některými pacienty - mladou spolubydlící Andreou či bývalou baseballovou hvězdou Eddiem Boonem. Na cestě k řešení problému ji však čeká ještě nejedna překážka, zklamání a řada bolestných rozhodnutí. (TV Nova)

(více)

Recenze (158)

Ainy 

všechny recenze uživatele

Sandra patří do mé topky nejlepších, světových hereček, ve svém hereckém projevu je vážně dost dobrá a to až tak moc! že jsem její postavu narkomanky a alkoholičky Gwen měla sto chutí to.... vyliskat přinejmenším a zavřít na hodně dlouho ... (co ale očekáváme, když si v dětství prožila své s vlastní matkou) Ve svém opileckém rauši byla Gwen nebezpečná, když sedla za volant a na takové lidi jsem velmi alergická. Člověk si dokáže velmi dobře představit, že tenhle příběh není ze sájns fikšn, ale podobní kreténi (s prominutím) po našich silnicích prostě jezdí a nikdy si nemůžete být jisti, že zrovna Vám se nic nemůže stát... Za její skvělý herecký výkon dávám 4*. Za ni a za Steveho :-) Zbytek filmu byl o ničem ... trapní a ujetí pacienti léčebny s odvykacím a svým klasickým psychologickým programem, tyjo hrůza! :-) ()

Brinkley 

všechny recenze uživatele

Ničím nevybočujcící alkoholická limonáda primárně pro dámy.... mno. Také dost zlehčující, je přece všeobecně známo, že alkoholičky - ženy pijou tajně a flaškám v bytě vymýšlejí důmyslné schovky. No, bože... tak to Gwen (Bullock) přehnala na svatbě (já zase na jednom pohřbu... a nečiní mi problém existovat třeba půl roku bez nějakého toho promile v krvi). I tak jsem se docela slušně bavila, a to i přes herecky limitovanou Sandru Bullock (Oscar-neOscar). Dost zachraňuje Steve Buscemi. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Zivotni drama jedne alkoholicky.Scenar neni nic svetoborneho a reziserka se znazila svou zenskou jemnosti ho trochu rozdychat.Celkem se ji to podarilo a vyrazne ji k tomu pomohla Sandra Bullock,ktera svou roli nehraje,ale zije.A pak take vynikajici Steve Buscemi.Je zde i par vtipnych momentu a nekolik silnejsich scen.To vse film aspon trochu zveda ze sedeho prumeru a ja tak davam neopitych 65%.P.S.Kdo ma rad Sandru,jiste si prida aspon 15%. ()

Master19 

všechny recenze uživatele

Tak komedie nebo drama? Sandra Bullock dává jistotu, tohle drama určitě není. I kdyby být mělo, ona to zahrát neumí. Naopak zábavný úvod zvládá perfektně. Je tu ovšem pár skvělých záblesků, prostě tohle téma má a asi vždycky bude mít potenciál. Mnoho z nich má na svědomí také Steve Buscemi, nadabovaný řekněme asymetricky Pavlem Křížem. Nic převratného to tedy není, ale přesto si u toho tu dvojku červeného asi odpustíte... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Opilá novinářka na svatbě své sestry zdemoluje ukradenou limuzínu, a musí proto podstoupit čtyřtýdenní odvykací kúru. Sebevědomá žena v léčebně zpočátku bojkotuje skupinové terapie a navíc si odmítá připustit, že je na alkoholu závislá. V izolovaném komplexu však záhy začne přehodnocovat svůj život. Tohle není vůbec špatný film, ale dost v něm herecky tápe Sandra Bullock, na kterou film zjevně sází, ale jí takovéto role nesedí. Ženu závislou na alkoholu jí nejenže neuvěříte, ale ona sama se o to ani nijak nesnaží a scénář ji nijak výrazně nepodporuje. Občas se ve filmu objeví silný moment, ale vzápětí je vystřídán bezradnou Sandrou, a to trvá až do konce. Nedá se totiž o filmu říct, že by na mě nějak výrazně zapůsobil, ačkoliv potenciál zde byl. Mé hodnocení: 60% ()

Galerie (80)

Zajímavosti (6)

  • Sandra Bullock pár dní pobývala v léčebně, když se připravovala na tuto roli. (Bauer)
  • Většina obrazů na zdech v léčebně byla opravdu vytvořena reálnými pacienty. (Bauer)

Reklama

Reklama