Reklama

Reklama

Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic

(TV film)
  • Velká Británie Harry Potter 20th Anniversary: Return to Hogwarts
Trailer

VOD (1)

Daniel Radcliffe, Rupert Grint a Emma Watson spolu s režisérem Chrisem Columbem a dalšími herci ze všech osmi filmů o Harrym Potterovi putují zpět do Bradavic a společně oslavují dvacáté výročí od uvedení prvního filmu Harry Potter a Kámen mudrců. Retrospektivní dokument Harry Potter 20 let filmové magie: Návrat do Bradavic vypráví okouzlující příběh o natáčení prostřednictvím zcela nových rozhovorů s herci, zvoucí fanoušky na magickou cestu z pohledu první osoby na jednu z nejoblíbenějších filmových franšíz všech dob. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (296)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Zpracováním mnohem, mnohem lepší, než reunion Přátel. HP je mnohem atraktivnější, informačně bohatý, bez nablblých řečí fanoušků a hlavně je to mnohem víc dokument, protože přináší opravdu hodně zajímavostí a informací ze zákulisí, které správný fanoušek sice už dávno zná, ale to ničemu nevadí, protože ta nostlagie je nádherná a funguje přímo magicky. Těch střetávek různých herců a tvůrců ale i v tomto případě mohlo být více. Nejlepší rozhodně bylo setkání HBC a Dana v Gringottovic bance. Nádherné. Nejlepší začátek roku, jaký si vůbec lze přát a jaký lze dostat. Nádherná popůlnoční radost! 100% - a v tomto případě dokonce objektivně :D Bylo to krásné. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Hezká vzpomínka od herců a tvůrců Harryho Pottera na natáčení všech 8 dílů. Celou sérii jsem viděl několikrát, dle mého názoru se jedná o jednu z nejlepších filmových sérií vůbec. Zde jsme se dozvěděli spoustu historek a pikošek z natáčení, bylo hezké zavzpomínat na éru Harryho Pottera. Jednu hvězdičku ubírám za to, že zde odmítli pozvat J. K. Rowling, která celý svět HP stvořila, ale alespoň ji zde dali v záběrech ze staršího rozhovoru. ()

Reklama

necisty 

všechny recenze uživatele

Jako asi jim to nedalo tolik práce, jak jsem původně očekával, že se s tím vyhrají. Klidně mohly vzniknout hodiny nových rozhovorů, setkání více než jen třeba 3 lidí současně atd. Jen já jsem z Harryho tak posraný, že to stejně splnilo svůj účel a dal bych 5 hvězd i kdyby tam jen Daniel hodinu dělal stojky. Ale pravda, že ti tři asi zažili něco, co po stránce filmové, kamarádské a rodinné, co žádné jiné děti nezažijí. Ale to, že jste nepozvali samotnou JKR vám nikdy neodpustím, to je vážně ubohé! ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

Příjemná nostalgie, je zároveň fajn vidět herce po takové době ve známých kulisách a slyšet je vzpomínat. Trochu mě zamrzelo, že to bylo v duchu "vše dobré, na špatné už se zapomnělo". Prostě jsem čekal více pikantních historek z natáčení a toho opakování, jak jim to všem změnilo život a jak to bylo úžasné už bylo na na konci taky moc. Ke kauze Rowlingová se raději nebudu vyjadřovat, vidím za ní velký nevděk studia a tvůrců, zasloužila si tam být ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele

5/10 – Zas tak mě to neoslovilo. Harry Potter je jedna z mých nejoblíbenějších filmových i knižních ság vůbec, ale nějak nevidím důvod proč dělat hromadný pokec s hlavními představiteli po 20 letech. Provedení je nemastné neslané; ani se u toho nezasmějete, ani vás to nedojme. Některé zákulisní zajímavosti, peprnosti a klepy mě zaujaly, jiné nikoliv. Bylo fajn vidět známé tváře zase pohromadě v souvislosti s Harrym, ale tím to pro mne haslo. Ocenil jsem tak maximálně chemii, kterou mezi sebou ústřední duo dosud má, byla radost slyšet je konverzovat. Škoda, že se totéž nedá říct o ostatních mluvčích. Dohromady celkem nuda a zbytečnost. Pamatuju si, jaké kolem toho dělali haló, když to vyšlo, a přitom je to jen takový vlažný pokec plný superlativů. Vlastně bych mohl s klidem na duši zase jednou použít svoje oblíbené slovo – geniálničení. Dostalo se nám totiž hodiny a tři čtvrtě, ve které se herci a tvůrci vzájemně poplácávali po zádech, jací to jsou neomylně geniální pašíci, kteří doručili širému světu to, po čem každičký jeden tehdejší teenager ze srdce prahnul a udělali to faaakt dobře. Verdikt: "Docela nuda, kterou ale stojí za to vidět, pokud jste potterhead nebo tak něco." ()

Galerie (31)

Zajímavosti (4)

  • V jednom záběru vidíme vedle sebe sedět Jamese Phelpse a Olivera Phelpse. Tvůrci dokumentu jim však v popisku prohodili jména. Tvůrci filmu následně chybu uznali a opravili. (SONY_)
  • Natáčení velké části dokumentu probíhalo v původních filmových kulisách, které jsou nyní součástí exkurze (Harry Potter Studio Tour), jež byla otevřena veřejnosti v roce 2012 v leavesdenských filmových ateliérech. (HellFire)

Reklama

Reklama