Reklama

Reklama

Final Fantasy: Esence života

  • USA Final Fantasy: The Spirits Within (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Je rok 2065. Země je v obležení. Při nárazu meteoru se na naši planetu dostaly milióny podivných bytostí, které decimují venkov i města a hrozí, že zadusí ostatní život na Zemi. Lidi zabíjejí tím, že si podmaňují jejich duše. Ti, kteří zatím přežili, začínají opevňovat svá města, aby se vetřelcům ubránili. Ale čas běží... Poslední záchranou lidstva je krásná a inteligentní Dr. Aki Ross, která je rozhodnutá věnovat všechny své schopnosti na boj s vetřelci z vesmíru. Pod vedením svého učitele Dr. Sida a za pomoci vojenské jednotky Deep Eye, v jejímž čele stojí odvážný kapitán Gray Edwards, se Aki vydává do boje za záchranu Země i sebe. Dostane se do myšlení vetřelců a získá klíč k odhalení jejich tajemství. Proti ní však stojí generál Hein. Chce proti ní použít zbraň, která by zničila celou Zemi. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (285)

TomX2 

všechny recenze uživatele

Final Fantasy: The Spirits Within má prelomovú animáciu, avšak to je asi jediná vec, ktorou by sa mohli tvorcovia chváliť. Po obsahovej stránke to už tak dobré nie je - správanie postáv je neprirodzené, zápletka je neoriginálna, nie je tu žiadny hlboký význam a podobne. Nie je to film spravený s citom a s dušou, je to len nič nehovoriace chaotické sci-fi, ktoré je najviac mnohonásobne horšie od hernej série. Nehovoriac o tom, že bol pre mňa film tak únavný a nezaujímavý až natoľko, že sa mi ho podarilo pozrieť celý až po štvrtý raz. No, celý... aj počas štvrtého pokusu som venoval pozornosť niečomu inému, než deju a líši sa to akurát v tom, že som počas sledovania nezaspal, ako sa stalo popri predošlých pokusoch. Odpad nedám, pretože grafická stránka filmu je na rok výroby veľmi slušná, soundtrack nebol hrozný a má to spojitosť s Final Fantasy hrami. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Unikátní kousek, který je kompletně vytvořený na počítači. Tady stroprocentně platí rčení, že film je světem iluzí, do kterého tak rádi utíkáme před realitou. Při prvním zkouknutí jsem měla problém rozeznat, jestli se jedná o geniální práci grafiků nebo o skutečné postavy. Museli si s filmem pěkně vyhrát. ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce skvělé, bohužel technika a vizuální stránka nejsou vším a revoluce se nekonala. Herní série Final Fantasy patří mezi nejpromyšlenější, ale film si z jejícho příkladu vzal velmi málo. Příběh je velice slabý a dosti patetický. Přesto se autoři musí pochválit za tu nádhernou stylizaci a za odvahu příjít s tímto filmem s herci emulovanými počítači... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Revoluční (a megadrahá) ultrarealistická animace se sice za ty skoro 2 dekády posunula do ranku "velmi dobrá, trochu vláčná", zůstala však vizuálně strhující a propracovaná. Podporuje ji inspirativní "spirituální" sci-fi příběh (v mnoha přízemních aspektech – akce, zvraty, postavy – nicméně krutě šablonovitý), pozadu nezůstává bombastická hudba a do doktorky Aki Rossové jsem se svého času platonicky zamiloval. :-) ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Tak v prvom rade technický je to dosť,dosť dobré.Celé to sci-fi bolo vlastne dosť dobré ,rovnako ako aj prostredie filmu a akčné scény.To prostredie filmu sa mi páčilo asi najviac.Jediný mínus tohoto filmu je ,že ma moc nezaujal. Neviem ale čím to je. Škoda, niečo mu chýbalo, ale technicky je to parádne. 70% - 3* ()

Galerie (52)

Zajímavosti (21)

  • Vlasy doktorky Aki Ross mají poloviční hustotu oproti běžnému lidskému průměru. Přesto má Dr. Aki Ross 60 000 realisticky se pohybujících pramínků. Těchto 60 000 pramínků vlasů spotřebovalo celou pětinu z času vyhrazeného pro vytváření počítačové grafiky filmu. (Caszidy)
  • Final Fantasy: Esence života je první kompletně na počítači zpracovaný fotorealistický film. (109)
  • Snímek vznikl volně na motivy počítačové hry Final Fantasy, jejíž první série spatřila světlo světa v roce 1987. (109)

Reklama

Reklama