Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (172)

corpsy 

všechny recenze uživatele

70. roky mali AMERICAN GRAFFITI (resp. ANIMAL HOUSE ), 80. mali FAST TIMES AT RIDGEMONT HIGH. Z tohto viditeľného progresu mali zase 90. AMERICAN PIE. Každý zo spomenutých snímkov, oslovoval vtedajšiu generáciu mladých svojím nekonvečným a hlavne realistickým prístupom k námetu stredoškolskej komédie. Tento kúsok je kultovka, ktorá možno bude pre dnešnú mládež trápnym príspevkom, ale má v sebe čistú komediálnu energiu a so skvelými hláškami, ešte lepším hereckým obsadením a hlavne neopozeranosťou. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je film o dospívání, který není patetický, který je zábavný a přitom dovede být i vážný v takových momentech, kdy je to skutečně potřeba. Tahle generace mladých herců se nakonec ukázala jako zajímavá, i když těch skutečně velkých hereckých osobností z ní vyrostlo málo. Jako kdyby jim tohle období slušelo nejvíce. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi v 18ti letech, takže v době, když jsem chodil taky na střední školu a připadalo mi to fakt super. Těžko říct, jestli by mi to připadalo stejně zábavný i teď. Skoro se mi ani nechce věřit, že u kolonky režie vidim jméno Amy Heckerling, protože ta jinak posrala všechno, na co šáhla. Ale tohle se jí překvapivě docela povedlo. Jinak Nicolase Cage jsem si nějak nevšimnul... ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl neskutečnej nářez. Neni to ani tak dějem, protože ten je povětšinou stejný jako filmy s podobným zaměřením, jako spíš tim co tady předvádí Sean Penn. On je tady prostě jednoznačně nejlepší, příběh je tady jen něco druhořadýho a jen se čeká až Penn vlítne na scénu a svým vyhuleným hlasem řekne nějakou hlášku. kdykoliv se objeví, tak na sebe strhne pozornost a v tu chvíly neexistuje nic jiného než on a jelikož je to celkem často a to i když jeho postava neni úplně ta nejhlavnější, tak prostě nemůžu dát nic jiného než 5*, skvěle jsem se bavil. A abych nezapoměl, příběh taky neni špatnej a ještě můžete vidět nahou Jennifer Jason Leigh, tak hurá do toho ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Tohle jsem už dlouho chtěl vidět. Film, jenž má svého ducha, potěší kupou výtečně zpracovaných filmařských prvků a zároveň ukazuje jak má správná americká komedie pro teenagery vypadat a ne jak nemá vypadat (prci, prci, prcičky). Divák se dočká kvalitních a vtipných hereckých projevů (Sean Penn) a myšlenka rozhodně není kýčovitá. Jsou tu cool scény (výuka orálního sexu), pohár vtipu je nad mírou, zkrátka čistá "teen" komedie jak má být. 80% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Ve filmu se objevili tři herci, kteří později získali Oscara: Sean Penn, Forest Whitaker a Nicolas Cage. (Kulmon)
  • Bradovo auto je Buick LeSabre z roku 1960. (Kulmon)
  • Nicolas Cage se v titulcích objevuje poprvé a naposled jako Nicolas Coppola. (Kulmon)

Reklama

Reklama