Reklama

Reklama

VOD (1)

Ľahký komediálno-detektívny príbeh o dvojici bláznov v podaní Johna Candyho a Eugena Levyho, ktorí príjmu prácu v bezpečnostnej firme. Zodpovedná a náročná práca sa pre nich stane ešte komplikovanejšou, keď sa zapletú s bosom miestneho podsvetia, ktorého stvárnil Robert Loggia. (TV Dajto)

Recenze (32)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Pure 80's. Odpočinkovka se skvělý soundtrackem. Candy tady zase tolik neperlí, protože se musí dělit o místo před kamerou se sušším Levym, ale šlape jim to dobře + Meg Ryan za mlada. Výborná scéna v posilce. Mohlo to být vtipnější, přesto se u toho člověk uvolní a nasaje atmosféru osmdesátek. -"Wow, look at those monsters." -"Jimmy, get the dog off my head!" -"You wanna pet them? Come on, we'll go pet them. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Režisér kultovního "Komanda" (které se rozhodně nestalo kultovní díky němu) natočil mimo jiných méně známých "béček" i tuto typickou "osmdesátkovou" komedii líznutou akčním filmem. Bohužel se však jedná o po právu opomíjený film, který i přes výbornou volbu hlavních představitelů (ve své době hvězdný John Candy a Eugene Levy, který se později stal legendárním jako "Jimův táta" z jedné nejmenované teen komedie) není ani vtipný ani jakýmkoliv jiným způsobem zábavný. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Dost dlho trva, kym a to rozbehne, nad vodou to drzi hlavne John Candy /Blazniva Dovolena 1983, Vydarena Dovolena, Bajecna Dovolena, Home Alone 1/ a mlady Eugene Levy /Blazniva Dovolena 1983/. Zacina to perfektnou scenou, takze divak ma o zabavu hned postartane. Potom uz ked sa film preklopi do druhej polky, tak je to kvalitny akcny masaker. Skoda, ze John candy potom strasne nabral vahu, tu uz to bolo vidno . 74 % ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Angazovanie klasickeho akcneho rezisera pre komediu je trochu zvlastna volba, ale Lester to ustrednej dvojke (Levy a Candy) prilis nekazi. Najskor vdaka nemu sa do filmu dostala aj jedna väcsia nahanacka zakoncena posobivym vybuchom cisterny. Co sa tyka komedialnej stranky, tak exceluje hlavne Candy ako ten odvaznejsi z dua. Zato Levy aj ked hra usliapnutu figurku, tak mi pripadal az prilis nevyrazny. A naviac tu mame roztomilu okrasu Meg Ryan. Vysledkom je mierne nadpriemerna komedia, ktora ani na chvilu nenudi a parkrat dokonca neskutocne zabavi (tych niekolko skvelych fórov radsej nebudem spoilerovat, ale stoja za to). 6/10. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem si nedokázala představit, že by se John Candy dokázal vyškrábat na tu borovici nebo co to vlastně bylo za strom. Opět se zde vyžívá v nejrůznějších převlecích a některé jsou dost ujeté. V jedné divoké scéně tu zaznívá písnička Born to be Wild a já jsem zapátrala po legendárních Steppenwolf, kteří ji nazpívali a pouštěla si ji pořád dokola. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Úlohu Normana Kana mal pôvodne dostať Tom Hanks. Keď ju ten musel odmietnuť, John Candy navrhol do tejto úlohy Eugena Levyho, ktorý podobne ako on hviezdil v seriáli SCTV. (beso74)
  • Harold Ramis bol výkonným producentom tohto filmu, avšak nebol spokojný s jeho finálnou podobou, a tak požiadal, aby jeho meno bolo z titulkov odstránené. (beso74)

Reklama

Reklama