Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nebudu lhát, když jsem se na to koukala, říkala jsem si jak je to šílená blbost. Hlavní herečka mi byla velmi nesympatická a přišlo mi až neuvěřitelné jak moc je naivní a hloupá. Ale po shlédnutí filmu jsem si říkala, že mě to vlastně bavilo, zasmála jsem se u toho, písně byli chytlavé a nejlepší na tom všem Steve Martin a jeho píseň, vážně mohla bych jí teď poslouchat pořád. Není to nijak strašidelné, ale je to taková pěkná americká blbost, která je ale šikovně natočená a navíc skvělé písně k tomu dodávají na kvalitě. ()

Hennesy 

všechny recenze uživatele

Muzikály fakt nemusím, teda až na výnimky (napr. Grease), ale tento filmík mi prišiel ako celkom milá sranda o mäsožravej rastline z vesmíru. Na pozadí tejto dejovej linky sa odhráva love story medzi nesmelým zakrslým predavačom v kvetinárstve a jeho kolegyňou, ktorá však chodí so sadistickým zubárom v grotesknom prevedení Steva Martina s čiernymi vlasmi alá Elvis a s Harleyom:) Príbeh posúvajú ďalej aj muzikálne výstupy, ktorých je tu celkom dosť. Niektoré pesničky sú chytľavé, niektoré menej...taký priemer. Rastlinka (Audry II.) je urobená celkom schopne prihliadnuc na vek a nekazí dojem. Za pozornosť stoja aj vtipné cameo roličky Jamesa Belushiho, Johna Candyho, ale najmä Billa Murraya v úlohe sadomasochistického pacienta:):):) Nie je to síce nič, čo by som si pozrel dvakrát, ale na jeden večer celkom príjemné aj pre nemuzikálových ľudí ako ja:) ()

Reklama

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuju originální konec (není součástí DVD), který není jen jinou variantou jedné scény, ale více jak 20 minut původního zakončení broadwayského muzikálu. Byla to verze upřednostňovaná tvůrci i režisérem, přetočená po silně odmítavých reakcích testovacího publika a posouvá film od komedie více k hororu. Nářky některých hodnotících nad tím, že v muzikálu se zpívá, mě celkem pobavily, muzikál skvěle těží ze své absurdní komičnosti a "Rocky Horror Picture Show" poráží alespoň o tři délky. A také to je snad jediný film, kde snesu Steva Martina. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Kdyby se stejnou vervou tlačilo na pilu i ve druhé půlce, mohli jsme mít obří kult. Švihlá přehlídka švihlých charakterů a chytlavých muzikálových vsuvek. Píši jako člověk, který nad většinou muzikálů ohrnuje nos, ale u Oze to nepřekvapivě funguje. A jsem rád, že Steve Martin může mít taky dobrou roli a být sympatický, protože doposud jsem ho vnímal jen jako poskokak Aleca Baldwina v tupých filmech ze Student Agency. Není to sice tak kvalitní nálož jako třeba Ghostbusters, ale kouzlo a švih krámek hrůz má. Převážně díky černošské kytce. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie/muzikál u které se budete bavit od začátku do konce. My máme Adélu, amíci mají Audrey II. Fantastické písničky Alana Menkena (jinak skladatele hudby k novějším Disneyovkám od Krásky a zvíře po Pocahontas), úžasný Steve Martin jako šílenéhý zubař, dobrý Rick Morranis a hlavně věčně glosující kytka, která má hlad a pořád vás bude otravovat svým "Feed me!". ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Steve Martin si ve scéně, kdy jeho postava rozráží dveře, pořezal ruku. Byl proto nucen zvolit jinou formu jejich „otevření“, a tak je nakonec rozkopl. (Hans.)
  • K filmu existuje údajně do té doby nejdražší alternativní závěr. (Toclawer)
  • Producent Geffen měl původně o obsazení filmového štábu jinou představu. Na pozici výkonného producenta si přál vidět Stevena Spielberga a režírovat měl Martin Scorsese. (Hans.)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama