Reklama

Reklama

Malý krámek hrůz

  • USA Little Shop of Horrors (více)
Trailer

Obsahy(1)

Květinářství pana Mushnika nemá štěstí na zákazníky. Obchody jdou špatně až do okamžiku, kdy dá prodavač Seymour jedné rostlině několik kapek vlastní krve. Neví, že její zvláštní vlastnosti pocházejí z vesmíru. Kvvětinu pojmenuje Audrey II. Podle kolegyně, po které touží. Chtěl by s ní žít, ale Audrey chodí se sadistickým zubařem. Cestu ke štěstí by mohla otevřít zázračná rostlina. Pan Mushnik díky ní má neuvěřitelný obrat. Ukáže se však, že je nejenom masožravá, ale také nenasytná. Připraví sice Seymoura o protivníky, ale láká ji i Audrey. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (161)

Gary 

všechny recenze uživatele

Zkrátka dobrý remake.Ač v 1. filmu hrál Jack Nicholson a točil ho proslavený nejlepší béčkař Roger Corman,tak tady jsou celkem parádní písně (hlavně ta v podání Stevea Martina je super).Výteční jsou i všichni herci.A epizodka Stevea Martina s rajským plynem je prostě pecka.Ale už nemůžu nic moc napsat,protože už si toho moc nepamatuju. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Muzikály moc nemusím a tady se mi to zase potvrdilo. Své kouzlo to určitě má a vysoká hodnocení chápu, taky se mi líbil vzhled masožravé kytky a asi 3 písničky ušly, z nichž dvě zpívá ta květina. Vlastně charaktery květiny, Seymoura a nejsadističtějšího zubaře v dějinách lidstva mají něco do sebe a jen díky nim mě Malý krámek hrůz nějak zaujal. Jisté kvality to má, ale nedokážu je plně docenit, jelikož mě to i tak dost nudilo, většina písniček mě moc nezaujala, Audrey má hlas otravný jak duo holek ze Sedmikrásek (ačkoli, ty asi pořád vedou...) a nejmíň čtvrtina filmu/písniček je o lásce Audrey a Seymoura (a právě tyhle pasáže mě nudily asi nejvíc). Vlastně by se i šiklo dát do žánrů romantický. Prostě nejsem schopný Malý krámek hrůz docenit. Nejspíš je to mým ne zrovna kladným vztahem k muzikálům, ale co já vím, třeba časem, po druhém zhlédnutí to budu považovat za geniální film. V tuhle chvíli si ale radši zopakuji Adélu... 3* ()

Reklama

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Netradičně ujetý muzikál s pěknými melodiemi, zajímavou sci-fi pointou i zábavnými efekty. Ona masožravá rostlina je však vtipná pouze do chvíle, než začně s afroamerickým bassem glosovat dění kolem sebe :-(. Vlastně od té chvíle, přestává bavit celý snímek. Je to škoda, jelikož provedení Audrey II. je perfektní, Steve Martin je zas jednou vtipný a cameo roličky Billa Murrayho, Jamese Belushiho i Johna Candyho dávají Little Shop of Horrors na zvučnějším jménu. ()

Bachy 

všechny recenze uživatele

Kdyby se stejnou vervou tlačilo na pilu i ve druhé půlce, mohli jsme mít obří kult. Švihlá přehlídka švihlých charakterů a chytlavých muzikálových vsuvek. Píši jako člověk, který nad většinou muzikálů ohrnuje nos, ale u Oze to nepřekvapivě funguje. A jsem rád, že Steve Martin může mít taky dobrou roli a být sympatický, protože doposud jsem ho vnímal jen jako poskokak Aleca Baldwina v tupých filmech ze Student Agency. Není to sice tak kvalitní nálož jako třeba Ghostbusters, ale kouzlo a švih krámek hrůz má. Převážně díky černošské kytce. ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Vřele doporučuju originální konec (není součástí DVD), který není jen jinou variantou jedné scény, ale více jak 20 minut původního zakončení broadwayského muzikálu. Byla to verze upřednostňovaná tvůrci i režisérem, přetočená po silně odmítavých reakcích testovacího publika a posouvá film od komedie více k hororu. Nářky některých hodnotících nad tím, že v muzikálu se zpívá, mě celkem pobavily, muzikál skvěle těží ze své absurdní komičnosti a "Rocky Horror Picture Show" poráží alespoň o tři délky. A také to je snad jediný film, kde snesu Steva Martina. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (18)

  • Bill Murray většinu svých replik improvizoval. (Chatterer)
  • K filmu existuje údajně do té doby nejdražší alternativní závěr. (Toclawer)
  • Producent Geffen měl původně o obsazení filmového štábu jinou představu. Na pozici výkonného producenta si přál vidět Stevena Spielberga a režírovat měl Martin Scorsese. (Hans.)

Související novinky

Malý obchod hrůz čeká návrat

Malý obchod hrůz čeká návrat

16.03.2024

Pokud si občas říkáte, že masožravé rostliny nemají na velkém plátně dostatek reprezentace, možná se to brzy změní. Podle informací serveru Deadline je totiž v přípravách nová verze klasické… (více)

Chris Evans jako sadistický zubař

Chris Evans jako sadistický zubař

25.02.2020

Herec Chris Evans (Avengers: Endgame, Na nože) se čerstvě upsal roli sadistického zubaře v chystaném remaku Malého krámku hrůz pro studio Warner Bros. Film chystá Greg Berlanti (Green Lantern, Já,… (více)

Reklama

Reklama