Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bratr Constantina Nikase se po zpackané bankovní loupeži ocitá ve vězení. Constantine (Robert Pattison) se kvůli jeho vysvobození vydává na zoufalou cestu městským podsvětím. Během jediné šílené noci závodí s časem, aby získal dostatek peněz na bratrovu kauci a vlastně zachránil i sám sebe, protože si postupně začíná uvědomovat, že životy jich obou jsou v totálním hajzlu. (Bohemia MP)

(více)

Recenze (200)

UhLee 

všechny recenze uživatele

(9/10). A24 mě zatím ani jednou nezklamalo. Tenhle film byl jedním z nejlepších k této společnosti. Elektronická hudba mi evokovala další úžasný film od této originální společnosti - Uncut Gems. Myslel jsem si, že to skládal stejný skladatel.. A ano opravdu jo! Byl tam slyšet jeho rukopis. Strhující tempo filmu bylo jeho soundtrackem krásně dokresleno. Robert Pattinson je bez debat největším tahounem snímku. Extravagance z něj jen srší a jde opět hrozně vidět, že se na tuto roli důkladně připravoval. Nebyl to jeho nejlepší herecký výkon, ale i tak si mě naprosto získal. Celkově si mě ten film opět získal a u některých scén jsem vážně nedýchal. ()

andrii 

všechny recenze uživatele

Stačí špatné šlápnutí. A už se drobí. Zasyčí. Budí hadí hodiny. Honí kroky chodce tmy. Hrubě hladového Jokera, po /roz/bití (se). ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Chaotický až depresivní film, z kterého by jeden dostal migrénu. Špatný je, že mi zcela unikl směr filmu, ale to nemusí nutně znamenat mínus. Robert Pattinson totiž odhodlaného kariérního zločince zahrál skvěle, byl chytrý a jeho chování vysvětluje název filmu, totiž, že jakýkoliv čas strávený mimo mříže, je Good Time. Každopádně útržkovitost a divokost filmu mi dvakrát neseděla, naopak elektro podmazy byly super, což celkem hodí slabé čtyři. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Špinavý film, který natočili nezávislí filmaři bratři Safdieovi. Hned na úvod si musíme říci, že zajímavě vedou děj filmu, plus k tomu ta rozklepaná kamera, která dost často po většinu stopáže snímá tváře postavy na blízko. Což je zajímavý, a přiznám se, moc se to nevidí vidět takhle natočený film, možná vůbec, ale zas takový expert nejsem abych vše věděl:D . Každopádně Robert Pattinson tady předvádí v té době nejlepší výkon své kariéry ( V roce 2019 podal famózní výkon v artovým snímku Maják). Bohužel jeho postava se chová debilně, a ukazuje se, že pokud jste vystresovaní nebo nejste v klidu, děláte zbrklá a špatná rozhodnutí. Proto mi někdy vadilo jakým směrem se film ubíral v závěru filmu. Je to audiovizuálně zajímavý, tempo filmu je intenzivní, a tvůrci sázejí na tu špinavost a syrovost, jenže stupidní chování hlavní postavy to ve finále nezachrání. Upřímně jsem si film užil, to je pravda, jen některé věci šli udělat určitě lépe. Hodnocení 3,5*. Možná se moje hodnocení zvedne na 4* časem, přeci jen je to solidní filmeček. :) ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí. Viděl jsem dost filmů v nichž původně neprůstřelný plán ukázkově vyhořel, ale tuším žádný, v nemž by se zhroutilo úplně všechno. Scénář balancuje mezi nápaditostí a mešuge. Kladem je nepředvídatelnost, záporem pak rezignace na logiku. Byl to férový obchod, protože i když jsem si postavy postupem času zaškatulkoval jako idioty, tak mě jejich peripetie nepřestávaly překvapovat a zajímat. O žádnou komedii, byť hořkou ovšem nejde ani náznakem. Film je vtahující, zahlcující vjemy a občas až nepříjemným způsobem realistický. ()

VasaX 

všechny recenze uživatele

Constantin má bráchu Nicka, co má mentální poruchu. Ale žijí na dně společnosti, takže jednoho dne vyloupí banku. Z počátku šikovně, ale ani jeden moc bystrosti neprobrali a tak se to zvrhne. Nick je zadržen a Connie se snaží sehnat peníze na kauci. A jeho šílená noční jízda je opravdová podívaná. Connie totiž není génius, ale ani není úplný blbec a hlavně dokáže pohotově reagovat. Jenže už se točí ve spirále problémů, je pod tlakem a stresem takže špatné rozhodnutí následují další. Tenhle sociální thriller nemá pořádný konec ani začátek, ale to zoufalství a chaos Connieho nočního dobrodružství je opravdu poutavé. Má to výborný rytmus, skvělou postupnou gradaci a Connieho postupné zoufalství z toho září na všechny strany. Sociální thriller, melancholické drama, krimi. Ze všeho si Good Time bere akorát ačkoli to, co prezentuje nevypadá jako "good time" nikoho. Pattinson se snaží a hraje dobře a i díky němu mám pocit, že jsem viděl něco hodnotného. Není to žádný opus, ale bylo to zajímavé, intenzivní, napínavé a užil jsem si to víc, než jsem čekal. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

Psychedelická jazda s vynikajúcou muzičkou. Kamera, ktorá vás vtiahne priamo do deja. One man show Roberta Pattinsona. ()

Tft 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas se prostě objeví film, který člověku připomene proč tohle médium miluje. Good Time je film, který jsem si instantně zamiloval, celých 100 minut jsem v kině seděl přilepený k obrazu, naprosto zhypnotizovaný tím co se na plátně odehrávalo. Benny Safdie a Josh Safdie si zaslouží všechny ceny světa za režii, nebojím se říct, že se jedná o jeden z nejlepších filmů, které prozatím v 21. století spatřili světlo světa. Od začátku až do konce mesmerizující práce s obrazem a postavami, celý je to jako dokonale naolejovaný stroj, který uhání kupředu, pevně diváka chytne a pustí ho až na konci naprosto odvařeného. Robert Pattinson v životní roli hraje za hranicemi chápání, věřil jsem mu každý jeho pohyb i slovo, ten člověk se prostě na 100 minut stane Conniem Nikasem. Kamera se ho drží jako klíště a celou touhle špinavou jízdou nás provede s naprostým přehledem. Atmosféra nočního New Yorku z toho sálá až člověk zapomene, že sedí v kině, vychází z toho takový ten vzácný pocit kdy si člověk připadá jako by byl součástí celého filmu, je to prostě naprosto strhující. Tenhle film mě úplně rozstřelil, klidně bych se na něj dokázal dívat celý den pořád dokola a stejně bych neměl dost. I'm in love. 97% ()

ghatos 

všechny recenze uživatele

Vypadá to na dobrý herecký časy pro Pattinsona. Jeho vývoj se mi líbí. Tady je někdejší sexy upír white trash a má těžký den...64%. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že Pattinson nehral upíra. A že hral. Na soundtrack som si musel chvíľku zvykať, ale potom ma strhol. Rovnako ako dianie, ktoré nestrácalo dynamiku. Niektoré zvraty občas schádzali do veľkých absurdností, ale beriem to tak, že Pattinsonova postava takéto situácie priam priťahovala. 70% ()

venca163 

všechny recenze uživatele

Sledovat tuhle zalezitost natocenou vylucne v detailech s dynamickou kamerou z prvni rady velkyho salu je fakt lahudka. Demence postav a jejich white trash kecy mely ale celkem stavu. Vidim, ze prepadeni v prevleku za cernocha je jeste porad v kurzu. Kvalitni noreni do hoven plus satisfakcni osud pro vsechny hlavni postavy. Naucit kameramana aspon polodetail a priste dam 4. Hrat tam Jim Carrey (a bejt to neco o zviratech) tak mozna i 5. #mffkv #velkyPeroSal (65%) ()

Hugo01 

všechny recenze uživatele

Robert Pattinson je mi čím dál tím sympatičtější a sympatičtější. Velmi syrová a tragikomická podívaná, která ne každému sedne. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Příběhově slabší, ale audiovizuálně extrémně silný, kineticky nasnímaný zážitek, který dokáže pohltit. Ačkoliv hraje vizuální zpracování a skvělá hudba hlavní roli, i přes jednodušší příběh se nelze zbavit dojmu, že se tvůrci snažili o nějaké hlubší poselství, což působí vzhledem k povaze snímku poměrně zvláštně a nemístně, obzvláště když díky zmíněným přednostem filmu nebudete příběh příliš vnímat, neboť o něj tu jde až v druhé řadě a tak jakákoliv zpráva světu zanikne pod nánosem zbytku. Už dlouho mě žádný film nezaujal tolik svým zpracováním a kvůli němu stojí za to Good Time shlédnout. Více, než skvělý audiovizuál nenabízí, ale i takové filmy je občas třeba. ()

Forsberg11 

všechny recenze uživatele

Duch našej doby v pútavej filmovej postmoderne. Ak budú náhodou nejakí filmoví nadšečnci o 50 rokov pátrať po filme, ktorý by vystihoval našu dobu a niesol jej atmosféru, Good Time bude jednoznačne správna voľba. Takto si predstavujem kvalitný nezávislý film novej vlny. Rozporuplný, drsný, nekompromisný, no logický a citlivý zároveň. K tomu ešte kurevsky dobrý soundtrack, pomerne neokukaní herci a perfektná gradácia deja. Posledná 45 minútovka je takmer dokonalý filmový zážitok. Čumel som s ústami dokorán. 80 %!! ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Mě to přijde skoro až vtipné, jak se Robert pořád snaží svým výběrem dalších a dalších extravagantních rolí vymanit z postavy Edwarda z Twilight, a touto podívanou to jen potvrzuje, že už nechce snad ani být spojován s tím cukroušem s dvěma podlouhlými řezáky, nicméně pravdou je, že zatím šlape spíš to hoven, než do úspěšných a výrazných projektů, které by ho oné nálepky zbavily spíš, i když já zároveň upřímně příliš nechápu, proč to vůbec dělá, vždyť mu ta série přinesla slávu a zas až tak špatná nakonec také nebyla. Každopádně to je jeho boj, důležité je, že Dobrý časy není kdovíjaká zábava a vlastně nenacházím ani příliš důvodů, proč zrovna tomuto snímku věnovat čas. Samotný Pattinson tu tedy zrovna úplně mimo není, má charisma, má styl a jeho dramatické hraní působí poměrně přesvědčivě. Marná není ani ponurejší atmosféra filmu a v podstatě je nutné i podotknout, že to má i přes všechny svá negativa docela slušný spád. Každopádně to hlavní negativum zde představuje mizerná zápletka, která je obsahově tak prázdná a podivně sešroubovaná, že může jen těžko někoho zaujmout. Sice je tedy pravdou, že se tam pořád něco děje, ale jsou to spíš takové epizodní minipříběhy, nedávající pohromadě prakticky žádný ucelený zážitek a především kvůli tomu je pak potenciálnímu divákovi zcela ukradené, jak se to celé vyvíjí, natož jak to dopadne. Příliš zábavné a zajímavé jinak nejsou ani veškeré postavy, jde spíš o bandu primitivních hoven, se kterými lze jen těžko sympatizovat, díky čemuž pak nefungují ani emoce, o jejichž navození se tu tvůrci též dost pokoušejí, leč zcela marně. Good Time se tak dá zkrátka doporučit snad jen opravdu zarytým příznivcům Roberta Pattinsona, kteří si užijí další jeho podivně výrazný výkon, ostatní mohou ale tento snímek s klidem ignorovat, o nic totiž nepřijdou. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Stylizací to stojí někde mezi Drive a Neon demon, o to zajímavější je, že to natočili dva mladí bráchové, kteří patří mezi nezávislý tvůrce a občasný herce. Zatím toho za sebou tolik nemají, avšak tím spíš bych to nazval milejším překvapením. Film začne a než se rozkoukáte, už jste přímo vrženi do děje a akce. A ta jede a nezastavuje, noční neonově nasvícený město působí dobře, navíc synťákovej soundtrack dává audiovizuálu ty správný grády. Sice se místy jedná o absudrní (až možná přehnaně) situace, ale je to vlastně záměr. Tohle všechno je v pořádku, nastane ale zásadní zlom, a to zhruba v polovině sledování. Naprosto téhle zběsilé a ujeté jízdě spadne řetěz. Zastaví se to! Ale brutálně. Sice je v závěru zase snaha to trochu nakopnout a roztlačit tu káru dál, ale už se nedaří a v té jakési křeči to už zůstane až do konce. Je to ohromná škoda, protože v první polovině jsem z toho byl nadšenej a úplně vážně jsem uvažoval o vysokým hodnocení, ale nakonec nemůžu, prostě ne. P.S.: První role R. Pattinsona, kde mně nevadil, dokonce bych ji označil za nejlešpí v jeho dosavadní kariéře. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

I jen ve dvou filmech už dokážete spatřit ten Safdie Bros style trademark. Futuristická elektro hudba s nátlakem vyvíjeným na hlavní hrdiny, kteří zápasí s vlastní realitou. Realitou, co je pořádná dávka nekončícího stresu. Stejně jako v 'Uncut Gems' zajíždíte do života jedince, který opět, jako kdyby měl celý film hlavu pod vodou. Connie se snaží postarat a být na blízku pro svého mentálně zaostalého bratra Nicka, ale zároveň jej vezme, aby mu pomohl při bankovní loupeži, během které Nicka zadrží policie, což pro Connieho rozjíždí nekonečný kolotoč snah o to se k bratrovi dostat zpátky. Na film se dá dívat z mnoha úhlů. Tenhle Pattinson je definitivně autentičtější, než v 'The Lighthouse', kde se pokouší o "serious acting" a je to asi dost možná nejlepší role, ve které jsem ho viděl - taky proto, že byla přímo psaná pro něj. Velké překvapení, které jsem stupidně dlouho přehlížel, protože jsem si nebyl jistej, jestli bude stát za to. Safdie Bros přinášejí nový element, jsou to filmaři svojí doby, kteří zprostředkovávají to, co mě aktuálně baví i v literatuře a to jsou filmy s osobním náhledem do postav, které ne nezbytně můžeme a umíme pochopit v jejich úplné celosti, ale dokážeme sdílet a ztotožnit se s jejich zkušeností. ()

Související novinky

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

Dwayne Johnson ve wrestlerské biografii od A24

18.12.2023

Dwayne Johnson je stále jednou z největších hvězd v Hollywoodu. Byť nesbírá slavná ocenění za herecké výkony jako na běžícím pásu, stále dovede na svoje svaly a charisma nalákat a přitáhnout do kin… (více)

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

Obi-Wan seriál nabírá obsazení

29.03.2021

Produkce na seriálovém Obi-Wanovi bude již brzy zahájena a společnost Lucasfilm tak před malou chvílí oznámila kompletní obsazení. Vedle již potvrzených Ewana McGregora a Haydena Christensena se tak… (více)

Kdo si zahraje Batmana?

Kdo si zahraje Batmana?

17.05.2019

Aktualizováno: Novým Batmanem se stal Robert Pattinson. The Batman režiséra Matta Reevese patří mezi nejočekávanější komiksové projekty příštích let, není tedy divu, že kolem obsazení nového… (více)

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama