Reklama

Reklama

Reg je extrémně roztomilý pes, bohužel jeho majitel Doug si to nemyslí, a tak se ho pokouší zbavit. Naloží vždycky Rega do dodávky, popojede s ním, hodí mu tenisák, a než hafan stačí přiběhnout zpátky, ufrnkne mu. Jenže Reg se pokaždé vrátí a má radost, že tuhle „hru“ vyhrál. Bohužel to platí jen do dne, kdy s ním Doug popojede opravdu hodně daleko. Ztracený ve velkoměstě narazí Reg na partu toulavých psů, kteří na ulici už nabrali o poznání víc životních zkušeností než on, a ti naivnímu čoklíkovi konečně otevřou oči. Doug si s ním vůbec nehrál, on se ho celou tu dobu pokoušel zbavit. V Regovi, kterému se právě obrátil život vzhůru nohama, bouchnou saze, a rozhodne se vrátit domů a pomstít se tomu zmetkovi tou nejstrašlivější možnou pomstou, totiž uhryznutím toho nejcennějšího, co Doug má. Společně s novými psími kamarády se vydává na neuvěřitelnou pouť napříč Amerikou, na níž na odhodlané čtvernožce číhají nejrůznější překvapení včetně sexuchtivých sádrových trpaslíků, hladových orlů, halucinogenních houbiček, sucharských policejních vlčáků a zábavní pyrotechniky. Žádná z překážek však není tak velká, aby ji neobešli nebo nepodlezli. Vždyť i ta hloupá kólie Lassie se dokázala vrátit a Doug by se měl začít bát. (CinemArt)

(více)

Videa (10)

Trailer 7

Recenze (231)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Extrémní nálož, absolutní nářez, dokonalá zábava, prostě TOP, TOP a ještě jednou TOP, a je mi naprosto ukradené, respektive v souladu s filmem, naprosto u prdele, že to zde někdo dokáže označit za pokleslou zábavu, za úpadek komediálních filmů a podobný žvásty, mě je těchto diváků, ze kterých tohle padá, spíš jen upřímně líto, podstatné každopádně je, aby tyhle kecy ostatní ignorovali, a bavili se u této jízdy tak, jak jen lze. Já tu každopádně tedy nehodlám popírat, že se jedná o ten nejprimitivnější typ komedie, respektive humoru, obsahově postaveném jen a pouze na naprosto nevídaném sledu těch nejšílenějších vulgarit (CZ dabing jednička s hvězdičkou), fekálním humoru a dialozích o chcaní, hovnech a samozřejmě psím sexu. To je fakt, ovšem co jako? Důležité je, že to baví, že to má koule, že se to nebojí bořit určité hranice, že je to nekorektní, to vše je pro mě prostě daleko důležitější a zásadnější, než nějaké ubohé poukazování na nenáročnost a jednoduchost, kvůli tomu ten film totiž nevznikl, aby uspokojil intelektuálně náročné publikum. Zápletka je každopádně tedy sice tuctová a předvídatelná, což ovšem vůbec nevadí, jelikož to bohatě vynahrazují jednotlivé nápadité scény, od začátku až do konce napěchované naprosto nezapomenutelnými a ultimátními hláškami a momenty, a samozřejmě všemu zde vévodí skvostné psí postavy, které si nelze nezamilovat. No a co považuji za ještě další obrovské pozitivum, podtrhávající už jen výjimečnou zábavnost celé této jízdy, tak to že se zde po celou dobu dokázali tvůrci naprosto bravurně vyhýbat jakýmkoliv trapnostem, poučování, moralizování a podobným znehodnocujícím elementům, za což si zaslouží absolutorium, jelikož bez těchto prvků se v dnešní době již příliš komedií neobjevuje. Já jsem si zkrátka čas strávený ve společnosti těch čtyř čtyřnohých hrdinů užil jako už dlouho nic jiného, nepamatuji si, abych se u jakékoliv komedie tak neskutečně smál, a to prakticky nonstop, a opakuji, poukazování na to, že to má nízkou intelektuální úroveň, tak tomu se musím smát snad ještě víc. Za mě prostě BOMBA zábava a hotovo!!! ()

borec999 

všechny recenze uživatele

"Poďme mu odkusnúť vtáka!" Psia jazda by sa dala odsúdiť ako ďalšia primitívna, nechutná a fekálna americká komédia. Čiastočne je to aj pravda a podobným štýlom humoru film na diváka útočí. Zároveň je však na filme vidieť, že tvorcovia sa s námetom vyhrali: veľmi trefne si robia srandu z typicky nepochopiteľných prejavov správania psov (ale efektne aj z viacerých psích filmových dojákov ako napr. Marley a ja) a pri krátkej dĺžke, bujnej fantázii a kreativite scenáristov to bola nakoniec fakt sranda. Príbeh je jednoduchý (zavrhnutý es s partičkou nájdených túlavých psov ide odkusnúť svojumu už bývalému pánovi vtáka) a slúži len ako spojivo jednotlivých sekvencií, avšak podarilo sa do neho predať niečo navyše (traumy jednotlivých postáv a filozofovanie), tak aby to nebolo len o sexovaní, pití, sraní a iných potrebách. Neviem ako je na tom dabing, ale dôrazne doporučujem pôvodné znenie, jednak kvôli hlasom Willa Ferrella a Jamieho Foxxa a druhak preto, že preložiť niektoré gagy do nášho jazyka môže byť veľmi náročné. Film má inak výborné tempo, kopu humorných momentov (nevadí keď vám niektorý vtip nesadne, do pár sekúnd príde ihneď ďalší) a síce nie je tak dobrý ako napr. podobne ladený Macík, no i tak stojí za to dať mu šancu, Teda ak ste otrlejší a podobný drsnejší humor vám nevadí... 70% ()

Reklama

Zodd 

všechny recenze uživatele

Oproti jiné parodii na dětské záležitosti, Méďovi Setha MacFarlana ještě vulgárnější. Nabízí se spousta důvodů, proč tomu nevěřit (vyjma uvedení jen s dabingem, v kinosále jsem byl sám), ale výsledek je výborně vygradovaná dnes již (bohužel) old-school jednohubka, kde sjíždění k občasné sebeúčelnosti neruší. Film s sebou nese i vznešené poselství, které byste u filmu o sprostých čoklech nečekali, ale dává perfektní smysl. Jen škoda, že IMHO se nenašlo místo pro mluvící kočky, ty ve filmu mají no lines. A i když dokážu pochopit použití Miley Cyrus, při oné scéně mě to spíš rušilo, osobně jsem tam chtěl jinou pecku. Lysohlávky jsou gold, cameo Dennise Quaida příjemné překvapení. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Extrémní množství explicitních výrazů v jemném filmu a roztomilých psíčcích, co jdou zpátky domů, podobně jako kdysi v Neuvěřitelné cestě. Akorát že vůbec. Vy k.ndy chlupatý, za..baný srač.oidi. Je to správně úchylně ujetý a pokud nejste naladěni na tento styl, asi s klidem dáte odpad. Já se náramně bavil, a i když to na pětihvězdu fakt neni, na příjemný večer strávený s vaším mazlíčkem to stačí. Český dabing je tady výjimečně nutností, protože Amíci mají jen fuck stokrát jinak přeskloňovaný. Zato ty naše peprné české výrazy to vážně dobře oživují. Jo a teď si vážně řikám, jak by vypadal podobný film pro "kočkaře". 75% ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Jako velký milovník zvířat a psů obzvlášť se samozřejmě ráda dívám na filmy s pejsky jako hlavními hrdiny. Ty většinou můžeme rozdělit do dvou kategorií - komedie pro celou rodinu a uslzená dramata, po kterých jste zralí na návštěvu terapeuta. O téhle komedii jsem se dozvěděla nedlouho před její premiérou a rozhodně ji nemůžu doporučit těm z vás, kteří nemáte rádi sprostá slova a sexistický humor. Ze stejného důvodu ji nemůžu doporučit ani rodičům s dětmi, její přístupnost je totiž 15+. Hlavními hrdiny jsou sice roztomilí pejsci, ti ale místo štěkání mluví hůř než dlaždiči. Jednoduchou zápletku o psovi, kterého jeho zlý páníček odveze desítky kilometrů daleko, aby se ho zbavil, tvůrci filmu prozíravě zabalili do devadesáti minut plných drsných a hodně sprostých vtipů. Nebáli se ale ani dojemných chvilek jako vystřižených z psích dramat, ze kterých si často zároveň dělají legraci a přímo na ně odkazují (například jedním hodně vtipným hereckým cameem). Musím pochválit také vynalézavý a kvalitní český dabing (v kině jinou verzi neuvidíte), ráda se ale podívám také na originální znění. Jeden z nejlepších filmů roku, no fakt! Jenom musíte být trochu odolní :). Skoro 5*. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (12)

Reklama

Reklama