Reklama

Reklama

Rozhovory s vrahem: Výpověď Johna Waynea Gacyho

(seriál)
  • USA Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes
Trailer
USA, 2022, 3 h 5 min (Minutáž: 60–65 min)

VOD (1)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Stýkal se s mocnými a lovil zranitelné. Za jeho usměvavou tváří se skrývala temná mysl sadistického sériového vraha. (Netflix)

Recenze (37)

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ano, je už dlouho známým faktem, že Netflix má tento typ dokumentárních sérií či minisérií zkrátka "v paži". Conversations with a Killer: The John Wayne Gacy Tapes je totiž opět velmi vydařenou záležitostí, v níž společně s vyšetřovateli rozplétáme hrůzné vraždy mladých mužů, za nimiž stojí jedna lidská zrůda. (Netflix) ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Gacy patří zaslouženě mezi ďábelské trio nejslavnějších sériových vrahů 20. století. Bundyho i Dahmera však hodně zastiňoval ve snaze a hlavně schopnostech zapadnout do společnosti. Gacy svoje nechutné záliby velmi dobře maskoval rodinným životem, byl společenský a pracoval pro komunitu. Všichni ho stále mají spojeného s rolí narozeninového klauna, kterou ale nedělal zase tak často a tato jeho děsivá póza překvapivě nedostane mnoho prostoru ani v dokumentu. Berlinger však odvedl další skvělou práci. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Príbeh pederasta, ktorý chodil prcať mladíkov a najmenej 33 z nich zabil. Všetkých buzerantov nalákal na svoj ranč tým, že im chce ukázať kúzelnícky trik. A oni si mysleli, že to bude asi nejaký odpichnutý Riitberger spojený so skokom do kakáča. Žiaľ, mýlili sa. Síce bolo aj trochu sodomie, ale potom nastalo šialenstvo. Inak trest smrti smrtiacou injekciou je v takýchto prípadoch veľmi málo. Mal okúsiť tie isté mučiace techniky, aké vymyslel obetiam on sám. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Vzrušující pohled do mysli a života jednoho z nejznámějších amerických sériových vrahů. Dobře  strukturovaný. Na dokumentu je zajímavý historický kontext jak v sedmdesátých letech mohl Gacy zneužívat důvěřivost mladých mužů a teenagerů , zvláště těch, kteří utekli z domova, nebo byli vypuzeni svou rodinou. Dost jich mělo kriminální sklony, byli závislí na drogách. Právě detaily vyprávění jsou nejsilnější. Pro některé diváky to ale může být moc zneklidňující na to, aby se bavili. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jo, Netflix už tyhle věci vaří podle zavedeného (a nutno dodat, že funkčního) receptu jako v závodní kuchyni.. a docela je to znát.. Trošku toho, trošku támhletoho, na časové ose tam a zpět a tam a zpět a nakonec to zaobalit jakože do příběhu těch obětí (protože ten maniak okolo kterého se to celé točí a kvůli kterému na to každý koukne přece není podstatný..). Název láká na nějaké tapes, ale z těch údajných šedesáti hodin záznamu tady slyšíme jen asi 15 minut.. a je to dobře, protože i z toho mála je jasný, že těch 60 hodin je 60 úmorných hodin žvatlání sebestředného sedmilháře.. Obrazově nic moc explicitního.. Přiběhově to není tak napínavé jako řádění Nightstalkera a ani tak sofistikované jako patálie Teda Bundyho... Malej barák na předměstí se třiceti mrtvolama pod podlahou ale budí respekt. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

Treba uznať že tieto dokumenty Netflixu sú na veľmi dobrej úrovni, posledná epizóda so samotným súdnym procesom je asi najviac emotívna. Vadia niektoré pomerne často sa opakujúce zábery a viac menej neprekvapuje aký "úspech" Gacy, Teda Bundy či Dean Corll zhruba v rovnakom období dosiahli. Darmo, Spojené štáty boli vždy krajinou neobmedzených možností, na nešťastie pre mnohých ľudí... ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Berlinger si po Bundym vzal na paškál dalšího nechvalně proslulého sériového vraha a ačkoliv se jede podle stejného principu (výpovědi svědků, dobové záběry, přehledná časová osa, hlas samotného pachatele z pásek) opět to funguje velmi dobře. Gacy byl úplně v klidu mohl sloužit jako prototyp sériového vraha - fixovaný na otce, který ho měl za slabocha a občas ho trochu proplesknul a navíc gay, což nebylo v šedesátých a sedmdesátých letech zrovna v módě. Gacy sám to sice nikdy nepřiznal, nicméně i díky tlakům okolí sám sebe za svou homosexualitu nenáviděl a svojí nenávist si vybíjel na mladých chlapcích a mužích, kterých zabil několik desítek. Samotný dokument se nesnaží být nijak šokující a explicitní a naopak jde spíš popisnou a vyprávěcí cestou. Na zajímavosti mu to každopádně nijak neubírá...70% ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele

John Gacy prý byl cibule. Jak by řekl John Douglas, máme tady nějaký stresor, jelikož Johna od mládí mlátí jeho táta, který přijde domů po dvanáctce a je nasraný a agresivní, jelikož mu John pravděpodobně vypil pivo. U Johna se už od mládí vyskytují sklony k sodomii a nákloností k mužům, sám sebe však vždy nazývá bisexuálem, který nenávidí ty “přiteplený fagy“. Jinak žije docela obyčejný život jako každý z nás; miluje svou práci, nemiluje svou ženu (i tu druhou), nemiluje homosexuály a miluje své koníčky a to sice malování domů, oblíkání se za klauna a příležitostná vzájemná felace s mladíky, které potkal v místním baru nebo v práci a u kterých provádí orální sex i když jak sám říká “jsou to jenom obyčejní buzíci“. Okey. Nedej však bože, že by se to těmto mladíkům nelíbilo, to ho potom popadne amok, zabije je a zakope ve sklepě, kde to už začíná smrdět jako v řeznictví u vietnamské tržnice. Nikomu přitom nepřijde divný, že mladíci kolem Gacyho domu mizí jakoby padali do Einstein-Rosenova mostu uvnitř kolabující hvězdy a úplnou náhodou si toho všimnou, až když jich zde zmizí 33. Nakonec ho chytí a píchnou do něj smrtelnou dávku nějaké chemické sloučeniny, čehož se přiznám nejsem moc velký fanoušek, jelikož křeslo, gilotina a provaz mají větší osobnost. I když v případě Gacyho by u provazu byl problém najít dostatečně pevnou větev, která by pod tím tlustým zmrdem nepraskla. Verdikt. ()

Motinski 

všechny recenze uživatele

John Gacy bol zviera. Najstrašnejšie ale je že jedno z mnohých. Netflix zase ukázal čo mám na ňom posledné roky najradšej a opäť doručil technicky bezchybný dokument. Od strihu cez rezonujucu hudbu v pozadí (tentokrát ale nie tak výraznú) až po autentické zábery a nahrávky. Všetko dôležité rozobraté do hĺbky a iba s 3 časťami. (väčšinou som bol zvyknutý na 4) Prečo teda nie plné hodnotenie ? Objektívne by asi bolo zaslúžené ale nedostalo sa mi to až tak pod kožu ako Bundy Tapes, a nebolo to tak napínavé ani atmosférické ako Night Stalker. ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Jó, to byly časy, kdy se ještě děcka mohly toulat samy po ulicích. Občas se teda nějaký ztratilo, ale nakonec se jich docela dost našlo schovanejch u jednoho chlápka pod barákem. Pokud máte rádi sériový vrahy, musíte se na to podívat. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

John Wayne Gacy je jeden z nejvíce fascinujících a zároveň nejodpornějších sériových vrahů a Netflix opět potvrdil, že mu tenhle typ dokumentů jde na výbornou. Tentokrát je zpracování ještě o něco přívětivější, než třeba v případě Bundyho - tři díly jsou úplně akorát, takže se nedostaví pocit zbytečného natahování. I v těch třech hodinách je řečeno naprosto vše, dokument je informačně pestrý a po vizuální stránce a stránce zpracování naprosto perfektní. Jistě tak není žádným překvapením, že vašim zrakům doporučuji (ač to není nic příjemného, je to skutečně nesmírně zajímavé, autentické výpovědi přeživších a příbuzných obětí samozřejmě nescházejí) a já se těším, že Netflix brzy přinese další obdobný dokument. 90%. ()

elanius 

všechny recenze uživatele

Tentokrát sa to Netflixu znovu podarilo a naservíroval nám napínavý a parádne vystavaný dokument. John Gacy bol naozaj beštia. Mrazivý, hnusný pocit sa ma držal všetky tri diely. Som rád, že sa spravodlivosti v tomto prípade učinilo zadosť. 7/10 ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

3 díly o jednom z "nejznámějších" sériových vrahů...Konečně. On je pro mě ukázkou toho, že si nikdy nemůžete být na 100% jisti, že ten, koho dlouho a dobře znáte, nedělá právě to, co tento usměvavý pán ;) ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Tento dokument má naviac v tom, že sa zachovali Gacyho audio nahrávky pri výsluchoch a mali možnosť byť zverejnené. Škaredý tučný zakomplexovaný slizák ľahko dostáva k sebe domov mladých, pomerne hlúpych chlapcov, ktorí sa spamätajú až so zviazanými rukami za chrbtom. A keď už ich nemal kde dávať pod základy domu, hádzal ich do rieky. Logické. Najviac ma v tejto ľudskej mizérii zaujali tí klauni, ktorých obrazy mal po stenách v dome. Nikdy som nemala rada klaunov, ani iných šašov, ktorých je teraz neúrekom. Kde len pozriem, tam je nejaký šašo či pajác, snažiaci sa vydobyť si pozornosť (TV, Instagram, YouTube...). Všade sú tí vtierajúci sa zmrdi. Gacymu tiež išlo iba o pozornosť a uznanie v jeho chorej mysli. Nebol nepríčetný, ako podľa mňa správne skonštatoval psychiater, ale vedome uskutočňoval svoje vraždiace chúťky. Je mi ľúto, že bol v detstve týraný (ako väčšina vrahov), ale priala by som mu (predtým ako ho poslali do smrtiacej komory) aby ho niekto zopár krát prešiel tým mrte veľkým umelým vtákom, ktorým znásilnil svoju obeť (alebo viac). Chlap - jeho obeť - to polícii hovoril, nik to neriešil, lebo že vraj "gay", tak od toho ruky preč. Ja by som sa pri tom kreténovi proste neudržala a zmlátila ho do bezvedomia, a keby sa prebral, tak zase, a zase... Z toho, čo by po ňom zostalo, by som si pekne namaľovala ústa a líca ako poriadny klaun. ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Jiný přístup než u Night Stalkera. Focus na vraha. Policisté spíše stafáž. Dobově někde před začátkem behaviorální sekce F.B.I. (takže před Mindhunterem). Všechna ta vyšetřovatelská práce byla taková ´dřevní´(tím nemyslím amatérská). U Gacyho bylo fascinující jak chtěl mocí mermo zapadnout do společnosti (politická angažovanost, komunitní grilovačky, dvě manželstí, kariéra klauna). Přesně ten typ, ke kterému  sousedé řeknou: ´Takový hovorný, společenský, přátelský. S ničím násilným bych ho nikdy nespojoval.´ Až mu spod baráku vytáhnou 30 mrtvol (zbylé tři byli v řece, protože se pod dům už nevešli). Poutavý dokument. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Výborný od začátku do konce. Tento obrazově vymazlenej dokument je jasným důkazem toho, že trest smrti má smysl. Je to jediný trest, z něhož mají pachatelé těžkých zločinů skutečně strach. Vězení není dovolená u moře, ale je to život. A někteří lidé (?) už na něj ztratili nárok. ()

janesX 

všechny recenze uživatele

Po pravde, počas prvého dielu som nemal bohviekú chuť venovať ešte ďalšie dve hodiny mojej pozornosti životopisu sériového vraha (nepatrím ani do kultu vyznávačov sériových vrahov) a tým akoby prispievať ešte viac k jeho "sláve". Ale pri druhej časti som sa snažil už to tak nebrať a išlo to. V tretej sme sa ako tak dostali aj do hlavy tohto 33 - násobného vraha a zistili sme že to bol arogantný a vychcaný parchant, neurotický psychopat, ktorý to mal v hlave inak úplne v poriadku. Tiež sme zistili, že Gacy bol od mala šikanovaný svojim alkoholickým otcom (asi by som dal kreslo aj jemu). Napokon sa dostavilo aj krútenie hlavou, keď sa ukázalo, že tento zmrd si po vynesení rozsudku trestu smrti ešte 15 ďalších rokov predlžoval život neustálym odvolávaním sa a na onen svet ho odprevadili vlastne až v starobe. Do skľučujúceho stavu ma dokument dostal až na samom konci, keď ukazoval po jednom fotografie všetkých obetí, teda tých, čo sa doposiaľ podarilo identifikovať. Za jednotlivé časti ***,**** a ****. ()

Wiluna 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ za mňa, zatiaľ najslabšie spracovanie dokumentu o sériovom vrahovi a pritom bol jedným s najodpornejších, najoplzlejších a najkrutejších svojho druhu. Chýbala tu správna hnacia sila, ako napríklad pri Night Stalkerovi, kde to zlo okolo Ramireza bolo cítiť omnoho intenzívnejšie. Nedokázala som sa hlbšie vžiť do tvrdení, celé hovorené slovo bolo akési fádne. Zlá bilancia, ak človek pri niečom takomto viackrát zaspí a má to len 3 časti. Potom následné pretáčanie.... Čo ale na mňa zapôsobilo až veľmi, bol pre zmenu rečový prejav samotného Gacyho v jeho výpovedi. Ten nechutný, arogantný postoj a opovrhnutie nad obeťami o ktorých sa zväčša vyjadroval drsne a neúctivo mi neskutočne prekážal, urážal a vzbudzoval nefalšovaný hnev. Ok, taký Dahmer si na obetiach sem tam aj pošmakoval, vyvŕtal aj dierku navyše ak bolo treba, ale neopovrhoval svojimi obeťami, ani svoje obete zámerne netýral a neukájal sa na ich strachu. Gacyho mali rozobrať podstatne viacej nakoľko toto je slabý odvar z toho, čo  mohli z tohto neprijemného, bezočivého psychopata „natopiť“. ()

Reklama

Reklama