Reklama

Reklama

Hry na cestě

  • Česko Silniční hry (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Řidič kamionu Pad Quid je náhle vytržen z nudy za volantem. Náhodné setkání s psychopatem, který znásilňuje a vraždí mladé dívky, mu změní jednotvárnou cestu v peklo. Když na něj rukou zamává mladá stopařka, vezme ji. Společně pronásledují nebezpečného vraha...ale všechno dopadne jinak, než bychom očekávali. (Film & Video Studio Prague)

Recenze (54)

J.F.B. 

všechny recenze uživatele

"TOMORROW'S BACON" Na tom, že jsem tento opravdu povedený snímek viděl, má hlavní a jedinou zásluhu Real Tom Hardy, který mne vlastně s žánrem ozploitation seznámil a tento film (a pár dalších) mi doporučil, za což mu moc děkuji. Protože tohle bylo naprosto skvělé – od excelentního Stacyho Keache s jeho monology a komentáři okolního světa a všelijakých figurek, které na cestě on a jeho dingo potkávají, skvostnou kameru (australská krajina je prostě nádherná!) a výtečnou celkovou atmosféru, jež je někdy opravdu hutná (ale jindy zase opravdu zábavná). No a o velmi morbidním závěru (který mne upomíná na jeden skutečný případ a příjemná představa to zrovna není...) ani nemluvě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Toto som si chcel pozrieť už dávnejšie, ale omylom som si namiesto toho zohnal film s relatívne podobnou zápletkou a s relatívne podobným názvom Road Games. A čakanie sa oplatilo. Musím povedať, že to má strašne fajn poetiku. Mnohým to nebude vyhovovať, radi by „normálny“ krvavý hororový triler, ale mne sa práveže páčilo, ako tu bolo na všetko čas, ako si príbeh plynul pokojným, ležérnym tempom, mal čas zastaviť sa a vlastne sa tu toho moc nestalo. Najväčšiu zásluhu na tom zjavne, rozhodne a bez debaty má fantastický Stacy Keatch, ktorý je úplne suverénnym sympaťákom a perfektne si padol do noty s mladučkou Jamie Lee Curtis, ktorá bola v roku 1981 hviezdou série Halloween a iných hororov (Terror Train, Hra na vraha, Hmla). Austrálčania si ju požičali z Hollywoodu a zjavne jej to padlo vhod, je uvoľnená, je prirodzená, je sexi. A je medzi nimi zábavný, dynamický vzťah, nie milenecký, ale nie úplne ani ako otec a dcéra. Sú tam dve veci, ktoré sú úplne mimo (wtf scéna telefonátu na políciu a wtf scéna s člnom na ceste). A to som samozrejme ešte nespomenul extra namakaného dinga (???). Richard Franklin neskôr natočil horory Link a Psycho 2. Od istého momentu začalo byť zrejmé, že všetko smeruje k absolútne šokujúcemu finálnemu twistu, mal som asi dva tri tipy, no napokon prekvapivo nevyšiel ani jeden a film sa skončil úplne štandardne, čo ma dosť zaskočilo. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Výrazově neukotvená, ale relativně příjemná záležitost. Je to thriller? Komedie? Horror? Ani jeden žánr tady Richard Franklin nenakopne pořádně, ale překvapivě mi to nijak zvlášť nevadilo a díky Stacy Keachovi to velmi slušně odsípá. Kamera je skvělá (90% filmu se odehrává na pouštních silnicích austrálie, které brázdí kamioňák trpící samomluvou) a ROADGAMES je očividnou inspirací pro jinou kultovku - HITCHER. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Svěží, veselej thriller, plnej vtípků, lekaček, zábavných monologů a dialogů, zábavných postav. Taková skvělá oddechovka. Navíc australský filmy mám hodně rád a tenhle rozhodně nezklamal. Nečekejte nějakou vyloženě děsivou akční jízdu, ale spíš hodně pohodovou projížďku. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Road games je slušný thriller od protinožců, který se může brát stejně dobře jak mírnější ozploitation, tak drsnější road movie. Kdysi běžely v noci na nově. Moc dobře si to pamatuju, byl jsem ještě prcek a totálně mě to vyděsilo. Film pojednává o řidiči kamionu, co začne stavět teorii, že řidič dodávky, na kterou stále naráží, je hledaným sériovým vrahem... Dneska už to samozřejmě tak strašlivě nevyzní, přesto to má svoje chvíle. Jak napínavé, tak i ty vtipné. Posledních 30 minut je docela našlapaných (scénu v přívěsu jsem si pamatoval do dneška), ale nesmim se pozastavovat nad logikou většiny osazenstva, zvláště policistů. Stacy Keach alias Sledge Hammer jako řidič trucku je sympaťák a krásná stopařka Jamie Lee Curtis je ....... je prostě Jamie Lee Curtis :) ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Hodně slušně natočený hitchcockovský thriller se sympatickým obsazením ke konci bohužel značně zhloupne a vy se nestačíte divit, proč se padouch i hrdina chovají jako totální idioti... ach jo. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Film se převážně odehrává v kabině náklaďáku, kde řidič Patrick Quid (Stacy Keach) vypráví svýmu dingovi teorie o lidech, který vidí různě po cestě. Zaujme ho ale člověk v zelený dodávce, kterýho během svojí cesty pořád někde potkává a díky zprávám v rádiu postupně přichází na to, že právě on je ten vrah, o kterym v rádiu slyšel... Je to taková komornější a trochu nudnější verze filmu Stopař. Ale tam byla jednoznačně nejdůležitější postava záporáka. Tady se záporák vždycky jen tak na chvilku mihne a mam pocit, že za celej film snad neřekne ani slovo. Tady celej film stojí na tý kladný postavě. Sice je to postava poměrně sympatická a dobře zahraná, ale nějak se tam nic moc neděje a postupně mě to začalo nudit. Spíš mě to zaujalo víc jako road movie, než jako thriller. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Silniční hry jsou fajn hlavně díky pohodovému scénáři a sympatickému Keachovi v hlavní roli samomluvou trpícího tiráka, který při křižování australskou pustinou padne na stopu sériového vraha žen. Roadthrillerovou notu ale začne film tvrdit až v druhé polovině a Jamie Lee Curtis si užijeme jen asi půl hodiny. ()

TheRaven 

všechny recenze uživatele

Drama bez dramatu, thriller bez napětí. Když už se objeví náznak atmosféry, zabije ji nevhodný vtípek. Co to teda mělo být? Nepovedený thriller nebo nepochopená komedie? Já vim, neškatulkovat, ale tenhle kousek mě neoslovil, ať už měl být čímkoliv. Výsledek?: nuda, šeď, špatně napsané, lehký podprůměr. Občas zábavný pouze hlavní hrdina a krátký výstup Jamie Lee. Celkově možná jedna nebo dvě opravdu dobré scény. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Bez napätia, takmer bez ničoho, čo by mal thriller žáner ponúknuť. Najmä prvá polovica je skôr takým blbnutím bez príčiny. Svoje robí aj samotný soundtrack, ktorý viacmenej nastolené situácie odľahčuje, než by nahnal strach v pravom slova zmysle. Monológ je tu kráľ, takže kto si vsadil na dialógy, bude chudobnejší než kostolná myš. Nie, že by komunikácia nedostala žiadny priestor, no je to príbeh "kamionistu" a jeho "dinga", nie "Pařba ve Vegas". Záver je tým čo bolo od úvodu očakávané, tak aký že to thriller? Bavilo. Na jedno vzhliadnutie. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Chrumkavá hra na Hitchocka, ktorá pripomenie množstvo starších aj novších filmov. Napínavá, atmosferická a občas aj vtipná žánrová jazda. Možno jednohubjka, ale o to intenzívnejšia. 8/10 ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"PLEASED TO MEAT YOU!" -------------- Okej, v prvom rade chcem poďakovať spicegirls za tip. A čo ďalej? Nesmierna spokojnosť. Stacy Keach je môj obľúbený herec, ktorého nemám kompletne prešacovaného, čo som ale videl však stálo za to. Chcel som nejaký snímok z jeho mládí, v ktorom by hral väčšiu, príp. hl. rolu a film sám o sebe by zároveň nebol prvotriedna žbrnda. Naposledy to bolo Nadmuté mesto a teraz Roadgames. Poctivo budovaná atmosféra zo starej školy z prostredia austrálskeho zapadákova a jeho vyprahnutej pustatiny. Rozbeh trvá takmer hodinu, čo vôbec nemusí vadiť, čas divákovi spríjemňuje fenomenálny Keach s jeho trefnými monológmi a dialógmi so svojim dingom, taktiež je možné užívať si okolitú krajinu, kameraman sa o túto možnosť svedomito postaral, niektoré zábery sú, že pfúúú, dovidenia. Je tu ešte aj Jamie Lee Curtis, čo len na atmosfére pridáva, pretože evokuje Halloween, čo mi rovno prikazuje, aby som si to išiel zas pozrieť, takže ja idem! A hneď! Silné tri hviezdy a zrejme čoskoro pacnem aj štyri! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Keach v roli Quida, který je momentálně řidičem tiráku, je sympatický i protivný současně. Když za volantem mluví sám se sebou a komentuje okolí, tak to ještě jde, jak ale začne foukat do harmoniky, je to k zbláznění stejně jako ten autoalarm. Štěstí, že občas provede nějakou legrácku. Sejmutí člunu jsem si s ním radostně prožil, i když tedy trvalo, než se do nerudného dědka opřel. Příjemné napětí měla scénka na útesu, veselá byla i záchodová. Občas jsem na něj sice křičel, ať tam neleze, ať dá na dinga (nebo to nebyl dingo?), ale nebylo to nic platné. Okouzlující Curtisové si člověk moc neužije, protože si to po krátké době svojí všetečností zavaří. A pak ta dodávka! Samozřejmě nejlepší je závěrečná honička, kdy napětí stoupá úměrně s tím, jak se zužují uličky, jimiž dodávka uniká. Pěkná hudba šlape, chvílemi trilkuje, jako by šlo o zamilovanou komedii, a pak zase přitlačí na temnější strunu. Jo a ta tlusťoška si skoro zasloužila zkusit létání....Dobrá oddechovka na 3-4*. Možná kdyby přidali porcování stopařek v přímém záběru, tak bych se přiklonil k vyššímu hodnocení...ale hlavně jde o poněkud nevyvážený film, který si člověk chvílemi užívá a najednou je prázdno a tak.... ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

[Cinematik 2014] Byť Hitchcock kamionista, natočil by Roadgames, s gráciou vystavaný inteligentný "cestný thriller" so šarmantným Jamesom Stewartom v hlavnej roli. Aspoň to sa nám snaží Franklin povedať. Lenže on nie je Hitchcock, Stacy Keach v roli muža trpiaceho halucináciami a rastúcou paranoiou na stope zločinu (nech je akokoľvek vynikajúci) nie je Stewart a ten film nie je tak inteligentný. Pomalé tempo rozprávania ozploitation modelu a slabé napätie vynahrádza nadhľadom a ostrovtipom hlavného hrdinu, ale nezáživnosť množstva sekvencií je stále ubíjajúcejšia. Pocta Hitchcockovi a jeho klasickým motívom (priame citácie Vertiga) sa tak z diváckeho uhlu pohľadu mení na trochu neohrabané variovanie maestrových obľúbených prvkov. Násilie mimo záber a potlačená dravá dráždivá sexuálnosť drsného príbehu s až psychologickými kontúrami prispievajú k zmiešaným pocitom z filmu. Toto je jasný kult, ale len pre úzky okruh divákov, do ktorého, žiaľ, nespadám. 65% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Ale, jo taková jednohubka která dokáže pobavit nějakým vtípkem ale dokáže být i napínavá. Řidič kamionu Pad Quid(Stacy Keach) je sympaťák a potěší i mladá Jamie Lee Curtis ikdyž té si divák zas až tak neužije. Film celkem rychle utekl. Na jedno podívání zcela dostačující. 3hvězdy. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Austrálské filmy s horrorovými a mysteriózními zápletkami z této éry mě baví, obvykle dýchají velmi osobitou atmosférou se závanem menší nebo větší exotiky a vydávají se v ději často nepředvídatelnou cestou. Tak tomu bylo i u Her na cestě, u nichž jsem však po celou dobu prožíval až kolísavě rozporuplné dojmy. Chvílemi mi byl Stacy Keach jako hlavní protagonista nesympaticky protivný, otravoval mě svým drzým chováním a popravdě jsem mu moc nerozuměl, jindy mě však hodně bavil, třeba svým povídáním k sebe samému nebo pejskovi na cestách, na nějakou chvíli si mě získal, až jsem mu v poslední třetině plně fandil... měl jsem to tak ovšem s celým filmem, který střídal různé žánry, občas hrál na vážnou notu, jindy jakobych sledoval komedii. Vlastně bych mohl tu neustálou rozporuplnost brát i jako klad, jenže to bych nesměl mít úplně nejrozporuplnější pocit ze závěru. Přičemž jakoby tenhle film nabízel hned dva konce a zatímco ten první (poetický) mi svou lehce ujetou náladou sedl, ten druhý (horrorový) včetně ryze brakové pointy s lekačkou na závěr jsem už vnímal jako totálně mimo a zbytečně překombinovaný. Byly to zajímavé HRY, občas tak trochu i s divákem, ale prozatím z mé strany jen za silné 3*: [70%] ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Tyhle pomalé ozploitationy, ve kterých se nic neděje a kde nás tvůrci celý film tahají za nos, aniž by se něco nebo cokoliv stalo, už prosím ne. ()

bassator 

všechny recenze uživatele

45th KARLOVY VARY INTERNATIONAL FILM FESTIVAL 2010 - MIDNIGHT SCREENINGS: OZPLOITATION - Půlnoční filmy: Ozploitation (Roadgames / ROADGAMES / Silniční hry) - Jedna velká nuda... - 6. 7. 2010 - kino Čas - Karlovy Vary - 30% ()

classic 

všechny recenze uživatele

„Cestné hry” sa výsostne uskutočnia iba na austrálskych cestách, a to konkrétne medzi týmito dvomi mužmi : Prvý, ako sa tradične povie, dobrák od kosti, ktorý by aj tú svoju poslednú košeľu dal, je Patrick Quid, šofér nákladiaku, ktorého spolucestujúcim je práve Boswell, psovitá šelma Dingo, čo je trochu, povedzme neobyčajné. Druhý, ako sa zvyčajne hovorí, je sériový vrah (stopárok), to jest neznámy chlapík s tmavo-zelenou dodávkou, ktorý bude Paťovi neustále visieť za zadkom, alebo postupne sa snáď »miska váh« konečne obráti na opačnú stranu ? Počas toho jednak zastaví istej, hysterickej a hrdzavej žene Madeleine Day, vďaka čomu môže nadviazať na verbálnu komunikáciu, a tak mu aspoň rýchlejšie ubehne voľný čas, ktorého má v podstate, neúrekom. Niežeby sa vyslovene len nudil, totiž, často stretáva rôznych bláznov, ktorí doslova hazardujú so životmi na komunikáciach, viď starší pán s dreveným člnom "Lady Luck II" , uchopeným na prívese, bohužiaľ zrovna jemu šťastie priať extra nebude. A do tretice vari už všetko dobré, keďže kočku v bielom klobúku, už dva krát míňal, a ani raz pritom nezastavil, a tak teraz má unikátnu príležitosť, aby mu spríjemňovala spoločnosť, no namiesto toho, sa zoznamuje s potenciálnou hrozbou. Odteraz to začína byť čoraz viac zaujímavejšie, čo si isto uvedomuje i Pamela, "hitch" ("cestovateľka autostopom"). Sherlock a Watson sa síce (ne)dajú len tak ľahko zastrašiť, ale ak už pôjde konečne do tuhého, tak nebude Holmesovi do smiechu... / Legendárny thriller od protinožcov, ktorý je mixom Duelu a Stopára, ale zároveň aj prirovnávaný k Hitchovmu Oknu do dvora, a tak sa dá celkom podotknúť, že napätie mu just vôbec nechýba. Ústredná dvojka je vskutku veľmi podarená, najmä Stacy Keach, si väčšinou stále čosi šomre popod nos. Jamie Lee Curtis nemá toľko hereckého priestoru, ako v desivom a kultovom horore - Halloween, no i napriek tomu nebola iba do počtu ! Film má taktiež i kvalitnú montáž a imidž, bez čoho by sa sotva obísť mohol. Trochu som na záver váhal s konečným hodnotením. Ako vidieť, ostalo na troch "dobrých" hviezdičkách, čo nie je ani veľa ani málo, taký, zlatý stred. ()

Reklama

Reklama