Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Ariel je poněkud vzpurná mořská víla, která žije v podvodní říši v Atlantiku. Touží poznat svět lidí, i když ji její otec, vládce podvodní říše Triton, důrazně varuje, že obyvatelé moře to mají přísně zakázáno. Ariel se zamiluje do prince Erika, kterému zachránila život, když jeho loď ztroskotala v bouři. Aby ho mohla znovu spatřit, požádá o pomoc mořskou čarodějnici Ursulu. Ta slíbí, že jí na tři dny přičaruje lidské nohy, výměnou za její krásný hlas. Ale pokud ji během této doby princ z lásky nepolíbí, bude se muset vrátit do moře a navždy čarodějnici sloužit. Ariel na to přistoupí. Netuší ale, že Ursula udělá vše, aby Ariel prince nezískala. (TV Nova)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (167)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsou v tom chvíle, kdy bych i plný počet dal, ale celkový dojem z toho na víc než lepší 3* nemám. Nemůžu si pomoct, ale i na mě to bylo až moc dětské, většina písniček až na jednu mě taky nijak nezaujala a ačkoli tu původní "pohádku" znám, stejně to na mě bylo až moc romantické, takové zaměřené spíš na holky. Na tom samozřejmě není nic špatně, ale mě jde o to, jak moc to osloví mě, že... Jinak nejlepší postavou tu byl bezkonkurenčně Sebastian, protože nebýt jeho, tak je to podle mě dost mdlé. Takhle jsem si to díky němu aspoň do jisté míry užil. Lepší 3* ()

Koda 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla, která rozhodně nesmí chybět k Disney originálním snímkům. Barevný podmořský svět plný barevných rybiček včetně Šupinky a mořských víl. Barevnost obohacuje nezapomenutelné originální písničky jako Kiss the Girl, Under the Sea, Part of your world, vše je shrnuto do celovečerního animovaného filmu. Setkáme se tu se Sebastianem, starostlivým krabem, který je vynikající dirigent a hudebník, ale bojí se o Ariel, která touží být "nad hladinou". Šupinkou, malou rybkou, který je nejlepší kamarád Ariel a snaží se být s ní co nejvíc. Přísným, ale velice moudrým vládcem Tritonem, nebo třeba s hloupým rackem Rudolfem, který si myslí, jak moc je chytrý a přitom si strká vidličku kam nemá. Zastavím se u Uršuly a paní dabérky Zawadské. Mrzí mě, proč už nedabuje takové potvory, protože ona je ta pravá, její hlas je krutý, dokonalý, má šmrnc, všichni ji sežereme její rozlobenost. Škoda, že nejsem holka, hned bych si tenhle film pouštěl stále dokola, ale i tak je tenhle film klenot Disneyho produkce a rozhodně se jen tak neztratí z paměti. ()

Reklama

BlueZero 

všechny recenze uživatele

Skvelý animovaný film z dielne Walt-a Disney-ho. Typycké boli aj doprovodné postavi hlavnej hrdinky. Vyzdvyhnúť by som chcel hlavne kraba Sebastiana, ten mal fakt veľmi dobre vystihnuté emócie. Aj keď nemám rád spev v rozprávkach, musím uznať, že tu bol dobrý. Aj keď som mal možnosť vidieť len dabovanú verziu. Dokonalá zábava pre malých i veľkých. ()

Shaleman 

všechny recenze uživatele

Nemohl jsem uvěřit, že se na něco takovéh budu muset dívat. pamatuji si na seriál, jež jsem už jako dítě nenáviděl a považoval ho za pohádky pro holky - a já sem přeci kluk! Ale najednou nebylo na co koukat a můj syn chtěl něco jiného a jeho maminka jakožto správná žena pustila právě tohle a já... nemůžu popřít kvality, jaké se po cca půlce filmu ukáží. Byl jsem opravdu překvapen kvalitou, jakou mě příběh krásné (opravdu krásné) Ariely ukázal a po dlouhé době jsem nedokázal od pohádky pro holky odtrhnout oči, zatímco můj syn téměř okamitě usnul... Buď jsem sentimentální, nebo zapracovalo mé já malé holčičky ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Mnohem lepší než Aquaman. Pohádková klasika o tom jak hezká šestnáctka chtěla mít krásné nohy a sbalit prachatého prince. Menkenova úžasná hudba vás chytne za srdce. Bitka v závěru vám připomene, co všechno vykradli druzí a třetí Piráti z Karibiku. P.S: Krab v kuchyni je téměř geniálně hororová scéna, která určitě spoustu dětí odnaučila jíst plody moře. Ryba je kámoš, ne žrádlo. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (61)

  • Při závěrečné svatební scéně byla poprvé v historii kinematografie použita digitální technologie. (Dlee)
  • Sebastianovo celé krabí jméno v originále zní Horatio Thelonius Ignatius Crustatious Sebastian. (AngelLucy)

Související novinky

Lady Gaga v Malé mořské víle?

Lady Gaga v Malé mořské víle?

16.10.2018

Následující novinku si zařaďte do složky „nepotvrzené spekulace“, nicméně podle čerstvých zpráv projevilo studio Disney zájem o zpěvačku a herečku Stefani Germanottovou aka Lady Gagu (Zrodila se… (více)

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

Disney posílá do kin letadla a velký mráz

24.12.2012

Vánoce bez pohádky? Nebojte, máme pro vás hned dvě. I když jedna z nich bude vlastně letní hit. Možná. Studio Disney původně chtělo uvést Planes, spin-off k pixarovských Autům, rovnou na DVD a blu… (více)

Reklama

Reklama