Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kocoura Garfielda má každý rád. Válí se v křesle, kouká na telku a pochutnává si na svých oblíbených lazaních. Sem tam se pustí do svého páníčka Jona, i tak je ale králem vlastního vesmíru. Jednoho dne vezme Jon Garfielda k překrásné veterinářce Liz Wilsonové, odkud si přinesou domů malé vrčící nic, co běhá za vlastním ocáskem a které Garfield k smrti nenávidí - pejska Odieho. Tenhle malý ničema si může doma dělat, co chce: neustále bezdůvodně štěká, hloupě naráží do zdí, ale zdá se, že Jon je z něj úplně vedle a všechno na světě mu projde. Garfieldova mise je jasná - dostat čokla z domu! A tak když se Odieho zmocní zvrhlá místní celebrita Happy Chapman, jeden by si myslel, že se Garfieldovi uleví. Ten se však k překvapení všech vydává na záchranu svého štěkajícího a všekousajícího přítele. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (341)

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Některé kulturní zločiny vyvolávají lítost nad tím, že nejde jít s hodnocením do mínusu. Zfilmovaný kocouří obéza je monstrózně příšerný a neobstojí ani když odhlédneme od kultovních a spíše dospěláckých stripů, v nichž vznikl. Kromě nudného a kompletně nesmyslného příběhu je "zábavné" pozorovat tvůrčí invenci v mnoha scénách: když má jet Garfield do města a nikomu se nechtělo vymýšlet provedení jeho cesty, následuje záběr na kocoura před autobusem - střih na jedoucí autobus - střih na kocoura v ulicích města. Wow! Záporák chce ve vlaku zastavit prchající zvířata, takže strčí do zavazadel v regálu, následkem čehož o několik metrů dále spadne jeden kufr do strany a přímo před ně. Wow!!! V mezičase sledujeme tancující digitální zvíře / zpívající digitální zvíře / neustále někam padající digitální zvíře / stáda zvířat, dělajících bordel. Gagů je spousta a ani jeden není vtipný nebo nápaditě provedený. Jako fanoušek Garfielda mám ovšem zásadní problém zejména s tím, že film naprosto ignoruje ducha původního díla. V dětství jsem ho miloval pro zlomyslné a mnohdy poněkud brutální gagy, v dospělosti stále doceňuji kvanta kousavých sarkastických hlášek, doprovázejících údernou parodii na každodenní rutinu (od pondělního vstávání až po randění). Výsledek filmového zpracování je o to smutnější, že ho zaštítil sám Jim Davis. Prachy? Senilita? Kdo ví, ale je to nesnesitelně infantilní křeč, na níž lze ocenit snad jen rajcovní Hewittku a fakt, že bez titulků má film něco málo přes hodinu. Chudák dabující Murray - i chatrné zbytky sarkasmu totiž scenáristi důkladně obrousili a zbavili úderného kontextu. ()

d-corso odpad!

všechny recenze uživatele

Co to má znamenat? Co je tohle za hnus a podvod? Kde je MŮJ Garfield? Kde je ten líný, tlustý, cynický a zlý kocour, před nímž si jediný pták (puritáni odpustí) nemůže být jistý svým peřím, který zcela systematicky deptá svého pána Jona a pro nějž je pizza základním druhem stravy. Nic proti dětem, konečně, párkrát už jsem je i viděl, ale proč se kvůli nim musí takhle totálně podělat můj nejoblíbenější komix. To je zákeřné! ()

Reklama

mustafa 

všechny recenze uživatele

sakra ten film má s comicsem (můj hodně oblíbený komiks) hodně málo společného. Garfield má nějakou ubohou postýlku místo jeho obvykle obvyklé bedýnky. Jon si nění vůbec podobný (Meyer navždy pro mě zůstene hercem, jehož vrchol byl road trip:-)))Nermal není malé roztomilé kotě a celá zápletka se motá kolem ubohého příběhu zachraňování Odieho (ehm, řekl bych že ten příběh docela slušně vykrádá Stuarta littla 2). Mimoto krásná veterinářka Jona ani jednou neodmítla a nevysmála se mu. Přitom kreslené stripy nabízí nebývalé množství nápadů (které bohužel nebyly ve filmu vůbec zmíněny). Vrcholem zoufalství byly vtípky, které zřejmě byly mířeny fanouškům malovaného Garfielda - přípomínka o pondělí naprosto nezapadala do děje a zůstala na začátku filmu naprosto nevyužitá a pochybuji, že ji normální divák pochopil. Dále bych mohl zmínit Garfieldovo zpívání na plotě, aniž by ale přiletěl na jeho hlavu jediný odpadek. Větším plusem filmu je Vladimír Čech, namluvil Garfielda celkem slušně. Dalo ce čekat, že celovečerní film o Garfieldovi bude natočen hlavně pro širší obecenstvo a ponese škatulku rodinného filmu. Přesto jsem nečekal, že sklouzne tak nízko a např. druhý díl Stuarta Littla budu řadit na vyšší úroveň. Největším vtípkem filmu byla Love Hewitt, která byla ve filmu pouze na to, aby nosila co nejkratší sukni a donutila tím přítomné tatínky vydržet s jejich dětmi do konce filmu... Nejhorší na celém snímku byly všudy přítomné reklamy i já neznalec automobilů, jsem si všiml, že Jon jezdí hodně luxusním VOLVEM (zajímalo by mě, kde takový packal na něj vzal) no a to jsem ještě nemluvil o reklamě na Samsung. Ach jo, garfield ve filmu je pro mě určitě největším zklamáním minulého roku(a to jsem toho moc neočekával) v oblasti filmu... PS: Moje sedmiletá sestřenice byla z filmu nadšená.... ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Breckin Meyer není Jon, takhle k Odiemu nepřišel, Nermal je tady jen obyčejný rejpal, Arlene pouze do počtu, Lewis má asi symbolizovat myši z geniálních (hlavně dospělých) komiksových stripů, Luca zase psy a ten vztah Jona s Liz?? Abych nezapomněl, Garfield, když pomineme, že kvůli ratingu výrazně snížili hladinu jeho ikonického cynismu, tančí na Jamese Browna a Black Eyed Peas. :)) Odie je jediné zvíře, které nemluví, to je možná v pořádku (LOL). Ale o to tu vlastně nejde. Je tu jakýsi Happy Chapman jako záporák (kde jste k němu přišli?), který chce do svého stupidního televizního pořadu psa, protože je alergický na kočky. :))) Hloupý dovětek legendárního komiksu i hraných rodinných hovadinek s mluvícími zvířátky 90. let a začátku tisíciletí. Ty 2 hvězdy jsou hlavně z nostalgie, za Jennifer a dva fakty. Jedním je, že se Jim Davis později zaprodal natolik, až je to k pláči a nechal ještě mnohem víc pohřbít značku tou trojrozměrnou (kompletně animovanou) hrůzou pro nové generace předškolních dětí. A tím druhým, že čipmankové po hraných Garfieldech dostávali od Foxů podle mě přeci jenom větší facky. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Hezký rodinný film zvláště pro děti. Musím pochválit, že i docela dobře byl zakomponován kreslený Garfield do reálného světa mezi herce. Jediný u koho bylo poznat, že Grafield tam ve skutečnosti enní, byla sestřička na veterině, která ho nesla na lůžko. Tam bylo vidět, jak má jen jakože ruky, ani ne podél Garfielda. Jinak pejsek byl roztomilý a příběh byl taky dobrý. Herecké obsazení normální, a hudba..ani si nevybavuju, jestli tam bylo něco jiného než písnička od Black Eyed peas. :) ()

Galerie (114)

Zajímavosti (17)

  • Příprava filmu trvala několik let, původně měl hlavnímu hrdinovi filmu propůjčit hlas Lorenzo Music, který namluvil Garfielda již v seriálu, vysílaném mezi lety 1988 a 1994, a v několika televizních filmech. Ten ale zemřel v roce 2001. Jako jeho následovník měl zpočátku (před angažováním Billa Murrayho) největší šance John Goodman, který je – stejně jako Garfield – víc „prostorově orientovaný“... (imro)
  • Podle Billa Murrayho přijal herec nabídku na nadabování kocoura Garfielda jen proto, že si špatně přečetl jméno scenáristy. Scénář filmu napsal Joel Cohen, Murray si ale myslel, že vidí jméno Joela Coena - poloviny slavného bratrského dua. (Nin)
  • Pri naháňačke na nádraží má Odie v jednom zábere elektrický obojok, potom nie a v ďalšom zábere ho má opäť na krku. (ČSFD)

Související novinky

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

Dilbert, Wally, Dogbert - vy je neznáte?

22.02.2007

Práva k populárnímu komiksu Dilbert z pera Scotta Adamse se dostala do rukou filmařů. Jmenovitě k režisérovi rodinných podívaných Chrisi Columbovi. Původně byly tyto práva u studia Columbia, které… (více)

Dar z nebes nebo další z mnoha?

Dar z nebes nebo další z mnoha?

30.11.2006

X-Men, Spider-Man, Superman se vrací, Batman začíná, Hellboy, Hulk, Fantastická čtyřka, Sin City - město hříchu, Constantine, Garfield... Komiksové adaptace mají v Hollywoodu očividně zelenou.… (více)

Ať žijí duchové...

Ať žijí duchové...

24.04.2006

Režisér Peter Segal (animovaný seriál). Jeho hlavní postava superhrdina Kapitán Marvel vytvořený díky obrovskému úspěchu Supermana a Batmana v roce 1939 autory C.C. Beckem a Billem Parkerem pro… (více)

Garfield si nedá pokoj

Garfield si nedá pokoj

09.04.2005

Nebolo to bohviečo. No deti sa nasmiali (ak ste boli v kine, viete, o čom hovorím ;)) a rodičia to zaplatili - a preto sa dočkáme pokračovania CGI animáku podľa slávneho "daily" komixu GARFIELD.… (více)

Reklama

Reklama