Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Constantine je příjemná oddychovka, ale čekal jsem víc. Docela mě zklamala přemíra různých digitálních potvor, myslím, že méně by bylo více. V netrikových (případně nepřeplácaných) scénách režisér prokazuje značný talent v navozování správně dusné atmosféry a herci mu v tom pomáhají (byť Reeves s Weiszovou žádné super výkony nepodávají). Těch příšer jsem se zkrátka moc nebál (na rozdíl od mé lekavé kamarádky), což bych viděl jako chybu. Co mě ale skutečně velmi potěšilo, byly skvělé výkony ve vedlejších rolích - Tilda Swinton i Peter Stormare si své party neskutečně vychutnávají! A hlavní poselství snímku - totiž, že kouření je špatná věc - kvituji s povděkem. :o) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Výborné spracovanie anjelsko-pekelného thrilleru. Nebyť záveru, dám za päť. Charizma Reevesa je parádna skoro sa mi sem hodil viac ako do celej trilógie 'Matrix'. Skvelá kamera, efekty, akčné scény, réžia tento multižáner tiež zvládla slušne. Dej je však na začiatku trochu hmlistý, no na konci sa všetko rozmotá až do príliš prekvapivého konca. P.S.:Treba vidieť dvakrát! 80%. ()

Reklama

Marius 

všechny recenze uživatele

Boh je decko čo má farmu mravcov. Týmto mi Constantine pripomenul moju obľúbenú knihu Memnoch the Devil od Anne Rice a mal u mňa definitívne vyhraté. Po X-men a Hellboyovi tu máme ďalší inteligentný comics (samozrejme v rámci možností) . Ak by som mu niečo mohol vyčítať bola by to prílišná (niekedy až lacná) digitalizácia. Naopak musím pochváliť réžiu a hudbu. Keanu Reeves síce už bude navždy Neom, ale v tomto filme sa snaží byť čo najviac anti-Neovský. Striedmy herecký prejav, obligatórna cigaretka a ako píše Cival "fakáč" v pravý čas. Rachel Weisz sa mi od filmu k filmu páči čím ďalej tým viac (ak nepočítam Múmie), pretože svoje herectvo presne dávkuje na tú ktorú scénu. Mojou naj postavou bola ale Tilda Swinton ako archanjel Gabriel. Táto dáma už v Pláži vyzerala tak "sexless" že jej postava vychcaného archanjela padla ako uliata. A veta "John, you are fucked." od archanjela určite pobaví. Kto sa mi výrazne nepáčil bol Satan. Prečo ho v poslednej dobe(okrem C. napr. Umučenie Krista) zobrazujú ako necharizmatického pošuka ? Aby sme sa rozumeli Stormare je výborný herec, ale tu je zle napísaná postava. Mne omnoho viac reže Al Pacinov ďábel z DIablovho advokáta. Tento tu vyzeral ako vyšinutejší Frank Sinatra. Záverom len toľko, že Constantine je kvalitná a inteligentná popcornová jazda, pri ktorej vôbec nevadí dlhá stopáž a do tohto vozíka na horskej dráhe je možné nasadnúť i opakovane. 8/10 ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves má snad patent na cool hrdiny. Jestli vám nestačili Jack Traven a Thomas Andserson, seznamte se s Johnem Constantinem. Vymýtá démony, trousí sakrakastivké hlášky a vykouří za den víc cigaret než všichni vaši známí dohromady. Režisér Francis Lawrence se zjevil naprosto nečekán a přidal žánru komiksových zpracování jeden z jeho nejlepších kousků. Zároveň prosím všechny, kdo budou potřebovat do filmu satana, ať obsazují Petera Stormarea. Proč? Protože proto! ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves i Rachel Weisz tvoří téměř dokonale komiksový pár. Doplňuje je mnoho originálních postav od slizského Baltazara až k bezpohlavnímu archandělovi Gabrielovi. Texty dialogů/monologů jsou celkem konvenční, ale neotravující. K povedenějším částem filmu patří rovněž bezproblémový střih, standardní hudba, profi kamera a v neposlední řadě i triky. Například peklo prolezlé hladovými mozkožrouty skutečně nevzbuzuje dojem místa, na kterém byste chtěli strávit letní dovolenou. Constantine je temný film plný dialogů s dobrými hereckými výkony, režii a zvláštní atmosférou. Jenže (!) - ona atmosféra, která by snad měla být největším tahounem celého filmu, není zdaleka tak působivá, jak nejspíš tvůrci zamýšleli. A vlivem toho nefungují ani četné „kecací“ scény nebo scény, ve kterých nikdo nedělá nic podstatného. Což žel Bohu nemůže zachránit několik minut akčních a vizuálně skutečně podmanivých sekvencí. 70% Zajímavé komentáře: kiddo, anais, MIMIC, petero, Amadeo, matthew.d, pjotr76, Barak, prof.horak ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • Souběžně s filmem vyšla pro platformy Playstation 2, Xbox a PC i hra "Constantine: The Videogame". (didas)
  • Pri scéne, kde Constantine (Keanu Reeves) drží pod vodou Angelu (Rachel Weisz) to Keanu neodhadol a Rachel sa naozaj začala topiť, avšak aspoň vyzerala reálnejšie. (ludena)
  • Constantineovi, který byl v komiksu blonďatý Angličan (inspirací byl zpěvák Sting) z Liverpoolu, byla změněna barva vlasů i národnost, aby jej mohl hrát Keanu Reeves. Druhá verze říká, že až změna hlavní postavy na Američana získala dostatečnou pozornost případných producentů, o scénář s Angličanem v hlavní roli nebyl zájem. (don corleone)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama