Reklama

Reklama

Obsahy(1)

John Constantine od malička vidí svět takový, jaký opravdu je. Má schopnost rozeznat anděly a démony skryté pod lidským vzezřením. Tím, že se dříve snažil spáchat sebevraždu a nežil zrovna životem světce, si přímo koupil vstupenku do pekla. Když jeho plíce začnou vypovídat službu kvůli neustálému kouření cigaret, dozví se od lékařů, že zemře mlád a bude to brzy. Dá se dohromady s nedůvěřivou policistkou Angelou Dodsonovou, aby společně vyřešili záhadnou sebevraždu jejího dvojčete. Pátrání je přivede do světa andělů a démonů, který existuje těsně pod povrchem Los Angeles. Stanou se zajatci sledu katastrofických událostí z jiného světa a pokusí se najít vlastní klid za jakoukoli cenu. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 281)

Lima 

všechny recenze uživatele

Maxi von Sydowe, někam se ztrať, přicházi ten nejcoolovatější vymítač dáblů, který se kdy objevil na filmovém plátně :o) Ve filmu, kde mně digitální potvory braly ze všeho nejméně (a s tou jejich, jinými zmiňovanou, přemírou to není tak žhavý). Naopak jsem si vychutnával zajímavý děj, přetékající charisma skvělého Reevese, krásu mého sex idolu Rachel Weisz, a několik vizuálně nezapomenutelných scén. A posledních dvacet minut s chytrou a vtipnou pointou a tím nejstylovějším Luciferem za poslední roky (Stormare je fakt ďábel) dělá z Constantina skutečně vynikající podívanou. 4 a půl*. Jo a nekuřte, jinak přijdete do pekla..... ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Constantine je filmom, do ktorého možno celkom nepreniknete na prvý krát, no o to viac vás poteší na ten druhý. Vťahuje nás do vlastného sveta na pomedzí reality a fikcie, spojenej s vážnymi religióznymi otázkami z našeho každodenného života, je osobitý, inteligentný a šikovne, s nadhľadom sa vysporiadúvajúci s pomerne šialenou látkou. Vizuálna atraktívnosť neskĺza do samoúčelnosti, postavy sú prepracované, herci veľmi slušní. Nie úplne pre mainstreamového diváka, skôr pozoruhodná kuriozitka pre labužníkov. Až sa chce povedať "vysokorozpočtový underground". ()

Reklama

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Vizuální atraktivnost zabalená do hávu mysteriózna s propracovanými hororovými přízraky, se špetkou CGI grafiky, která je tak akorát, a k tomu všemu velice dobrá hudba a Keanu Reeves v hlavní roli Constantina. Film, který mě rozhodně nezklamal a opravdu jsem si na něm pomyslně smlsnul. Satan " Lu " v podání Petera Stormarea mě překvapil stejně jako Arch Anděl Gabriel v podání Tildy Swinton. Velkým mínusem je kolísání silnějších scén se slabšími, a jako divák jsem nepochopil jak se vzalo Kopí Osudu zabalené v Nacistické vlajce uprostřed Mexika. Výborné zpracování, hudba i herci. " Do pekla jedině s cigaretou " - 80 % ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Takhle se mají dělat komiksové adaptace - za zvuku skřípání fanboyovských zubů jít vlastní cestou. Tady tvůrci pochopili, že komiksy, nejen ty mainstreamové, ale také i ty overgroundově alternativní jsou funkční snůška přepálených klišé, pozérství a povrchnosti s nádechem něčeho hlubšího. Ale když se to adekvátně uchopí a rozehraje, může to být ohromně zábavné, a to na celém spektru od camp cringe až po neironickou lásku. Obsazení Keanu Reevse je geniální tah, jak existenciálně zasmušilého hrdinu místo tuctového dark and gritty pajduláka pro kluky proměnit v nejvíc ňufí trpitele v historii blockbusterů. Kdykoli si připálí cigáro, procedí přes rty nějakou tu osudově obtěžkanou hlášku nebo dělá nedostupného, máte sto chutí ho obtulit a hodit do ohrádky se štěňátky. Hodně to podporuje Rachel Weisz coby cool laňka s bouchačkou na mýtince obehnané démony. Jejich společná chemie funguje skvostně a vyprávění to rozkošně šponuje, až si přejete mít moc ďábelsky zastavit čas a napasovat je do toho polibku. K tomu vymazlená kamera, která se opájí těmi skvostnými obličeji v nekonvenčních širokoúhlých kompozicích, a precizní výprava coby součást zábavného world-buildingu, kde je něco směšně doslovné a něco se prostě jen děje. Při prvním Reevesově otevření zippáka se člověku na tváři rozlije takový ten přiblblý úsměv, který přebije až fenomenální nefiltrovaná rozkoš z Tildy Swinton coby nadpozemsky povýšeneckého archanděla Gabriela a Petera Stormareho v roli Tilla Lindemanna. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Keanu Reeves je Constantine. Nostalgické vzpomínky na Nea a jeho vohoz, brýle a sakra velkou kupu zbraní pod kabátem jsou zadupány do země démonicky zábavnou komiksovou jízdou do pekla a zpět. Postava Constantine, ač se od komiksu v mnoha ohledech lišící, je stále děsivě charismatická, nahláškovaná a stylová a to vše díky Vyvolenému. Keanu si roli očividně užívá, kouří cigaretu za cigaretou, suše reaguje na úplně cokoliv a k tomu vyhazuje zrcadla s démony z několika pater. Weisz a její typická silná poloha, tentokrát okořeněná zážitky s podsvětí, funguje taky, a nakonec, těžko bych si v její roli představil někoho jiného. Jelikož viděno zpožděně, je fajn vidět i Shiu v jeho boční roli taxikáře. U Tildy jsem si vzpomněl na Tři veterány a jejich andělskou mrchu a výkon Stormara, i když tak velmi časově omezený, byl naprosto famózní. Příběh sic ne úplně originální, zaujme parádně díky očividně silnému podkladu v předloze a vytvořeném světě plném polopekelníků a polonebeštanů, v závěru se to pak nehorázně pekelně rozjede a na akční složku si nemůžu stěžovat, i kdybych chtěl. Škoda, že je to už tak dlouho, a druhý díl stále nikde. Tohle mělo a stále má velký potenciál. At se do pekla propadnou, jestli to nakonec zruší úplně ()

Galerie (139)

Zajímavosti (72)

  • "Svaté ruční granáty", které Constantine (Keanu Reeves) používá proti Balthazarovi (Gavin Rossdale), jsou ve skutečnosti vánoční ozdoby naplněné vodou. (Morien)
  • Keď ide John Constantine (Keanu Reeves) do baru k Polnocovi (Djimon Hounsou), v bare hrá skladba "Passive" od skupiny A Perfect Circle. Kapela natočila k tejto skladbe aj videoklip, kde sú zábery z filmu a dokonca aj zábery, keď sa Angela (Rachel Weisz) dostala do pekla, kde išla za svojou sestrou. Tieto zábery boli z filmu vystrihnuté a je ich možné vidieť iba v tomto videoklipe. (Raccoon.city)
  • Stomilionová komiksovka se sice nikdy nedostala na první místo (zastínil jí Hitch: Lék pro moderního muže, 2005) v severoamerickém žebříčku návštěvnosti, ale už během úvodního víkendu (18.-20. 2. 2005) nastřádala 33,6 mil. amerických dolarů. Celkové tržby v domovině byly 76 milionů dolarů, součet celosvětových pak činil 230,9 mil. (imro)

Související novinky

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

Druhé Já, legenda se hýbe kupředu

03.12.2023

Já, legenda bylo hitem, zejména na domácí půdě. Postapokalyptický snímek, v němž se Will Smith jako vědec a domnělý poslední člověk na světě snaží vypořádat s následky nákazy, jež zdecimovala lidstvo… (více)

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

J. J. Abrams chystá reboot Constantinea

18.02.2021

Produkční společnost Bad Robot režiséra a producenta J. J. Abramse (Star Wars: Vzestup Skywalkera, Star Trek) oznámila, že chystá televizní reboot komiksového Constantinea. Oblíbená postava má jedno… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

Jak to vypadá s pokračováním Constantinea?

15.11.2020

Herec Peter Stormare (Armageddon, John Wick 2) na svém Instagramu potvrdil, že dvojka filmového Constantinea s Keanu Reevesem je oficiálně v přípravě. Herec, jenž v prvním filmu ztvárnil Lucifera,… (více)

Reklama

Reklama