Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 2079, planeta Země. Již deset let zuří válka lidí proti mimozemšťanům, útočícím na města, chráněná silnými elektromagnetickými póly. Pohyb každého člověka je přísně střežen, aby se zabránilo proniknutí vetřelců. Vědce Spencera Olhama, jehož výzkum může vést k jejich porážce, zatkne tajná policie, protože se prý stal tajnou zbraní cizinců a má v těle ukrytou bombu. Spencerovi se ale podaří uniknout do podzemí a musí všechny přesvědčit, že je pořád člověk, a zachránit lidstvo před zkázou. Dokáže ale přesvědčit sám sebe? (SPI Film)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

POMO 

všechny recenze uživatele

Úžasný námet, ktorý si zaslúžil menej deravý scenár i dôstojnejšie sfilmovanie. Impostor vyzerá, akoby ho zbuchli za tri týždne v béčkoých štúdiách. Ako východoeurópske vysokorozpočtové sci-fi by bol príjemným prekvapením. Ako hollywoodský trhák podľa Philipa K. Dicka je ale prúserom. Na troch hviezdičkách ho drží iba dynamická réžia, vďaka ktorej sa ani sekundu nenudíme. ()

adams89 

všechny recenze uživatele

Minority Report v béčkovém provedení, tak by se asi dal přesně charakterizovat tento snímek. Nízký rozpočet se ani moc kupodivu nepodepsal na vizuální efekty - postapokalyptická budoucnost naší planety je zde celkem zdařile vystižena. Příběh kdovíjak složitý nebyl, ale až na trochu šokující konec se mi líbil. Také herci předvedli solidní výkony a myslím, že by nebylo na škodu, kdyby byli bývali obsazeni i známější osoby než byli tito. Jak už jsem uvedl na začátku, film spadá do béčkové kategorie, ale já jsem se u jeho sledování nenudil. Kdyby nebyl tak krátký, moje hodnocení by bylo i vyšší.60% ()

Reklama

Natascha 

všechny recenze uživatele

Zajímavé téma, nudné zpracování. Od začátku do konce až moc přímočaré, bez náboje či atmosféry. Vykreslení budoucnosti není přesvědčivé, ničím výjimečné i vizuálně na nízké úrovni. Konec lehce předvídatelný. Herci taky žádná sláva. Proč já tomu vlastně dávám 3 hvězdičky??? (asi že se to dá dokoukat do konce bez větší újmy na zdraví...) ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nízkorozpočtová akční sci fi honička. Svěží akční scifi na výborný námět. Rychlý vstup do děje. Nenápadité přestřelky a honičky nepotěší, ale ani nenudí, pravda, poněkud zdržují, ale u tohoto žánru je holt musíme tolerovat. Kromě toho ve filmu téměř nic jiného není. Výborný překvapivý konec dodává filmu až áčkovský rozměr, ale nepleťme se, je to slušné poctivé spolehlivé béčko. Jenom ten Gary Sinise se mi prostě fyzicky nelíbí. ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Předloha P. K. Dicka má netradičně jen jednu vrstvu, takže se žádné nové Total Recall nekoná. Impostor by se mu koneckonců nevyrovnal ani kdyby měl rafinovanější námět. Gary Fleder totiž není Paul Verhoeven a Gary Sinise je možná lepší herec než Arnold Schwarzenegger, ale ani zdaleka nemá takové charisma. Film vypadá jako laciná televizní šmíra - což nebyl a jako ukázkový propadák - což byl. Vyhořel u kritiků a vydělal sotva čtvrtinu rozpočtu. Sinisova kariéra dostala po rozpačité Misi na Mars další tvrdý úder, z něhož se dodnes nevzpamatovala. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (5)

  • V úvodní scéně doprovázené vysvětlujícím monologem je použit úryvek z filmu Hvězdná pěchota (1997). (Cobur)
  • Natáčanie začalo v Runing Springs, Kalifornia, kde napríklad vytvorili kulisy kozmického lietadla. Ďalej sa natáčalo v Los Angeles. (Greenpeacak)

Reklama

Reklama