Reklama

Reklama

Komediální drama Air od oceňovaného režiséra Bena Afflecka s Mattem Damonem v hlavní roli podnikavého manažera společnosti Nike, Sonnyho Vaccaroa odhaluje neuvěřitelnou spolupráci mezi tehdejším nováčkem Michaelem Jordanem a začínající basketbalovou divizí Nike, která díky značce Air Jordan způsobila revoluci ve světě sportu a současné kultuře. Dojemný příběh sleduje hazardní hru nekonvenčního týmu, který rozhoduje o kariéře a v němž jde o všechno a nekompromisní vizi matky, která zná hodnotu obrovského talentu svého syna, a basketbalového fenoména, jenž se stane nejlepším hráčem všech dob. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (254)

necisty 

všechny recenze uživatele

Co mě film naučil je, že se to nečte Najk ani Mike, ale Najkíí. Mimo to jsem celou dobu očekával nějakou třešničku na dortu, ale bohužel asi protože nejsem žádný fanda NBA a Jordana jen uznávám jako jednoho z nejlepších sportovců a dokonce nosím Najkíí, ale nějak z nich vystříkaný nejsem, a třešnička nepřišla, tak dávám pouze za 4. Přesto je to velmi kvalitní film, který kdyby mě nadchlo téma, nebo mě chytla u srdce ta silná, ale ve filmu příliš strojená, scéna s monologem Sonnyho (který snad fakt řekl), tak by si to těch 5 hvězd zasloužilo. ... GA Cinema ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Píšu to téměř pokaždé, nicméně napíšu to i zde. Ben Affleck je mnohem lepší režisér než herec, jelikož právě za kamerou od něj vzejde vždy něco originálního. Výjimkou není ani jeho nejnovější počin jménem Air, kde na první pohled banální látku přetavil ve strhující podívanou, jež zaujme i diváky basketbalu a Michaela Jordana zcela neznalé. Snímek se vyjma precizní režie může rovněž pochlubit i skvělými ústředními hereckými výkony či věrnou dobovou atmosférou, které ještě navíc velmi dopomáhá pečlivě vybraný hudební podkres. Ve finále tedy dostaneme výtečnou filmovou podívanou o lidech, kteří vycítili životní šanci a chopili se jí, takže tvůrcům nakonec i milerádi odpustíte několik hluchých a zbytečných scén. Pokud tedy hledáte nenáročnou filmovou jednohubku na volné odpoledne, Air je přesně tou pravou ingrediencí. Skvělá práce! (Prime Video) „A shoe is just a shoe until someone steps into it.“ ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Svěží podnikatelské dobrodružství s maximálním feel-good happy-endem. Z amerického období, které nám teď přijde ze všech nejsympatičtější. Air není až tak srandovní ani svůdně amorální jako Vlk z Wall Street, ani nerozkrývá tak zajímavou kuriozitu jako Moneyball, ale pořád je obratně zrežírovaným a herecky vychutnaným skutečným příběhem o americkém snu. “Booorn in the USA!” ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hodně dobře se na to dívá a to je asi největší chvála, kterou může film dostat. Na rozdíl od mnoha dnešních hollywoodských produkcí jsem nikdy neměl nutkání dívat se na stopáž nebo odbíhat k jiné činnosti. Affleck se rozhodně vyšvihl jako skvělý režisér a je škoda, že film v kinech v podstatě propadl. O Jordanovi jsem před zhlédnutím filmu věděl leda to, že je to jeden z nejlepších basketbalistů světa a dělal reklamu pro Nike. Basketbal není sport, kterému bych věnoval jakoukoliv pozornost, ale to u sledování sportovních filmů není podmínkou. Air se šikovně zaměřuje jenom na strastiplnou cestu firmy Nike k získání Jordana, což bylo správné rozhodnutí. Vadilo mi jen, že nebyly nijak opodstatněny všechny ty řeči o geniálnosti Jordana. V 18 už o něm všichni mluvili, jako kdyby získal všechny tituly a ocenění světa. Spíš to smrdělo snahou o honitbu ega, aby podepsal deal. O peníze jde přece jen na prvním místě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Do červených čísiel to dotlačilo akurát tak herecké obsadenie, lebo ako drámu tento snímok príliš vnímať nemožno. Ide totiž o čistú konverzačku, ktorá pomerne neemotívne popisuje príbeh jedného modelu tenisiek. Ja osobne, ale tento námet absolútne chápem, keďže pred pár rokmi som bol ešte celkom slušne prejebaný z ich nakupovania. Až po náhodnom stretnutí so psychológom vo vlaku, som po rokoch konečne pochopil, že mať doma 18 párov "Najkov" v rôznych modeloch, je asi predsa len kokotina, pričom po danej debate som si už hádam aj rok žiadne nekúpil. Sa držím čo? :D :D ()

Galerie (34)

Zajímavosti (24)

  • Matt Damon povedal, že práca na tomto filme bola "najlepšia práca, akú som kedy mal. Bol som smutný, keď sa to skončilo." (Arsenal83)
  • Distribútor Amazon Studios, ktorý mal mať pôvodne premiéru na streamovacej službe Amazon Prime Video, sa po pozitívnych testovacích projekciách rozhodol uviesť film najskôr v kinách, čím sa stal prvým titulom Amazonu od Late Night (2019), ktorý bol uvedený v kinách bez premiéry na Prime Video. (Arsenal83)

Související novinky

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

Ben Affleck a Matt Damon míří na Netflix

26.01.2024

Osvědčené hvězdné tvůrčí duo kráčí vstříc další filmové spolupráci. Po loňském chváleném dramatu Air: Zrození legendy a pár let starém Posledním souboji vyhlíží oscarová dvojice Ben Affleck s Mattem… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

Byly vyhlášeny nominace pro 81. Zlaté glóby

11.12.2023

V pondělí 11. prosince byly vyhlášeny nominace pro nadcházející 81. ročník slavnostního předávání Zlatých glóbů, které dosud každoročně pořádala Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (Hollywood… (více)

Ben Affleck začal točit svůj nový film

Ben Affleck začal točit svůj nový film

12.06.2022

Minulé pondělí započalo natáčení nového snímku Bena Afflecka (Město, Argo) o tom, jak slavná módní značka Nike v 80. letech uzavřela přelomovou smlouvu s basketbalistou Michaelem Jordanem. Obsazení… (více)

Reklama

Reklama