Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Druhá série Lokiho pokračuje po šokujícím finále, kdy se Loki ocitne v bitvě s Úřadem časových odchylek. Spolu s Mobiusem, B-15 a týmem nových i vracejících se postav se Loki pohybuje ve stále se rozšiřujícím a stále nebezpečnějším multivesmíru a hledá Sylvii, soudkyni Renslayerovou, slečnu Minutku a pravdu o tom, co to znamená mít svobodnou vůli a velkolepý cíl. (mikki089)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (122)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Má to nápad, skvěle napsané postavy, poutavý a zamotaný děj, neskutečnou chemii mezi Lokim a Mobiem a nemá to trapné a dětské vtipy, které můžeme vidět ve všech ostatních projektech. Oproti první sérii mě Loki celkově bavil více. Můžou za to i nové postavy, které se ve druhé sérii "zabydlely" a skvěle sem zapadly. Ať už je to Ke Huy Quan nebo Jonathan Majors, který zde má více času než v první sérii (doufám že si své soukromé skandály hodně rychle vyřeší, neboť by Marvelu jeho působivé herectví chybělo). Vedle originální WandaVision se jedná o nejlepší MCU seriálový projekt. ()

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je tam mírný posun v tom, že to na rozdíl od první řady už nebylo tak nevyrovnané. Mělo to svůj styl a většinu času si to drželo stejnou úroveň (až na epizodu v 19. století, to bylo "velký špatný"). Potvrdilo se moje tušení, že tady někdo chtěl udělat něco jako US versi Pán času (seriál) (2005), ale tak úplně se to nepovedlo. Atmosféricky, kamerově a střihově můžu jen chválit, to je fakt extratřída, některé kamerové kompozice ... mlask. Ale ten zbytek. No... celý ten "příběh" je hodně vycucaný s prstu, zakrývaný klasickou berličkou "když to nedokážeme vysvětlit začneme mluvit pseudovědecky". Motivace postav jsou naprosto na vodě a někdy se mění i scénu od scény (zdravíme zejména Agenta 5 nebo ředitelku Rensleyer) a s tím pak souvisí i postavy, kdy máte problém se na ně nějak napojit, jelikož vůbec netušíte kdo jsou a o co jim vlastně jde. Alespoň to není klasický Marvel seriálový trash a herci mají co hrát. 70% ()

Reklama

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že to má nápad a aj vzťahový vývoj je pekné. Lenže to prichádza v dobe, kedy ma Marvelovky už neberú a ani ma nemajú veľmi čím zaujať. Toto bohužiaľ pozerám len zo zotrvačnosti, lebo som už do toho investoval veľa času. A k nejakému koncu sa chcem dopracovať. Páči sa mi, že to nebolo hlúpe a že si to dopomohlo aj vtipom. Rovnako oceňujem, že tam funguje aj kauzálnosť. Mrzí ma zbytočné spomaľovanie a zbytočné logické kiksy ( aspoň zo začiatku). Čím sme bližšie koncu tým dávajú aj nelogické scény zmysel. Tempo je dakedy trestuhodne pomalé, inokedy som mal pocit, že to svojou dynamickosťou utlmuje realitu okolo mňa. Ale tým pádom sa tu ukazuje určitá nevyváženosť. Bez tých moralitiek by to bolo krajšie. V temnejšom vyznení aj pamätnejšie. Takto je z toho prapodivná depka. Tretiu sériu už prosím nie. 2. séria 60% ()

Vidly10 

všechny recenze uživatele

Loki se v rámci MCU seriálů vymyká naprosto vším. Zatímco jinde nemám moc důvěry v závěrečné epizody, tady jsem věděl, že to dopadne dobře. Vše dává smysl, vše má své vysvětlení a vše se zde zakončí na jedničku. Charakterové oblouky jsou emocionální a nikdo nepřijde nazbyt. Jednotlivé vztahy fungují organicky a vtahují vás do děje v každém dialogu. Vypíchnout se musí bravurní režie. Kompozice záběrů, (ne)střih jednotlivých scén či vizuální efekty doplněné o kulervoucí hudební podkres činí z Lokiho krásný úkaz, že to jde. Že je MCU schopno vyprodukovat kvalitní seriál, stoprocentně funkční a plný příběhových i režisérských nápadů, které u pomalu upadajícího univerza nemají obdoby. Naděje do budoucna? Jo, ale opatrně… nechceme se znovu spálit. Každopádně je Loki jednoznačně doporučeníhodný seriál. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (10)

  • Tato epizoda má stejný název jako první epizoda první série Velké poslání (2021). Tvůrci tento fakt odůvodnili tím, že se samotný příběh kompletně uzavřel. (HellFireFery)
  • Název epizody a jméno pracovníka TVA Ouroboros je odkazem na epizodu ze seriálu Červený trpaslík (od r. 1988), konkrétně na epizodu Uroboros (1997), ve které se také řeší skoky časem. (Hovadin)
  • V jedné ze scén z Londýna roku 1977 je možné zahlédnout plakát odkazující na bollywoodský film „Saraush ke putra“, v němž hraje hlavní roli jeden z Eternalů – Kingo (Kumail Nanjiani). Stejný plakát měl Kingo ve svém soukromém letadle ve scéně z filmu Eternals (2021). (NiWi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama