Reklama

Reklama

Extraktoři

(seriál)
  • angličtina Extractors (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer
Česko, 2023, 6 h (Minutáž: 60 min)

Hrají:

Pavla Gajdošíková, Jakub Štáfek, Jan Révai, Ján Koleník, Jitka Schneiderová, Sofie Anna Švehlíková, Gabriela Heclová, Michaela Petřeková, Jiří Štrébl (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Čerstvě vytvořený tým české zpravodajské služby má za úkol pomáhat Čechům, kteří se v zahraničí ocitli v nouzi. Potřebují k tomu nejen špičkový výcvik a fyzickou kondici, ale i jazykové znalosti, kulturní a politický přehled, bystrý úsudek, schopnost rychle se rozhodovat. (Voyo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Vlastně to bylo celkem napínavý a až na pár cringe momentů to nepůsobilo směšně. Bytostně nesnáším hodnocení typu "na český poměry celkem fajn", ale tady se mu asi nevyhnu. Při srovnání s libovolnou zahraniční žánrovou tvorbou máme pořád ještě co dohánět, ale tohle je z hlediska scénáře, relativní uvěřitelnosti postav a celkového vyústění solidní práce. Až by se mi chtělo napsat, že to je krok správným směrem. [60%] ()

petrsv 

všechny recenze uživatele

Výborně zahráno a technicky velmi dobře natočeno. Slabinou je pochopitelně scénář, kde autoři bohužel nabyly dojmu, že samotná krimi zápletka nestačí a je nutné to doplnit vztahovým dramatem. Celé dílo tím bohužel sráží. Zásadně nesouhlasím s textem o pomoci státu vždy a všude, jak je divákovi nuceno v každém díle. Chtít od těch holek omluvu především všem daňovým poplatníkům, které jejich výlet stál takové peníze, by bylo sice na místě, ale chápu, že to tam být nemohlo. Příběh by měl být varováním před podobnými naivními akcemi, ale obávám se, že místo toho nabyde divák dojmu, že stát se o něj vždy postará, tak co řešit. ()

Reklama

RedRose 

všechny recenze uživatele

Na české poměry hodně zajímavá věc, ale nezvládnutá úplně nejlépe... Vynechám spoustu výhrad, jiní jich tady už napsali dost, ale celkově myslím, že to chtělo na 6ti dílný seriál mnohem vic péče o obsah a nebo to sestříhat na dvouhodinový film a úplně vynechat tu domácí bramoračku kolem Gajdošíkové... Takto je to opět nevyužitý potenciál... ()

bidja 

všechny recenze uživatele

Škoda mohlo se to jmenovat Dementoři. Dementně vyhozené peníze do Turecka. Demetně vykreslení agenti. Dementní rodinná hra na mami a babi. Kdysi neokoukaná Gajdošíková si koleduje o nálepku "více šukat, méně hrát", nemluvě, že postava je dementně napsaná a hůře zahraná. Pak je tu příčina příběhu, ta je taky dementní rozhodnutí, ale to se v životě stává. Děláme blbé rozhodnutí, ale v tomto případě bych je tu Darwinu cenu nechal získat. Jinak, ale o 2 hvězdičky lepší než běžná tvorba producenta. ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Za ty poslední dva díly a hlavně za ty rodinné trampoty hlavní hrdinkybych dal nejradšijen dvě hvězdy. Ty scény se sestrou (potažmo dcerou), nebo matkou byly dost zbytečný, netýkaly se hlavní zápletky a určitě nejenom já bych se bez nich obešel. Ten ušetřenej čas se mohl třeba věnovat dvojici agentů v podání Révai-Štáfek, kteří mi připadali místama dost v ústraní, což byla škoda, protože scény s nima mě bavily. Jinak ale musím spíš chválit, natočeno podle skutečného příběhu o únosu dvou češek v Pákistánu. Ty pasáže ze zajetí a držení rukojmích jsou natočený fakt dobře, ale bavilo mě třeba i vyjednávání mezi politiky, nebo řešení naší rozvědky ohledně šejka. Jasný, akční scény nemůže nikdo chtít, aby to vypadalo jako z Mission Impossible, ale už jenom to, že se do něčeho podobnýho naši pustili se cení. Co se týká obsazení - Pavle Gajdošíkové seděla role v Chybách, kde byla skvělá, v Extraktorech se sice snažila, seč jí síly stačily, ale roli nekompromisní a tvrdé policistky jsem jí nevěřil. Nejvíc mě tak zaujal Zach v roli vicepremiéra, ten byl hodně přesvědčivý, ale i další role byly obsazeny dobře. ()

Galerie (222)

Zajímavosti (3)

  • Na scénáři se podílel i investigativní reportér Jaroslav Kmenta. (Finále Plzeň)
  • Seriál se točil mimo jiné v Turecku na hranici s Íránem. (Finále Plzeň)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno