Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Říše ledu

  • USA Ghostbusters: Frozen Empire (více)
Trailer 18

Obsahy(1)

Ve snímku Krotitelé duchů: Říše ledu se rodina Spenglerových vrací tam, kde to všechno začalo, tedy do legendární hasičské stanice v New Yorku, aby zde její členové spojili síly s původními Krotiteli duchů. Ti mezitím vybudovali přísně tajnou laboratoř, jejímž účelem je posunout chytání duchů na zcela novou úroveň. Když ale do našeho světa prostřednictvím starobylého artefaktu proniknou zlé síly, musejí novopečení Krotitelé duchů i staří veteráni vynaložit veškeré úsilí na to, aby ochránili svůj domov a zachránili celý svět před příchodem nové doby ledové. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 18

Recenze (173)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Jak mě předchozí "Odkaz" překvapil a pobavil, tak mě "Říše ledu" zhnusila a unudila. Ničím fungující film, který více než posledně sází na nostalgii a jediné čím láká diváky jsou tváře, které jsou známe z původních filmů. Jinak nuda a šeď jedoucí na neutrál, otravující nesympatickými postavami i nicotným, nikam nesměřujícím příběhem. Snad to tentokrát bude definitivní konec. ()

Wade Wright

všechny recenze uživatele

Vidět tohle jako dítě jsem nadšenej. Má to spoustu hluchých míst a logických lapsů, Finn naprosto nevyužitej, finále antiklimatické. Ale ty jo, nechtěl jsem na to vůbec myslet. Možná mě při sledovaní posedl nějaký smířlivý duch, ale příjemně jsem se bavil. Je to průměrný rodinný film, ale je to takový ten rodinný film z roku 2011, co ho pořád opakují v televizi a vy si ho rádi pustíte. Krom toho je tu spoustu fajn gagů, nápadů, zajímavých duchů a artefaktů - takové ty věci, co se dřív do filmů dávali, ale teď už to nikdo nedělá. Režisér V tom domě straší je zpětně dost znát, já mám V tom domě straší ale moc rád, takže… fajn film, horší než Jasonův díl, ale jestli se Ghostbusters ubírá tímto směrem, osobně s tím nemám jako fanoušek problém - Kumal Nanjiani si krade každou scénu a svoji postavu idiota povyšuje na pomyslný top. ()

Reklama

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Vyjít tohle v osmdesátkách, tak je to určitě hitovka. Je to vlastně klasická popcornovka, kde najdeme zkratky a nějaké to klišé jako v každém blockbusteru... akorát těm starým to odpouštíme, protože nostalgie a u nových mají tendenci na to lidi pořád nadávat. Říše ledu přitom skvěle pracuje s odkazem původních filmů... a pokud byl minulý díl taková Síla se probouzí, tak tímhle směrem se měla Star Wars série vydat - využívat odkazy, neshazovat původní postavy, ale taky zkoušet něco nového. A to tvůrcům jde. Můžeme si stěžovat, že svět funguje jinak než v původní duologii... ale tady tam taky nebyl nijak komplexní. Reitman junior s Kenanem to akorát rozšířili. Stejně tak můžeme poukázat, že minulý film naznačil, že Krotitelé pochytali duchy a neměli co dělat... a tady jsou duchové další... ale přesně takhle fungují všechny sequely. Mckenna byla opět skvělá, Finn tentokrát méně využitý a Rudd hraje už víceméně jen sám sebe. Kumail Nanjiani a Patton Oswalt to pak hezky osvěžili a až na slabší úvodní sekvenci si v rámci žánru zas až tam moc stěžovat nemůžu. Hodnocení: 75 % ()

cuchillo 

všechny recenze uživatele

Silné 3 hvězdy. Film, který nedělá ostudu předchozím Ghostbusters. Sérii sice nikam neposouvá, ale laťka taky nepadá. Inovativní režisérský přístup tu nehledejte - je to, jako by byl film natáčen v roce 2010. A když se na to dívate touhle optikou, tak je to příjemná (rodinná) podíváná. Konec je hodně průměrný, ale najdete tam fajn hlášky a celkově to drží pospolu. ()

Sludger 

všechny recenze uživatele

Film ťaží z nostalgie, je prepletený odkazmi na prvú časť, no všetko tam dlho trvá. Kým sa objaví záporák, prejde vlastne celý film a ako rýchlo sa objaví, tak rýchlo aj skončí. Pritom mi prišiel veľmi zaujímavý, ale nemal skoro žiadny priestor. Dej je veľmi priamočiary bez prekvapenia a veľkú časť priestoru majú aj staré postavy, hlavne Ray. Som trochu sklamaný, predošlý diel bol nabitejší. Tento mal len nostalgiu, nemal drive a ani zaujímavý príbeh. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Kumail Nanjiani uviedol, že tvorcovia filmu čerpali inšpiráciu z animovaného seriálu The Real Ghostbusters (1986–1991), pričom poznamenali, že „chceli urobiť dlhú epizódu animovaného seriálu“. (Arsenal83)
  • Pracovný názov tohto filmu bol podľa hasičskej zbrojnice Ghostbusters. (Arsenal83)
  • Mckenna Grace povedala, že jej bolo zaťažko pracovať s pôvodným obsadením v porovnaní s Krotitelia duchov: Dedičstvo (2021), kde pôvodní herci prišli neskoro do filmu a boli na natáčaní len 2 týždne. V tomto prípade však pôvodní herci boli na pľaci 90% času a Grace priznala, že aj keď bola zábava s nimi pracovať a počúvať ich príbehy, cítila sa aj trochu vystrašená a znepokojená tým, že niečo pokazí pred chlapíkmi, ktorí to celé začali pred 40 rokmi. (Arsenal83)

Související novinky

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Reklama

Reklama