Reklama

Reklama

Critters se vracejí v supernapínavém sci-fi vesmírném dobrodružství! Tentokrát to ale nejsou obyčejní Critters – jedná se o speciální druh geneticky zkonstruovaných mutantů, kteří byli stvořeni, aby převzali vládu nad vesmírem. Tentokrát jsou lačni dobýt galaxii a zvláštní chuť mají na lidstvo, které je mimo tento svět. Přidejte se k majitelům oscarových nominací Angele Bassett (nejlepší herečka, Tina Turner, 1993) a Bradu Dourifovi (Pán prstenů: Dvě věže, nejlepší herec ve vedlejší roli, Přelet nad kukaččím hnízdem, 1975), Donu Keithovi Opperovi a Terrenci Mannovi, kteří se vracejí ke svým populárním rolím, a bojují o přežití proti Critters, nukleární zkáze a o osud vesmíru! (Magic Box)

(více)

Recenze (107)

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Spojte kokota bez jakéhokoliv umu či invence,s mizerným scénářem,jenž vykrádá vetřelce,star wars,terminátora a vesmírnou odyseu,přidejte mizerné herce a droboučký rozpočet,smíchejte s externími záběry laciné sci-fi Android z roku 1982,deset dní lehce vařte v kotlíku z nudy a máte Critters 4.Nudný a dementní blábol,který parazituje na svých třech výborných předchůdcích.Pryč je veškerý humor a nadsázka,atmosféra neexistuje,příšerné efekty a otravná hudba.K tomu z parchantění mé milované postavy vesmírného lovce s tváří Terence Manna a mám tu čistokrevný odpad.0%. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl celé série, který balancuje na hraně lehkého podprůměru a odpadní stoky. První půlhodina naprosto tragická a uspávající. Jenže ani poté to není žádný zázrak, který bych si musel pouštět brzy znova. Herecké výkony doslova bída, critters aby jsme zde opravdu pohledali a kromě zhruba tří-čtyř dobrých scének je tentokrát nuda i s nima. Kam to tahle série dospěla....Velmi slabých... ()

Reklama

Knor 

všechny recenze uživatele

Tak čtvrtá finálová epizoda o masožravých chlupatých koulících z vesmíru je rozhodně nejslabší a myslím hlavně proto, že výrazně ubylo nadhledu a vtipu a zvrhlo se to o jakýsi prapodivný pokus o parodii na horory o vesmírných monstrech. Přesto ale mě tento díl nijak výrazně natolik nezhnusil jako většinu lidí tady, takže hodnotím jako slabší průměr a ucházející sci-fi béčko. Ale kdybych neměl Crittery tak rád přidal bych se tu asi k většině. ()

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

V případě Critters 4 musím ocenit snahu Ruperta Harveyho dostat do filmu trochu temnější tónování a pokusit se z hovna uplést bič. To bude ale asi vše. V důsledku nízkého rozpočtu a papundeklových kulis, vypadají všechny prostory vesmírné stanice vesměs identicky. Téměř nulová přítomnost humoru je sice záměrná, ale Critters 4 tím zároveň přišli o jeden z rozpoznávacích znaků celé série. Dva osamocení ježouři příliš chaosu nevyvolají a do záběru se pořádně dostanou až po čtyřicáté minutě. Více jak polovinu stopáže se řeší především napjaté vztahy uvnitř posádky a postavy jen bezcílně bloudí změtí chodeb. A přesně zde leží ten největší kámen úrazu. Critters 4 jsou nevýslovně nudní. Horory můžou být děsivé, trhlé, krvavé, pokleslé, napínavé i přímočaré, ale jakmile jakýkoliv zdroj zábavy ustoupí nudě, je konec. Proto byl první díl tak dobrý. Nenudil a měl spád. Critters 4 nefungují dobře ani jako variace na Vetřelce, ani jako horor, natož komedie. Jde o smutnou tečku za touto prachem zavátou sérií. Více. ()

lennyd odpad!

všechny recenze uživatele

Charlie pokračuje ve svém životním poslání, a to zničit všechny Critters, na které narazí. V jednom domě narazí na další dvě vejce - ale když je chce zničit,, dostane zprávu od intergalaktické společnosti, že tento akt by znamenal vyhubení celého živočišného druhu critters, a je tedy nepřípustný. Tyto dvě vejce mají být uložena do dopravní schránky a odvezena ze země. Nešťastnou náhodou ve schránce zůstane uvězněn i Charlie ... [blik - o padesát let později] .. Schránku nalézá vesmírná loď, a odváží ji na opuštěnou vesmírnou stanici. Ale Critteři jsou šikulky, ze schránky se jim podaří utéct, a začíná (opět) boj na život a na smrt ... Rupert Harvey v mládí ujížděl na Vetřelcovi (Vetřelcích) a tak se rozhodl svůj oblíbený film sprznit tímto. Jak série critterů pokračovala, čím dál tím víc jsem fandil právě critterům, aby už konečně lidem nakopali zadky, a hlavně těm, kteří je neustále vrací na obrazovky. Doufám, že někoho (v dnešní *remake positive* době) nenapadne dělat další pokračování (a pokud ano, tak prosím aspoň bez debilního (pedofilního) Charlieho)... ()

Galerie (15)

Zajímavosti (7)

  • Pouze herci Terrence Mann a Don Keith Opper se objevili ve všech dílech série. (5150)
  • Všechny externí záběry z vesmíru jsou z filmu Android (1982). (HellFire)
  • Jediný film zo série, v ktorom príšerky nedisponujú schopnosťou vystreľovať smrteľné ostne. (beso74)

Reklama

Reklama