Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

John80 

všechny recenze uživatele

Bol by to zaujímavý Thriller ak by celý film nebol natočený cez Počítač-monitor a web kameru , domotany dej Rozvedená matka dcery odchádza so svojím priateľom na dovolenku, zrazu sa nevratia a dcéra začne po ňej pátrať až kim nezisti skutočnosť kto bol matky priateľ v spleti s jej vlastným otcom + zámena identity Raz stačí pozrieť ale mňa to nenadchlo Film by si zaslužil max 40% viac určite nie  2* ()

cskomando 

všechny recenze uživatele

Dnešní móda sociálních sítí všude kolem nás např. Face, Whats, Mess... za chvíli se stanou i součástí filmů. Každopádně musím uznat, když už má člověk jéct do zblbnutí, tak pořádně. Další z povedených filmů po searching a vy si říkáte co tam může být asi zajímavého? Řekněme, že děj má spád a rychle utíká, napínavá atmosféra každou minutou pátrání a když už si říkáte tak už na to přišla, je to jasné... Kdepak! Máme tu zvrat a vzápětí další a další, až člověk jen nevěřícně zírá do úplného konce. Kreativita se oceňuje, dechberoucí atmosféra a vyšetřování na vlastní pěst tomu dodává grády. Věřím, že tvůrci přijdou opět co nevidět s dalším podobným filmem. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Už Searching před lety hodně překvapilo a oznámení o podobném kousku jsem bral na velkou váhu, jelikož mi tohle experimentální vyprávění skrze obrazovky nejrůznějších elektronických zařízení ohromně baví. Missing nastavuje novou laťku skrze pokrok technologií a nových aplikací a minimálně mě překvapuje skoro každým coulem. Sice závěr trochu trpí “Torenovým syndromem” (geeci pochopí), pro tu předchozí velmi slušnou gradaci ale můžu stále s radostí prohlásit, že jsem v Nezvěstné shledal jeden z nejlepších filmů roku. [viděno v ORYX ONE 27.8.2023] ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Porovnateľná kvalita ako Pátranie. Rovnaký produkčný tím dodal ďalšiu trilerovú lahôdku, kde dej sledujeme výhradne len cez obrazovky technologických zariadení a osobne si myslím, že z danej formy už nikto o moc viac nevyťaží. Je to nápadité, dobre vymyslené a plné nečakaných zvratov, bez problémov odohraté, v rámci možnosti ako tak logické (a teda i jemne pritiahnuté za vlasy). Technicky muselo dať tvorcom neuveriteľné množstvo práce (kamera, strih, zoomy atď) aby film vyzeral tak ako vyzerá a aby takáto forma rozprávania bola pre diváka plynulá a zrozumiteľná. Oceňujem tiež i maličkosti typu testy robotov captcha, či spôsoby skúšania hesiel, v ktorých sa každý podľa mňa nájde. Z môjho pohľadu nemám čo vytknúť, veľmi ma to bavilo a aj keď to oproti Pátraniu nie je extra odlišné, tak som sa znova bavil kráľovsky. PS: napadla mi pomerne vtipná predstava toho, čo by z filmu vyrozumela generácia starších ľudí neznalých toho, čo robia jednotlivé aplikácie a ako fungujú moderné technológie. Zrejme absolútne nič :D 5* a 95% ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele

Pátrání jsem si díky své přízemnosti užil více. Nicméně Nezvěstná navazuje více než dobře. Vyprávění skrze obrazovky mě stále neskutečně baví, kdy emoční stránka funguje opět na jedničku (je fakt až fascinující, co za pomoci vyhledávače a hudby je možné přenést za emoce). Případ je pak sice trochu vycucaný z prstu a má nějakou tu díru, ale filmu se daří skvěle dávkovat jednotlivé informace, díky čemuž je divák napnut až do konce. Ale teda některé editace a kejkle už jsou přeci jen moc divoké. Stejně jako ten konec. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Na začátku filmu jsou vidět záběry z filmu Pátrání (2018), který se v mnoha ohledech podobá filmu Nezvěstná. (Osiris_o.O)

Související novinky

Reklama

Reklama