Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

Vabr 

všechny recenze uživatele

Nezvěstná byla kvalitní, napínavá, opět fantasticky a inovátorsky kamerově provedená, zdařile zahraná, příběhově dobře vyřešená a gradující, za mě však horší než Pátrání. Jo, mohl bych tu napsat slohovku o tom, jak se mi co všechno líbilo a co bych opěvoval (protože FF filmy, obzvlášť horory, miluju a takhle detektivně jsem to u Pátrání taky žral) ale zkráceně řečeno to byla řemeslně jednička, jenom mi tu vadila ta lehká nereálnost celé té situace. Dalo by se říct, že tak dvě třetiny si film udržuje bravurně rozjetou linku, která by se mohla rozběhnout kamkoli a člověk u ní nikdy neví, jak se nakonec tvůrci rozhodnou, že to rozuzlí, právě v tom tkví to kouzlo Pátrání a Nezvěstné, ale pak to v třetí třetině jaksi padne - vyberou špatný směr. A od té doby až do konce to sklouzlo už celé do takového oblaku lehké nereálnosti, která naneštěstí ubírala na celkovém prožitku... Jak jsem ale napsal na začátku, všechno krom to bylo fakt skvělé. Ať to nezní, že kritizuju. Ten film jsem si dost užil. Například moje oblíbená kamerově zajímavá scéna byl záběr na trasu od domu k letišti, kde se mohla máma June ztratit, nebo celá ta scéna s Apple Watch. U toho mě zamrazilo. Bráchovi se ovšem Nezvěstná líbila mnohem více než Pátrání (nemá asi pro to pochopení). Vyhodnocení: Může za to ale možná ta snaha šokovat a předčít první díl, ale tak nebo tak se jedná o poměrně malý pokles vůči Pátrání ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Duchovní nástupce Searching, který se povedl. Opět tu máme netradiční formu, která je využita na dřeň a funguje hlavně díky provedení a dobrému scénaři, který ví přesně jak dávkovat informace, zvraty a emocionální momenty. Líbila se mi určitá aktualizace reakcí internetu na dění, jako je obří popularita ture crime a šílených teoretiků. Ovšem film je svěžím pokračování, díky dobré obměně proti první filmu. Dítě hledá rodiče, zároveň autoři chytře ví, že lidé po jedničce budou očekávat jisté zvraty a odhalení a tak jsou chytře o krok na před. Díky tomu vás i lehce potahají za nos. Některé hrátky s formou z první půlky byly trochu rušící, protože to narušilo styl foundfootage. Stejně tak konec je moc překombinovaný a zbytečně "akční" jakoby si autoři nebyli jisti samy sebou a svým dílem, jak tvůrci Pátrání, kde bohatě stačilo jak rozuzlení záhady a emocionální uzavření. Holt je rok 2023 a když konec nemá "epické" finále, tak nemůže zaujmout že? Trochu flashbacky na Ulici Cloverfield a její konec. Nebýt těchto zaškobrtnutí jedná se o téměř stejně silný mysteriózní thriller jako Pátrání. Pořád ale zábavná, chytře zhotovená, promyšlená, napínavá podívaná, která baví od začátku až skoro do samotného finiše! Méně úderné Pátrání! Silně doporučuji ale oba filmy, v rámci žánru jsou to pecky. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Před zhruba pěti lety vlezl John Cho zmizelé dospívající dceři do soukromí a snažil se v jejím notebooku přijít na jakoukoliv stopu. Veškeré dění i tentokrát sledujeme skrze chytré telefony nebo počítačové obrazovky, kopneme si do nekontrolovatelných možností internetu (opakovaně prolomit heslo není problém) a prostě naplno využíváme všemožné aplikace. V centru dění je tenkrát teenagerka June, jejíž starostlivá matka vyrazí s novým přítelem do Kolumbie, ovšem o pár dní a sérii večírků později čeká na letišti marně. Máma je fuč, boyfriend je fuč, policie je bezradná a June tak započne řetěz pročítání mailů a nabourávání se do účtů. Čeká nás řada zvratů, záhadných překvapení a někdy v polovině dost zásadní zvolnění tempa. Samozřejmě ne všechno dává smysl, místy je to dost na efekt, hodně se hraje na náhodu, aspoň čtvrthodinku bych vypustil. Na druhou stranu je scénáristické a režisérské duo Nicholas D. Johnson a Will Merrick, které výše zmíněné Pátrání stříhalo (tvůrce „prvního“ dílu Aneesh Chaganty je tady v roli producenta a stojí za námětem), soustředěné, jejich pojetí je stylové a celé je to z vizuálního hlediska atraktivní. Nicméně Pátrání mi díky emocionálnímu dopadu sedlo víc. Tři a kousek... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Upřímně řečeno tenhle formát není úplně mým šálkem kávy a tady je navíc to pátrání vyhnané do extrému. Především mi lezla na nervy skutečnost, že prakticky všechno, co kdo kdy kde udělal či řekl, se dá dohledat na síti. Stačí jen vydedukovat správné heslo a v některých případech i uživatelské jméno. A v tom je hlavní hrdinka odbornice. A když si neví rady, najde řešení zase na síti. To se to pak píše scénář, když si můžete vypomoct podobnou berličkou. Ale filmu musím přiznat, že mu celkem vychází nutit diváka k pozornosti a to i přes hovadiny, které se mu snaží s vážnou tváří podat. Storm Reid sice není žádná velká sympaťanda, ale když člověk uváží, že víc než hodinu a půl musela odehrát na židli, zaslouží si za svůj výkon klobouček. Nic, k čemu bych se vracel, ale nadšené ohlasy chápu. 60% ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Nezvěstná je důstojný nástupce Pátrání,  kdy Merrick a Johnson ve stopách Chagantyho kráčí obstojně, jejich nástupci Keeling a Zakowski u střihačského stolu též navazují obstojně. I přes fakt, že je Nezvěstná volné/antologické pokračování se možná až příliš snaží naplnit škatulku toho, že by pokračování mělo být větší/více šokující a to jí krapet podráží nohy. Merrick a Johnson jistě neservírují pouze Pátrání 2.0, snaží se s konceptem pořád pracovat krapet svěžím způsobem a výsledek je rozhodně svižná a vtahující podívaná, které vrásky na kráse nejvíce způsobuje poslední třetina. I přes fakt, že se tu tentokrát tolik nejede na vlně překvapení, i tentokrát vznikla dostatečně výrazná detektivní podívaná, která ukazuje, že kreativita  nevymřela..... ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)
  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama