Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matka (Nia Long) mladé June (Storm Reid) zmizí na dovolené v Kolumbii se svým novým přítelem. Když dcera začne po nezvěstné matce pátrat, svazuje jí ruce nejen úřednická byrokracie, ale i vzdálenost tisíce kilometrů. Zatímco June zůstává v Los Angeles, využívá při hledání stop nejmodernější technologie, aby se ji pokusila najít dřív než bude příliš pozdě. Čím více proniká do světa digitální detekce, dostává se jí více otázek než odpovědí... A když June odhalí tajemství o své matce, zjistí, že ji vlastně vůbec neznala. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (168)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Úžasné zpracování. Filmů s podobným formátem zpracování jsem již pár viděl. Byly zajímavé, ale na konci klasicky hlavní hrdinka zemře pod "rukou" nějakýho bubáka. Ryze kriminální verze tohoto zpracování se mi zamlouvala více. Krásně to budovalo atmosféru, včetně všelijakých dějových zvratů, kterých tu bylo více než dost. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

tyhle desktopové thrillery jsou vděčné a vzhledem k tomu, že se jich ještě nechopil někdo kdo by je sekal jak Baťa cvičky a není jich tak mnoho, skoro vždy spolehlivě zabaví. Ani Nezvěstná jakožto neformální nástupce velmi dobrého Pátrání na tom není jinak. Zápletka je sice tentokrát zbytečně šroubovaná a ve všech těch zvratech na zvraty je v určitých pasážích na hranici uvěřitelnosti, ale naštěstí se nikdy nedostane do bodu, kdy by to co děje na plátně vyznívalo hloupě nebo trapně...70% ()

Reklama

Warhorr 

všechny recenze uživatele

No hurá. Konečně můžu letos poprvé naplno bodovat a kinonávštěva se vyplatila na výbornou. Miluji tyhle atypický thrillery, přesně dle mého gusta. Podobně jako v dřívějším snímku Pátrání, se i zde ponoříme do záhadného zmizení rodinné osoby. Ze startu začneme zvolna, pak se ale matka mladičké June náhle ztratí na dovolené v Kolumbii i se svým přítelem a začne to nabírat dobře na tenzi. Dcera se tak může ponořit do drásajícího pátrání a zjistit, co se vlastně stalo. Používá přitom všemožné aplikace ( tady je snad všechno - facetime, whatsapp, instagram, twitter, google maps apod. ). Vše je opět čistě představováno stylem, nazval bych jej ''screen found footage'' ( laptop, mobil, security kamery, městské kamery a mihne se tu i zadní kamera auta ). Příběh a zápletka je naprostá bomba. Vůbec nic není jak se zdá a to už od samého začátku až po konec. Upřímně si nepamatuji, kdy naposled jsem viděl tolik otazníků, neznámých a taky zvratů jako tady. Asi v půlce filmu přichází totální šok, kdy to vypadá, že vše se může zahodit a začít od znova. Jenže !!! Pro překvápko nemusí člověk čekat dlouho ( jsou tady cca 2-3, které obracejí snímek vzhůru nohama ). Potom už divák netuší, komu může věřit nebo kdo je ještě podezřelý. Prostě paráda, já jsem maximálně spokojen. Myslím si, že Nezvěstná asi nebude tak divácky úspěšná jako Pátrání, ale mě se toto prostě líbilo ještě o chlup více a musím naplno bodovat. Výborný drama-thriller-mysteriozní-krimi snímek. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

M-A-S-T-E-R-P-I-E-C-E!!!!! Missing je po vzoru svého předchůdce Searching úplně stejně výborný, ba co víc, ještě tak 2x lepší, a tenhle typ “computer screen thriller” je svěží vítr ve svém žánru. Film mě od úvodního vyšetřování v 15. minutě doslova přikoval do sedačky a až do závěru nepustil. Dlouho se mi nestalo, že bych byl u filmu jak v transu a zapomněl vnímat čas i okolí a jen se nervózně vrtěl v křesle a mnul si zpocené ruce, ale Missing to zvládl úplně s přehledem a s klidem můžu říct, že jde o nejnapínavější dvouhodinovku za poslední roky. Zpracování skrze screen elektronických zařízení je prostě výborný a tvůrci z něj zde vytěžili maximum, je to hravé, originální a nečekaně poutavé až za hranu toho, co jsem původně čekal. Jednoduše si s divákem tvůrci hrají a předhazují mu teorie, které se z minuty na minutu mění, napětím se nešetří, dokáže se zde budovat mysteriózní nádech kolem celého zmizení a když má film udeřit akcí, s přehledem vytasí i fyzické dusno a ve finále do sebe vše perfektně zapadne jako puzzle bez jediného visícího či nelogického otazníku. Paranoidní, nepředvídatelný a jednoduše bezchybný thriller bez hluchých míst, s notnou dávkou tvůrčí invence a se spoustou vytrhaných vlasů a okousaných nehtů v diváckých křeslech. Jó, tohle mi sakra zlepšilo týden a z fleku bych si dal projekci znova. A co víc, tohle se zavděčí všem typům diváků i všem věkovým skupinám, takže seberte všechny okolo a šup do kina! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Druhé pátrání už sice není tak kvalitní jako to první, ale určitě nezklamalo. Nápady tvůrcům určitě nedošly. Sympatičtí herci bezproblémově táhnou děj neustále dopředu, akorát bych samozřejmě tak o 20 minut klidně zkrátil. Fascinuje mě jaké dovednosti dnešní mládež předvádí. Hlavní hrdinka dokáže hýbat případem mnohem zdárněji než policejní vyšetřování. Velmi mě potěšila účast Desperádového de Almeidy. 70% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (4)

  • Natáčanie prebiehalo od 30. marca do 30. mája 2021 v Los Angeles v Kalifornii. (Arsenal83)
  • Film se odehrává v červnu 2022. (mikki089)
  • V polovině filmu dostane hlavní hrdinka sms od producenta filmu Seva Ohaniana, který prozradí celý zbytek filmu. (mikki089)

Související novinky

Reklama

Reklama